Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    üdv. van valakinek ötlete hogyan lehetne egy T43p-t 12v dc-ről közvetlen hajtani? a minimális fogyasztás lenne a cél.

    még nem vágtam szét a dc adapter kábelét, hogy kimérjem, de melegszik, ami azt jelenti, hogy az is feleslegesen fogyaszt. tiszta, hogy csupán 3-4 wattról van szó jelen esetben, amit meg lehetne spórolni. a slim dc adapter eleve úgy kezdi, hogy (20v kimenet esetén) felnyomja a 12v bemenőt 28-ra (a "bumszlival"), és már az megy bele a tápba. a táp visszaveszi 20v-ra, aztán a noti tovább osztja lefelé. ezt a vargabetűt szeretném kihagyni.

    odáig jutottam, hogy a 600-as szériához hasonlóan nem lehet egyszerűen a két akksi pinre kötni a feszt. ilyenkor elindul a gép, de csak a vcenti zúg fel és áll lassan vissza alapra, kép nincs.

    szétbarmoltam emellett egy rossz akksit. ennek a cella kimeneteire (cellák nélkül) ráadva a 12v-ot ugyan elindul, de két akksi led villogás után leáll. a 3 pár cella közé megy 1-1 további draut, ezeket ugye szintén leválasztottam, valszeg ez nem tetszik neki. a cellákkal együtt nem mertem semmilyen külső feszt rákötni.

    próbáltam még olyat, hogy lecsíptem az akksi nyákjáról csak az érintkezős részt, mert vannak kis mütyürök a 4 + 1 érintkező között. arra gondoltam lehet, hogy valami egyszerű validáció (motorola teló töltő csatijában van hasonló). szóval lecsíptem a csatlakozós részt az akksi nyákjáról és ezekkel a mütyürökkel együtt adtam neki a 12v-t. erre be sem kapcsolt.

    nincs több ötletem. esetleg lehet az a baj, hogy a táp 12,42v-ot ad és azt hiszi túl van töltve az akksi?

    tudom, nagyon ráérek...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák