Hirdetés
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Diablo IV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myers
senior tag
Hi!
Jól látom, hogy itt senkinek sincs q8200-as procija? Mennyire húzható?
Vagy külön topikja van?http://www.muszaj.hu/
-
Fotonoid
csendes tag
Üdv!
Zöldfülü vagyok.
Lecserélem az öreg vasat itthon egy Q8200-ra, de megoszlik a "szakértő" ismerőseim véleménye arról hogy kell-e 4 különálló ramot raknom a gépbe. Azt mondják az AMD-nek nem szükséges hogy magonként legyen egy, de az intel csak így tudja kihasználni az erőforrásokat...
Szóval nagyon irigylem azokat akik ezt csípőből tudják és szeretném a véleményeteket kikérni erről.Előre is kösz...meg bocs
- . -
-
Fotonoid
csendes tag
Ohhh... Köszi.
Elképesztő, hogy egy 4 slottal rendelkező alaplap le tud zsibbadni ha raknak is bele? Valamiért gondoltam hogy ez a 4mag/4slot/4ram dolog csak egy fikció. Bár meggyőző volt az egyik ismerősőm, mert sok, számomra ismeretlen szót használt .
Az egyetlen ami még rémlik, hogy "csak így tudja használni a quad csatornát".
Gondolom ez 64 biten is érvényes...- . -
-
syC
addikt
válasz Fotonoid #2906 üzenetére
Arra gondolt hogy pl win vista 64 bites verziója "képes" kezelni 4GB-ot vagy többet. Ha XP alá teszel 4gb ramot, akkor nem fogja látnimind a 4-et, hanem (mondjuk egy 512MBos videókártyával számolva) 3.3GB -ot tud kezelni max. Szóval ha pl vista x64-et használsz akkor érdemes megpakolni rammal a gépet, de egyéb esetben semmi értelme.
•
-
Fotonoid
csendes tag
Bár szeretem a lebutított xp-met, a memória és teljesíményzabáló grafikai szoftvereim rákényszerítenek a váltásra. Így az új géphez egy új 64-es vistára gondoltam. Majd a pénztárca utánna megszabja hogy mennyi ramig mehetek el. (min 4gb kell sajnos).
A lényeg tehát az, hogy ezt berakhatom 2x2g formájában, nem kell mindenáron 4x1 vagy 4x2.- . -
-
GreatGodzi
tag
Sziasztok!
Milyen spec. beállítás kell a Q9550-es procimnak, hogy menjen 440 fsb fölött is? Mert sajnos nem megy, már kérdezgettem a Giga P45-ös topikban is, de senki nem tudott kielégítő választ adni eddig... hiába veszem vissza a szorzót, ramot, nem akar stabilan 440 fsb fölé menni, 450-nél pedig már a winfos sem indul el kis órajeleken sem...
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz GreatGodzi #2911 üzenetére
CPU én NB GTL-el kell szórakozni, legalábbis Asus-nál.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
Zájec
veterán
válasz GreatGodzi #2911 üzenetére
"már kérdezgettem a Giga P45-ös topikban is, de senki nem tudott kielégítő választ adni eddig... "
kielégitö választ kaptál a topikban , csak a hozzáállásod nem volt megfelelö a dologhoz...
azt meg ne várd hogy a sültgalamb magától a szádba repüljön..... -
dime27
őstag
-
PowerBuldog
veterán
válasz GreatGodzi #2913 üzenetére
Miután Zájec írt, hogy P45 topicban megkaptad a választ, kicsit utánaolvastam.
Ilyen hozzáállással, amit ott tanúsítottál nem tudom, hogy mégis mit vársz. Ha nem kezded el finom hangolni a feszültségeket akkor nem lesz a procid az életben stabil azon az FSB-n amit szeretnél. P45-ben a tuning nem olyan "egyszerű", mint mondjuk egy P35-ben, hogy 2-3 dolgot beállítasz, aztán megy és kész.
Ehelyett minden félére "gyanakszol", hogy ezért-azárt nem megy....[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
GreatGodzi
tag
válasz PowerBuldog #2917 üzenetére
Hát vazze, mikor már huszadjára áll le-indul el a gép, és még mindíg nem megy rendesen, akkor én már legszivesebben kivágnám az egészet a fenébe az ablakon keresztül, nemhogy még tovább szarakodjak pár tized V állítgatásával... kinek van erre ideje? Miért nem lehet egy kurva alaplapot úgy megcsinálni, hogy azért viszonylag egyszerűen lehessen tuningolni vele, ha már úgy reklámozzák, hogy tuning alaplap? A 965-el és a P35-el kb 10 perc alatt beállítottam a dolgokat, és ment rendesen, ez a fos P45 meg már vagy 3 hónapja megvan, ramot is cseréltem, utánaolvastam mindenütt a tuningnak, de mégsem tudok 440 mhz fsb fölé jutni semmilyen cpu órajelen, hiába próbálkozok... és azért nem ma kezdtem tuningolni a procikat, hanem még a pentiumos időkben, mikor még sokan azt sem tudták sokan, hogy mi az a tuning...
Amúgy örülök neki, ha valakinek van ideje ennyit szarakodni a tuninggal, nekem nincs, azért kérdezgetek mindenhol, hátha valaki olyat ír, amit eddig még nem olvastam sehol... de ilyen nem lesz, mert a legtöbben csak szeretnek írosgatni okosságokat, mert persze erre is van idejük, meg úgy érzik eszük is, meg utánanézni, hogy az egész ph-fórumban miket kérdezgetek és hol...Ja, ********** nem kaptam rendes választ eddig sehol, csak olyanokat írtak, amit eddig is tudtam...
[ Módosította: philoxenia ]
-
keIdor
titán
válasz GreatGodzi #2919 üzenetére
Nem fog tudni neked senki semmit írni, mert minden konfig más, főleg ha GTL-ekről van szó! Ami nálam stabil érték az nálad nem biztos, hogy az lenne... ha egyszerű tuningra vágysz, akkor ahogy írtad is: P965, P35... mert a P45 igenis időigényes chipset. Foglalkozni kell vele, különben megszivat. Amúgy a Gigabyte a legegyszerübb eset, Asus-t pl. nehezebb stabilabbá tenni.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
GreatGodzi
tag
El kell fogadni, hogy ennyi van benne és kész... ez is elég nekem, csak idegesít, hogy nem jöttem még rá a megoldásra... na majd ha lesz időm. Mondjuk én a vinyókat is féltem kicsit ettől az állandó ki-bekapcsolgatásoktól, miután valamit változtatok a biosban. Ez szerintem nem egy normális dolog, mondjuk pontos tuningot csak így lehet jól beállítani...
-
Foglalt név
addikt
Megkérnék mindenkit, hogy fejezze be a személyeskedést.
-
TazLeacher
nagyúr
Nagyon gyors kérdésem lenne (elég sűrgős).
York alá milyen lapot ajánlotok? A szitu a következő:
Most vennénk lapot és egy E8xxx procit.
Később lehet, hogy Yorkra váltana az illető, de lapot nem akar cserélni. Olyan lap kellene, ami mind2 alá megfelelő. Nem lenne baj, ha 30-40K között mozogna.
-
NFree
addikt
válasz TazLeacher #2934 üzenetére
Asus oldalról P5Q delux ddr2 vagy 3 amire az illetőnek szükséga van. Sajna gigához nem értek de ott is hallotam nagyon jó lapokat. lényeg asszema 45 chipszett direkt york alá való. Esetleg ha nem fontos az űberbrutál tunying + a crossfire akkor a sima P5Q
[ Szerkesztve ]
vga
-
gombcomp
senior tag
Csak ínyencségnek linkelek be egy CPU-Z validot.Sokszor elhangzott már,hogy a
Yorkok 480Mhz körüli FSB-nél behalnak...
Lehet,hogy az új BIOS (Rampage Extreme 901) teszi de egy(nem Prime) stabilnak tűnő 500Mhz-t
sikerült kifacsarni a procomból.500[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
nagyúr
Hello! Olvastam a Q9300-as tesztet, de nemtom eldönteni, hogy érdemes-e megvenni vagy sem. Nem vok híve a húzásnak, de lehet hogy lesz! Igazából Q9450-et szeretnék, de az nagyon drága... Esetleg E8400-ról mit tudtok ezekkel szemben?
Köszi
-
gombcomp
senior tag
válasz SzlobiG #2938 üzenetére
Ha jól emlékszem: VTT: 1,43
PLL: 1,6
GTL: csak a Ramoknál Ref +25mv a többi autó.
Ha néha olvasnád a lapunk topikját.... ahogy kijött (egyszerre 2 féle) rögtön írtam."Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
gombcomp
senior tag
válasz TazLeacher #2937 üzenetére
Most raktam össze egy P5Q-s konfigot szerintem teljesen renben van,de kell a legutolsó
BIOS mert a Ramokkal kicsit sz@rakodik..."Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz TazLeacher #2944 üzenetére
4 mag alá többen is DS3P ajánlanak minimum, ami DS4 csak csonkított HeatPipe rendszerrel. Árát nem tudom, de 35 környéke lehet.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Zájec
veterán
válasz gombcomp #2936 üzenetére
klassz , de azért Prime stabilan is kilehet hozni az 500-as fsb-t
jer1cho :: ha késöbb York is lesz akkor EP45-DS4 ,, nagyon jó lesz hozzá
nem fogod megbánni , elégedet leszel a választással .. Giga[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Olyan problémám van az egyik géppel hogy egyszerűen melegszik a proci mint az atom.
A gép:
P5KC
Q9300 + vmi spire csavar rögzítéses hűtő 2x magasabb mint a gyári.
2gb 1333 ddr3 corsair ram.
tx 650wNah most ebben a konfig-ban a proci kb 60 fokos idle.(gameban resi/kékhalál)
bios frissítés minden volt pasztázás etc.
Nah most átraktuk egy p5k-ba 7,5*400 alapfeszen idle 40 fokos.
Lehetséges hogy az alaplap túlmelegíti a procit ?
Illetve nem bírja a terhelést ? -
nagyúr
Ha nem szeretném nyektetni a 9450-et, csak alapon hajtani, megfelelő egy EP35-DS4, vagy default órajelhez is javasolt egy P45-ös?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest