Hirdetés
- PlayStation 5
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5 Pro teszt
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- Age of Mythology: Retold teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kloss
őstag
válasz DEV_NULL #21599 üzenetére
BF3 multival játszom
GPU kihasználtság pályafüggő, de sokszor 90% feletti. (7850)
Proci 3.8GHz-en fut. Hiába tuningolom tovább a procit, nem gyorsul a játék. Ergo vehetnék komolyabb procit, akkor se lenne jobb. Így is hasít, szóval ezért kérdem, mivel lenne jobb?
Gondolom kétkártyás rendszer esetén már kevés lenne a proci. -
-
Kloss
őstag
válasz DEV_NULL #21603 üzenetére
Nem én nem helizem. Ezért írtam a pályafüggőséget. 24-32-es mapokon vagyok.
Mivel a földön mozgok, földi járművekben, így nincs semmi gondom. Bár néha egy-egy kört repülök én is, de nem volt belassulás.
A 90%-ot az Asus monitor programjában látom, mikor kilépek. Most nem telepítettem semmit, játék közben nem nézegetem.
Ha repülsz, neked lehet nem hajtja ki a proci a vga-t, nem teljesen ugyanazt kell számolni mint a földön.
Ezért érdeklődöm, hogy miben lenne plusz, ha cserélnék platformot? -
DEV_NULL
őstag
Továbbra is elképzelhetetlennek tartom, hogy 90% flett járjon a VGA-d. Talán ilyen 24-32es cqb mapokon, talán... Egyébként máshol én sem találkoztam még CPU limittel, egyedül a BF3 multi. Ha lenne keret gondolkodás nélkül váltanék i5-rem, szóval ha megteheted, akkor ne várj és meglátod lesz klünbség. Vagy ha olcsóbban akarsz váltani, akkor ott a piros oldal egy 6300 vagy 6350 személyében. Multi játékra szintén nagyon jók.
A BF3 pedig nekem nincs meg, pár napig volt kölcsönben egy acc, hogy kipróbáljam a játékot és megnézzem hogy fut nálam. Én a BF4re várok, a 3at kihagytam különböző okok miatt... Remélem a 4 jobban visszanyúl a 2höz, akkor beruházok és valószínű, hogy komplett konfigot kell újítsak, mert a 7850 is kevés lesz hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
Üdv!
Q8400 gyári órajeles downclock eredményt tudna közölni valaki? Csak viszonyításképpen.
Jelenleg bios CPU-V: 1,05V, win alatt: idle 1,024V, load 0,968V-nál tartok.RT-AX58U v1
-
F_Zolee
veterán
2500K lett belőle. Javulást biztos tapasztalnál de ahol a vga a korlátozó tényező ott sokat nem segít a proci. Kicsit tuningolni kellene a vga-t is hozzá és alacsonyabb sebességen tudná azt a teljesítményt amit a mostani procid 3.8on. Ha nem kellene sokat ráfordítani akkor megéri a váltás.
-
Kloss
őstag
válasz F_Zolee #21613 üzenetére
Köszi a választ. Kb erre jutottam én is, hogy max akkor éri meg a váltás, ha nem kerülne sokba.
Azt hiszem várok még, majd ha kevés lesz a négy mag, legalábbis azokban az alkalmazásokban, amiket használok, akkor cserélek.
Ezzel a procival elégedett vagyok, anno csak kicsipapucsnak volt ennél jobb vid-es procijaDEV_NULL: Nézd meg itt a BF3 táblázatot. Ez alapján is elég vga limites a BF3.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nem emlékszem, a tiéd is L830B550? Mi a vided? Mennyin megy 3.8-at?
Én Q9550@4300MHz-ről váltottam 3770K@5000MHz-re. Oriasi a kulonbseg a szamokat tekintve. Es sok programban eg es fold a ketto. Azonban jobben erzem az ssd hatasat a procienal. Honapok ota nem volt bekapcsolva az i7, nincs ra idom, kedvem. A 2. 480-am, amelyikhez nincs fullcover blokkom (valaki vagjon mar hozzam egy EK-t kerem), arra raktam egy ilyen proci egybevizet es bedobtam az amugy tuningos konfigba. EP45-UD3P, 4x1GB CellShock ddr2 ram@1333MHz cl5, E8400@5000MHz leggel. Es akarmelyik jatek meg multiban is jatszhato volt a tuningolt (!!!900MHz) GTX480-al FullHD-ban. Azert van igy velemenyem szerint, mert mondjuk az 5GHz-es duo hozott 34-35Millio lebegopontos szamitas per masodperces erteket, a Quad meg 4.3-on 56-57GFlops-ot. Ellenben a 3770 5Gigan 125 korul hoz avx-es linxben, nem avx-esben meg 65-ot. Azert nem veszed eszre a kulonbseget 3800 es mondjuk 4300 kozott a yorkoddal. Magra lebontva meg erosebb a duo mint a quad a magasabb orajel miatt... Ha elegedett vagy azzal amit kapsz, akkor ne figyeld, hogy mit mondanak masok, elvezd a geped meg sokaig. (Bocs, telefonrol irtam es elfogyott a kedvem az ekezetirastol)[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Kloss
őstag
válasz kicsipapucs #21617 üzenetére
Igen, az enyém is L830B550. Vid: 1.1375V
Egészen addig, amíg a 7850-et meg nem vettem, eretnek módon 3.6GHz-en használtam ezt a procit, mert a korábbi kártyámat így is kihajtotta.
A 7850-nel felemeltem 3.8 fölé egy kicsit, azért volt különbség, bár nem jelentős. Ha nem lesznek ilyen melegek, akkor majd még küldök rajta egy kicsit, meg tesztelgetem.
3.8-hoz alapfesz + 0.1V elegendő a biosban. A drop miatt 1.5V-ra állítottam.
Azért 5000MHz-cel minden proci jól pörögneDEV_NULL: igazad van, ezt benéztem. Kutyafuttában olvasgattam a tesztet, mert indulnom kellett dolgozni. Mivel én nem 64-es air mapokon nyomulok, így nálam nem jelentkezik a procilimit, meg persze kérdés, milyen grafikai beállítások vannak. Mert azért a BF3-mal is gyorsan lehet vga limitet elérni. A 7850 meg azért nem számít ütős kártyának.
Egyelőre maradok még ennél a konfignál, viszont tény, ha sokáig vár az ember, elértéktelenedik az egész. BF4-hez meg szerintem mindent cserélnem kell[ Szerkesztve ]
-
komyka
tag
Üdv! E8400-ról szeretnék váltani egy Q8200-ra, egészen pontosan csakis a BF3- multija miatt. Szerintetek megéri e, vagy kb. sz*nak egy pofon? Ill. ha megéri akkor az E8400 as gyári hűtője felmegy/elég lehet e a Q8200-nak?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz F_Zolee #21627 üzenetére
Ha nem húzza akkor is jobb lesz, mint a duo. De a BF alá semmi sem elég, tehát egy izmos tuning csak dobhat a dolgon. Más kérdés, hogy menniybe fájna a dolog - manapság már nem költenék 775-re, ha lehetséges...
Tavaly annyiért adtam el a Q9550-et, amennyiért vettem egy használt 2500K-t. Nem részletezem a különbséget (még játék alatt is érezni)."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
F_Zolee
veterán
válasz RetepNyaraB #21628 üzenetére
Én még anno BC2 alatt váltottam E8400ról Q8200-ra. Az a játék is szereti a 4magot. De mégis rosszabbul futott a játék alap órajelen. Húzni nem tudtam, mert fos alaplapom volt...
-
komyka
tag
válasz DEV_NULL #21630 üzenetére
Nyilván a terv az vagy az Inteles sandyivy, vagy a amd fx 6xxx+ de ezekkel ugye foglalatváltás, ami mánmingyán pluszegy alaplap, pluszmég ddr3, ecetera. Sajnos ezekre nincs még keret. Ezért gondoltam, hogy rátok kérdezek, van e értelme még esetleg ebbe ölni egy keveset. És a hangsúly a kevésen van, merthogy egy E8400 még lehet elmegy 10K-ért, és akkor kicsit rádobok ott egy q8200. Viszont a jelenlegi alaplap is elég keserves Giga ep43, és még a 8400 at is csak nagy nehezen tudtam vele babrálni. Mindenesetre köszönöm a válaszokat
-
DEV_NULL
őstag
-
DEV_NULL
őstag
válasz RetepNyaraB #21634 üzenetére
én sajna 3.9 fölé nemtok menni. nem akarok szétfeszelni mindent +1/2/300 MHz-ért...
[ Szerkesztve ]
-
komyka
tag
válasz DEV_NULL #21633 üzenetére
Hát igazából nekem az kellene, hogy mondjuk stabilan maradjon 32-33 fps felett a dolog, és már boldog lennék. Monitorom se fullHD csak 1650*1050 meg én igazából elvagyok akár low beállítások mellett is. E8400 az 3,6 on hajtva szépen ugrott az fps, néha stabilan 40 felett, viszont a droppokkal, meg az ilyen mikroszaggatásokkal nem tudott mit kezdeni. Ezért már nem is játszok vele, hanem majd ha lesz valami értelmes gép alá.
-
Kloss
őstag
-
komyka
tag
HD 4850 512 gddr3 al, viszont alacsony közepes beállítások mellett, míg a cpu nonstop 100% on megy a vga olyan 60-85% között mozog. Ezért gondolom, hogy kellene a négy mag. Q9xxx-eket már szerintem eléggé drágán dobálják, és a cél tényleg az lenne, hogy a lehető legkevesebbet költsek erre, mert itt a fesztiválszezon Szerintetek akkor, ezek a bizonyos droppok vagy mikroakadások, a 8200-al is jelen lennének, az említett beállításokkal?
-
Roba
tag
Üdv!
Lecseréltem a ház tetején lévő 120 mm-es ventilátort egy 140 mm-esre. 3pin-es Y elosztókat tettem az alaplapi csatlakozókra, hogy a ventilátorok szabályozhatóak legyenek. Továbbra is a Freezer 13 pro cpu hűtő másik oldalára átmeneti megoldással fel van fogatva egy másik 120 mm-es szívó ventilátor.
Felhúztam a q9550-et 8.5X447, 3.8 Ghz-re. A geil ultra memóriák (800 mhz 4-4-4-12 2V & 1.8 V) 895 mhz-en 6-6-6-18 2V-on futottak. Cpu voltage: Bios 1.3 V, CPU GTL reference: auto, CPU PLL voltage: 1.5V, FSB Term. voltage: 1.28 V, NB voltage: 1.1 V, SB voltage: 1,1 V, PCIE Sata voltage: 1.5V, Cpu Margin Enchancement: Optimized. Lefuttattam a Metro L.L. benchmarkot. Tesztelésre szeretem, mert könnyen lefagyhat, de a gép nem indul újra. Az új 3Dmark is lefutott szépen a Radeon 6950-nel.
Több mint 1 hete megérkezett a Gigabyte GTX 760 OC 2 Gb. rev. 2-es vga-m, de még nem volt a gépben. A feltelepített 2 db. játékot tegnap végigvittem, most már mehet be az új kari egy win. 7 telepítéssel. Egy biztos vga limitem nem lesz, ez majd meghajtja a Quad procit. Majd kiderül stabil-e 24/7-re a cpu ezen az órajelen, ill. elég-e a 450 W-os tápom.
[ Szerkesztve ]
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Roba
tag
válasz senzaj #21645 üzenetére
Igen, én is így gondolom .
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
bolcsodal
addikt
válasz senzaj #21649 üzenetére
Könyörgöm legalább olvasd át, amit linkeltem...gondolom Te sem 480x640-es felbontásban játszol. FullHD-ban pedig akkor is VGA limites lesz a játék, ha akár 4 db HD7870-el is tolod....
Persze nyilván van paltform limit..de ez messze nem akkora áldozat....
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest