Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haart
addikt
Hi beléptem a klubba egy 6700k-val. Viszont van egy kis bibi a lappal. Bekapcsolt HT esetén 2mag 4 szált lát a CPUZ meg az Aida64 is.
Ha kikapcsolom a HT-t akkor meg 4mag 4szálat lát normálisan.
Úgy néz ki az Asrock első biosa elég szar.
Gondolom ötlete senkinek nincs ezzel kapcsolatban. -
Haart
addikt
válasz #Morcosmedve #1102 üzenetére
Nem ez egy 4690K-s windows Nem akartam ujrarakni.
De egyébként minden stimmel, eszközkezelőben is látja a 8 egységet.
Bios sajna még ehhez a laphoz csak 1db jött ki. Valszeg ez lesz a ludas. Egyébként 8.1 pro win.
Ja és a lap egy Asrock z170m-pro4s[ Szerkesztve ]
-
gk004
tag
Öööö, te ebben biztos vagy, hogy a Windows csak úgy frissíti magát az új hardverhez? Szerintem ez lesz a gondod. Mondjuk én nagyon régen próbáltam, még XP-s időkben, de ott nagyon nem volt fasza.
Processzorcserénél működik, de alaplapnál már akadnak gondok szerintem.CMDR Blian
-
Szinyák
őstag
válasz Locutus #1104 üzenetére
íjjjjjj én meg pont ilyent rendeltem elvileg holnap jön
G.Skill - F4-3000C15Q-16GRBB - Ripjaws 4 RB
De meg találtam a lapom ( Asus Z170A) QVL ram listájában a fenti ramot... Elméletileg azokkal tesztelve lett és mükszik ..
Akkor esélyes még is ,hogy rotty lesz majd ?Az 5.-ös öket még nem láttam a listában , persze mert még új ramok ...
Szinyák
-
Locutus
veterán
válasz Szinyák #1107 üzenetére
Nemtom, több post erroros is van, akiknél a ripjaws 4 volt a közös nevező, 5-tel meg megy. De azt azért nem lehet kijelenteni, hogy minden ripjaws 4 szett szar hozzá, mert ezen belül is van több féle. Ki tudja.
Amúgy is elég sok a gond még a lapokkal meg a biosokkal is. Jópár user van pl, akiknek 55-ös kóddal el se indul az asus lapja, főleg Z170 deluxok, de lehet csak mert ebből adtak el többet eddig. Volt akinek proci halt meg, volt akinek alaplap, volt akinek a legújabb biossal szűnt meg rendesen működni... gyerekcipősek ezek még. Van akinek pl nem megy a cold boot miután xmp-re rakja a ramokat, van akinek az AI Suite-től borul meg a win10 (bár ez utóbbin nem csodálkozok, mindig is egy szarhalom volt az asus szoftver)
Mindenesetre nálam megy (AI-t meg se próbálom felrakni), szóval nem is merek biost frissíeni, főleg úgy, hogy nincs changelog, meg széleskörű tapasztalat se még.
Nálam konkrétan ez a Corsair szett van, és ezzel nincs gond: CMK16GX4M2A2666C16R, pedig explicit ez sincs rajta a QVL-en, de a corsair által Z170-hez ajánlott, és ez volt a kapható legértelmesebb adatokkal rendelkező szett.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
nagyúr
-
Haart
addikt
válasz akoska07 #1111 üzenetére
Feltéve ha van másik bios hozzá de nincs.
Azóta egy asus van nálam és ebben is ugyanezt csinálja valszeg ujra kell huznom a wint, ez azért tanulságos:
Win látja az összes magot de csak 2-t tud használni, most van egy jó i3-asom
Ugyanez ha kikapcsolom a HT-t akkor 4mag4 szál mindenhol, ez meg ugye a 6600k-nak felel meg.
De tuti nem használja ki a 4mag 8szálat mivel HT-t bekapcsolva a cinebench 440 pontot ad kikapcsolva 4 maggal meg 666-ot[ Szerkesztve ]
-
sid.:Rc211v
őstag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem h az olcsóbb B150/H170 chipset-es lapokban is lehet húzni rendesen ezeket a procikat ? Vagy csak Z170 ?
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
flashpointer
őstag
Hol találok egy listát róla hogy az asus pro gaming z170 lap melyik memóriákat támogatja pontosan?
Csak annyit találtam hogy xy mhz -et, pontos márkát típust nem.(#1117) sid.: Rc211v
Tuning csak Z-ben
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz flashpointer #1118 üzenetére
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz MPowerPH #1086 üzenetére
Ne haragudj,hogy átsiklottam a hsz felett.
Hát elég sokat dolgozom mostanában.
Igyekszem csökkenteni.
Nyomtam 3dmark-okat a 970 topicba.
Egyébként nem tudom miért nem számolják a régi bench-ek az SLI-t.
Meg akartam nézni 05 06 tesztekben.SPi -nek csak 5.3.5.5GHz környékén van értelme.
Asszem legutóbb 2600K-val csináltam.A kompi nem lesz mostanában eladó.
Amint kicseréltem rajta a lefogatót (nincs szabadidő),csatasorba fog állni.
Szigetelést előtte is megoldottam,eztán sem fog problémát jelenteni.
Szerencsére itt azért nem olyan szélsőséges az időjárás,mint otthon,szal a páralecsapódás is jobban kiküszöbölhető. Jó szigetelés és semmi nem megy be sehová. Leálltani meg úgy sem fogom. Ha mégis akkor le kell szedni,majd újra visszarakni.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz flashpointer #1121 üzenetére
Nem kell azért annyira szigorúan venni a ram vásárlást.
Én még azelőtt megvettem a ramokat (adatlap),hogy piacra kerültek a Z170 lapok. És én már ehhez vettem nem X99-hez. Azt sem tudtam milyen lapot fogok venni,volt elképzelés,de egy sort se olvastam utána egyiknek sem memória support ügyben,és azóta sem.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Dragon27
senior tag
Végre megérkezett minden Ram, Z170 Pro Gaming , i5-6600K .... r9 380 4g
Telepítettem a Win10 + programokat, alaplap driver.... Kipróbáltam a GTA5 simán akadás mentessen ment a proci kb. 35% volt leterhelve ..... De kiakartam próbálni a Battlefield 4 (eredeti) a betöltés akadozott 5-10 percig tartott ezután a menuben szinte alig lehetett közlekedni .... fagyási hangulat...
A proci 1-5 % volt a ram 3GB .... nem értem hogy miért akadozik Win10 a hibás mert megjelent a BF4-ben valami + menü felvétel lehetősége,Xbox ... lehet hogy ez kavar be -
Szinyák
őstag
válasz akoska07 #1122 üzenetére
Akkor szerinted ez is menne benne gond nélkül mert ez is X99 .-re van optimalizálva (Ripjaws 4)
Mert nem tudták hozni az eredetileg kiszemelt ramokat (RipjawsV) Z170.-reSokan azt mondják nem fok menni felejtős csak a RipjawsV a jó
A lap : Asus Z170 A a QVL listájában megtaláltam pedig...
Ma jön meg elvileg , ma kiderül minden haza esem az lesz az első , hogy rakom össze e gépet mert már egy kb hete fekszik ott a lap + proci magába
Thx,
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz #Morcosmedve #1127 üzenetére
én is azért bízok benne , más nem nem xpm.-zek hanem beállítom manuálba a biosba a gyári adatokat..
Az a biztosSzinyák
-
Landon
őstag
Ma vegig kerdeztem en is BP boltokat, hogy mi a helyzet DDR4 teren. Hat eleg siralmas.
Muszaj leszek valami mast valasztani mert RipJaw V 2 het, Vengeance z170 tested 2666Mhz szinten 2 het.
Vagy maradok 2400Mhz-nel es azt tudok szerezni Vengeance-bol vagy valasztok egy 4x4-es kitet a 2x8 helyett. Sokan vannak itt 4x4-es kitekkel?
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Szinyák
őstag
V.ki használ Ripjaws 4 .-et Z170.-hez ???
Szinyák
-
MPowerPH
félisten
válasz akoska07 #1138 üzenetére
Scan.co.uk. Annyiert adjak, mint a 3000-es modulokat(igaz csak 8Gb ), amin ugy meg a Hynix MFR van. Kerdes az, kell e a 16Gb ram, vagy a 8Gb is eleg a hetkoznapokra...
Snecy20: LOL, tessek. Ez meg jobb, en nem lattam. Akkor amit en mondok, az nagyon draga...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
dantambt
tag
Én most HyperX Fury-t rendeltem
-
nagyúr
válasz MPowerPH #1146 üzenetére
Azt gondolod nem neztem korbe ram ugyben?
Mar nem vennek 2x4. Inkabb 4x4 vagy 2x8.Itt inkabb a geil ramokat nyomjak,3400mhz.
Abban meg sztem semennyi plusz nincs.Ha szerkesztem miert duplaz ?
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.