Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Li2727 volt a 965 Express chipsetes. Ahogy még egyszer utánaolvastam, talán az volt a gond, hogy a chipset ugyan tudott volna 4 GB RAM-ot (8-at nem támogat), de csak 4×1024 MB-os modul felállásban, a notin meg csak 2 RAM slot volt, amibe így csak 2×1 GB ment bele.
De emlékeim szerint ugyanebbe a korlátba belefutottam egy 945-ös chipsetes Li1818-on is. Persze nem csoda, mert koruk legszutyokabb gépei voltak. Egy megváltás volt, mikor a memória vezérlő átkerült a prociba, és az ilyen nagyon elmés korlátoknak vége lett. Persze ennek ellenére a mai napig előfordul az ilyen gyártói szopatás, még a legfelső kategóriánál is, pl. a legújabb Macbook Pro, max. 16 GB LPDDR3-ra korlátozva, akkor is, ha 2,5 milliót kicsengetsz érte. Többet nem támogat, de ha támogatna sem tudná senki használni, mert a 16 giga rá van forrasztva az alaplapra.
De pl. az Intel is eldöntötte anno a 2. genes Core i prociknál, hogy csak asztali változatok támogassák a 32 GB RAM-ot, a mobil procik csak 16-ot. Mert ők jobban tudták előre, hogy kinek mennyire van szüksége, meg annyi ought to be enough for anybody. Szerencsére nekem ez még nem korlát, mert az én egyszerű linuxos felhasználásomra a 16 GB RAM is elfogyaszthatatlan és overkill, de aki tényleg valami komolyabbat is csinál rajta, az nagyon gyorsan belefut ilyen törpös korlátokba, ráadásul értelmetlen, formális korlátokról van szó, amit teljesen önkényesen húztak meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest