Új hozzászólás Aktív témák

  • timer32

    csendes tag

    válasz bigrock #96730 üzenetére

    Én nem vagyok generációk óta ThinkPad használó, néhány hónapja nyúzok csak egy T450-est, de rengeteget olvastam előtte. Nyilván az érveket és ellenérveket úgy lehetne legjobban hozni, ha ismeri az ember az igényeket és az anyagi hátteret. Engem egy relatíve jó állapotúval (bár nem 100%-os), szerintem korrekt áron hozott össze a sors. Azt hiszem, 130 ezer alatt költöttem eddig, a gép az alap akkuval + egy 72Wh-s akku, valami egyszerű tok. Tervben van egy rendesebb táska, később 8 GB RAM bővítés, és vagy egy USB 3.0 dokk, vagy egy ThinkPad dokk, bár eddig nem érte meg beruháznom.
    Persze, kompromisszumok mindig vannak, de nekem eddig nem volt egy rossz döntés (mondjuk ma jött egy windows frissítés, remélem nem cseszekszik majd a driverekkel).

    Ellenérv lehet esetleg az, hogy nem macbook air vékonyságú, noha azért nem egy nehéz darab.
    Talán az egyik legerősebb ellenérv, hogy nem a legújabb generációs gép, így a hardver, főleg a processzor nem mai, egészen pontosan ugye 5. generációs, ami bár teszi a dolgát, de persze attól is függ, mire használod (meg attól is, hogy az i5 vagy i7). Nyilván ha van rá pénz, érdemes lehet újabb modelleket keresni, vagy akár konkrétan 8. generációs cuccokat nézni, amikben már négymagos processzorok dolgoznak. Nyilván ha lenne annyi pénzem, T480-at vagy valami másik 8. generációs gépet vennék, de sajnos erre nincs 300+ ezrem, és nem is biztos, hogy kihasználnám.
    Ha nálad feltétel az USB Type-C megléte, akkor az is hátrány, ugyanis ezen a gépen nincs.
    Nem tudom, hogy milyen specifikációjú gépet szereznél, de itt a profik szapulják a kijelzőket. A T450 hivatalosan nem volt FullHD-val kapható, 1600x900-as HD+, illetve a sima HD felbontás volt elérhető. Nekem sajnos utóbbi, gyengébb jutott, de az a véleményem, hogy bár valóban nem az életemben látott legszebb és legjobb kijelző, de szerintem közel sem annyira használhatatlan, mint sokan tartják. Hozzáteszem, ha eddig FullHD-s géped volt, akkor biztos érezni fogod a különbséget a minőség visszaesésében, és ismét előkerül az is, hogy mire használnád, nyilván Photoshopra nem ez a kijelző a legmegfelelőbb. Ezt a problémát mondjuk egy plusz kijelző nagyrészt meg tudja oldani, kivéve ha tényleg állandóan máshol vagy. Adott esetben pedig buherálni is lehet.
    HDMI-hez átalakító kell, ha ez számít.

    Ezen túl persze rengeteg előny van, szóval nem tudom, milyen áron és mihez jutnál hozzá, illetve milyenek a saját igényeid és lehetőségeid, de összességében még mindig nem egy rossz kis gép. Én szerintem mellé tudok állni, és remélem, hogy azért valamelyest tudtam segíteni. Alternatívának egyébként talán valami business HP-t néznék, de konkrét modellt nem tudok mondani. Sokan még a ThinkPad T440s-t mondják, ami nálam is játszott ebben a kategóriában, de végül ez jött.

Új hozzászólás Aktív témák