Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz totron #124600 üzenetére
Szerintem amúgy sok régi tn azért kellemesebb a szemnek, mert ccfl csöves.
Annak barátibb, melegebb fénye van, mint az utána alkalmazott fehér lednek, ami sok esetben a hűvösebb spektrumán van a fénynek.
Illetve ccfl-nél nem nagyon láttam hogy vibrálna, nem tud olyan gyorsan állapotot változtatni a gáz benne, hogy villogjon, ellenben a led, ahol egy jó kis villogtatás gyorsan le tudja rakatni velem a gépet.[ Szerkesztve ]
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok
Tudom, hogy csalódtok bennem mert végül nem T480S lett, de T490at vettem.
Elképzelhető, hogy megbánom.
300Nit es 1920*1080P IPS touch panel lett a vége az említett "rossz 60% körüli RGB skálával" (ha jól láttam ez a kb közepes minőségű kijelző) a verziók közül, 16Gb ramos verzió a laptop egyébként.Ezt sikerült a legmegbízhatóbb helyről felújítottam. Féltem a laptop alján elhelyezkedő hangszórótól is T480S esetében, a T490 kisebb is valamennyivel illetve valahogy a szívem afelé húzott. Várom, hogy megérkezzen és kitapasztaljam milyen (sose volt laptopom ezelőtt) talán utazgatni, filmezni és 2d játékokra elég lesz ezis, az aksit meg majd meglátjuk, illetve a jobb kezemre kiáramló hő is aggaszt kicsit , de hátha nem olyan szintű, hogy olyan lesz a kezem tőle mint a terminátor 2 ben mikor lehúzza rőle Arni a bőrt
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Joco_77 #124602 üzenetére
Nincs csalódás, saját magadnak kell egyedül megfelelned.Majd írd meg a hosszanti tapasztalatokat is. Bocs, az előbb leGyuriztalak. A touch menő.
#124601FoxiestFox, szívemből szóltál, de teljesen. Külön válik nálam szín és világítás. A tuti az, mikor IPS társult CCFL-lel. Az isteni kérdést is feltenném: élhető PWM-re, ne adj isten mentességre mi a megoldás ma? #másik_átokpont
-
nevemfel
senior tag
válasz FoxiestFox #124601 üzenetére
Egy OLED paneles T14-et szívesen kipróbálnék egy LCD-sel összevetve, főleg a színek szempontjából.
Rally against apathy draws small crowd
-
félisten
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #124605 üzenetére
P16 G2 van most nekem 400nits oled-es és 800nits IPS is , mindkettő jó. Csinálnék képet, ha tudnék, de az én telefonommal inkább nem erőltetem.
Kinti használatra IPS, bentire oled, ill ha nagyon sokat szeretné használni az ember akkor IPS, mert a beégésre nem vonatkozik a garancia. -
válasz vicze #124595 üzenetére
PSREF szerint ugyanazt vagy legalábbis hasonló a specifikációkat kell teljesíteniük. Erre van bármi forrás, hogy az alap típuson belül ténylegesen nagy különbség lenne? A T490 1080p-s Low Power panelje ugye nem alap típus, hanem már 100% sRGB-t tud, illetve jóval nagyobb fényerrőt.
Make Asia Great Again!
-
válasz FoxiestFox #124601 üzenetére
Ja a CCFL jobb vagy legalábbis kellemesebb melegebb színterű, mint a WLED, ami fehér LED lenne, de inkább kék szokott lenni. Na meg az is segít a CCFL-en, hogy az elmúlt 10-15 évben volt idejük megsárgulni.
Make Asia Great Again!
-
HSM
félisten
válasz totron #124598 üzenetére
Számomra élhető volt a T480s-em Innolux panelje (pontos típust most nem tudok). Illetve a másik, amit szívesen használok, tetszett, a T14 G1-em LG LP140WFA-SPD2-ese. Mindkettő számomra kihozta a 60% fedésből, amit jó érzéssel lehetett, jó válaszidővel, kellemes kontraszttal és nyilván kitűnő betekintési szögekkel. Az LG ráadásul 8bites, fényerőből is 280nit körül tud.
Volt jó TN-em, de nem Thinkpades. Asztali 22" Samsung paneles monitor, nagyon szép színei voltak, de sok bosszúságot okozott, hogy kb nem lehetett eléggé középről nézni, hogy a szélén ne kezdjenek már elmászni a színek, az őrületbe kergetett...
A T420/T430 nagyfelbontású TN-jei pedig a legnagyobb jóindulattal is utálatos kijelzők voltak a leggyengébb 14" FHD 60% IPS-hez képest is.Egyébként itthon van 100% sRGB fedésű LP paneles T14 G2, tök szép képű, szeretem, de többször is inkább az előbbi 60% LG-n filmeztem, mert a LP kijelzőből pont egy lassabb válaszidejűt sorsolt nekem a panel lottó, AUO B140HAN05.7...
Illetve szín referenciának van itthon két 27" 144Hz WQHD IPS is, DCI-P3 környéki fedéssel, illetve WQHD 120Hz OLED-es telefon. Így tudom, milyen színek lehetnek az eredeti anyagban, és maradnak esetleg le a 60% panelen.
Persze, egyetértünk, a gyengébb 60% panelek, ahol kb. lila lesz a zöld fű, mert ennyit tud, na az nálam is a végtelenül bosszantó kategória, akárcsak a rossz betekinthetőségű TN.#124602 Joco_77 : A T480s szerintem a kisebb valamivel. Viszont a T490-ben bevezetett felfelé szóró hangszóró körbefutja a T480s-ét.
#124603 totron : Én azt szoktam csinálni, hogy PWM mentes LED monitorokat veszek.
#124605 FoxiestFox: Az OLED meg a szürkeárnyalatokon vérzik el csúnyán, főleg kis fényerőn. Nem annyira élvezetes a "tökéletes fekete", ha a fél képet is beborítja, mert nem tudta szépen beárnyalni a panel a képet... Rendszeresen szivat ezzel az OnePlus 8 Pro, mikor az ágyban este kis fénynél még megnéznék rajta pár videót. És még örülhetek, hogy ezen legalább még kikapcsolható volt a PWM mód, nyilván a sötét színek árnyalásának kárára...
[ Szerkesztve ]
-
Joco_77
senior tag
"Viszont a T490-ben bevezetett felfelé szóró hangszóró körbefutja a T480s-ét."
A hangszóró volt az elsődleges amiért nem vártam egy jobban felszerelt T480S re(akkoris ha az a legjobb ezek közül). Nyilván neten el vannak túlozva a dolgok és valahogy úgy érzem, hogy mind a T480S mind a T490 jó választás lett volna, de több helyen is olvastam, hogy ölbe rakva nagyon elnyomja a T480S hangját az, hogy alul van a hangszóró, én pedig fekve(fejmagasított párnával) is szeretném használni hanggal... de lehet ez is el van túlozva és nincs akkora különbség, nem nyomja el annyira, ki tudja. Csak ne melegedjen túl igazából abban reménykedem kicsit, hogy nem fogok látni 95-100fokokat a procinál, aztán majd meglátjuk.
-
HSM
félisten
válasz Joco_77 #124610 üzenetére
A T480s-nél nagyobb baj a hangszórók rosszabb minősége. Nem a hang az erőssége. A T14 G1/G2 viszont tisztességesen szól, elvileg ugyanaz a megoldás, ami a T490-ben van, és mivel felfelé szól, mindegy, ölben vagy asztalon van a gép. Nem túlzás, lényegesen jobb, volt alkalmam összehasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz lezso6 #124607 üzenetére
"vagy legalábbis hasonló a specifikációkat kell teljesíteniük."
Mint mondtam írtam róla itt(#107784, #107925), de kismillió TP fórum, ahol taglalják, melyik panelt vedd. De Notebookchek is nem 1x taglalta ezt. -
válasz vicze #124612 üzenetére
A reddites link egy lelkes amatőr összehasonlítása, nem mond semmit. Kalibrált eredményeket érdemes nézni, nem azt hogy mi zöldes vagy lilás, főleg hogy fotón fehéregyensúly-függő hogy mi lesz fehér, így jól át tud verni.
A második linked az már érdekes, mert rendes mérés. De pont azt igazolja, amiről beszélek: ezek a panelok kis tűréssel tudják a PSREF-ben specifikációt, azaz legyen 100% sRGB (92.2-98.5%) és 400 nit (381-420). A 800:1 kontrasztot pedig bőségesen túlteljesítik, a 1450-1750:1 körüli mért értékekkel. Viszont válaszidőben van komoly szórás, konkrétan 2-3x mértékben, ami tényleg lényeges, de itt nem is volt mit betartani. PWM szintén.
Családban van 3 db T480s + 1 db T490s, majd csinálok én is egy összehasonlítást, hogy melyikben mi van, mert most én is kíváncsi lettem. A T490s-nél van rá esély hogy esetleg a jóféle panellal szerelt.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
vicze
félisten
válasz lezso6 #124613 üzenetére
Ja,10% fényerő különbség, 20% kontraszt különbség, 200% response time különbség, 100%-kal több delta, végülis specikáción bellül van, csak éppen tök máshogy fognak kinézni a kijelzők...
Nem kell feltaláni a spanyol viaszt ez egy 10+ éves probléma.
100+ gép volt előttem különböző LP kijelzőkkel. A mérés nem mondja, meg hogy néz ki. A User meg nem fogja kalibrálni.
LG hányás túlszaturált, BOE sárga, az Inno meg a legjobb, nincs mit ezen rágodni, 5éve megnéztük. -
válasz vicze #124614 üzenetére
Szerintem jelentés eltérések a konkrét kategóriák között vannak. Tehát pl a 250 nites 60% sRGB alap kijelző és a 400 nites, 100% sRGB Low Power kijelző között lényeges különbség. Vagy kontrasztnál pl 1000:1 és 1500:1 között. Tehát legalább 50%. Persze, ez tök szubjektív.
Ami viszont objektív tény, hogy a 10% fényerőszórás olyan, ami már eleve adott panelon belül is megvan. Fenti linken 87-94 között van az uniformitásuk a mérés szerint. És ha valaki számára ennyire fontosak ezek a kis különbségek is, akkor miért nem kalibrál? Illetve azért azt is megnézném, hogy egyforma típusoknál mekkora a szórás, mert nem hinném, hogy plusz-mínusz 5%-nál kevesebb lenne.
Make Asia Great Again!
-
-
totron
addikt
Nekem az a magas, hogy gyártástechnológiailag hogyan jöhet össze eltérő PWM és válaszidő elvileg ugyanazon rendszereknél, párosításoknál, alapanyagoknál.
A lottó megszelídíthető; ha akarod eléggé és a pénztárca is bírja, felvásárolsz egy csomót, hosszúteszt, majd eladogatod a hitványakat.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
-
-
vicze
félisten
válasz lezso6 #124620 üzenetére
Nem beszélek másról. Egy adott specifikációú panel különböző gyártóktól való beszerzéséről beszélek és ezen panelek közti esetlegesen erős minőség béli különbségekről. Még egyszer ezek nem kis apró variációk, hanem esetlegesen elég erősen használhatóságot befolyásoló különbségek.
"viszont ennek mértéke eltörpül a kijelzők kategóriák közötti különbség mellett."
Ezzel egyáltalán nem tudok egyetérteni. A legrosszabb 400nit, 100% sRGB LP, egyáltalán nem volt olyan messze a 350nit, 65% sRGB paneltől, szemre. Lényegtelen, hogy a gép mit mér, mert a szememmel nézem, nem egy mérővel.
A mérő azt se mondja, meg hogy az adott IPS mennyire jó, milyen a betekintési szöge, mert IPS is lehet szar gyártótól függően.
Legalább a G2G megmondja, hogy fog-e csíkot húzni az egér vagy sem. És LP ide vagy oda rohadtul nem kéne ilyet csináljon. (Ebből is látszik, hogy LG csak úgy tudta elérni az LP, hogy drasztikusan alulfeszezte a panelt, használhatatlan szint alá.)
Nem egyszer éreztem már úgy hogy nem érte meg az upgrade ár, mert az adott LP panel olyan gyatra volt. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apróságot szeretnék kérdezni tőletek. Alapvetően van olyan T480, aminek nincs házba beépített akksija. Ám az ilyen pédlányokba is beépíthető az utólag? Vagy ezeknek csak a hagyományos ház aljába bekattintható lehet...?
-
vargas0502
tag
Sziasztok!
Tudna linkelni valaki nekem T61p-hez gyári recocery-t angol nyelvvel? Néztem archive.org-ot, de ott van mindenféle egzotikus nyelvű csak éppen angol nincs.. vagy esetleg olyan linket dobni ami megbízható. Kereső nem igazán hoz értelmes találatokat. -
Tim82
félisten
-
-
Tim82
félisten
válasz vargas0502 #124623 üzenetére
Ha megfelelsz az ott leírtaknak, itt tudsz kérni a fórumthread szerzőjétől T61p XP recovery ISO-t (US English).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
szeretném lecserélni jelenlegi Dell Inspiron 7370-em (mert hibás). Hasonló méretűt, minőségűt (szerintem jó minőségű, fém házas) szeretnék. A kijelzője nagyon jó, szépek a színek (fényes felületű a kijelző, nem matt). Kb. 150e kategóriában szeretnék Thinkpad-ot használtan, mit ajánlotok? A munkahelyen egy E14 van, az nehezebb, vastagabb, és a kijelzője fényévekkel rosszabb, mint a Dell-é. Esetleg az első T14 széria jobb? -
McJoker
tag
Sziasztok!
Dell G5 5587 (i5 8300H) laptopról szeretnék váltani, még kiszolgál becsülettel, de 1-2 folyamat már döcögősebb, akksi kuka stb.
Mérnöki munkát végzek, office (word, excel), cad tervezés (főleg 2D-ben), 3D építész tervek átnézése (szerkesztés nem), nagy méretű pdf-ek kezelése, processzor igényes szimuláció futtatás (nem profi szinten, nem ez a fő szempont) a kb. felhasználás, az egyéb általános feladatok, sok oldalas böngésző megnyitáson felül. Akkumulátor idő is szempont, mert egy-egy 2-3 órás egyeztetést, prezentációt jó lenne, ha kibírna.
Korábban vettem egy T470-et autó diagnosztikára, illetve hordozós masinának, meg is fogott a ThinkPad vonal, pl. a billentyűzet a Dell-hez képest...
Keret kb. 400-500K lenne, úgy láttam ebbe leginkább P16 gen1 fér bele. Mennyire megbízható ez a széria, érdemes lenne rá váltanom?
Köszi!Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!
-
zsolti75
senior tag
válasz McJoker #124632 üzenetére
Az, hogy megéri-e váltani egy 6 éves gémerről TP workstation-ra, azt neked kell érezni. 4-500-ért nem kapsz P16-ot sajnos, a legfapadosabb verzió is €1300-ról indul az ebay-en, P15 G2-est inkább.
Egyébként írtunk itt már róla eleget, nincs megbízhatósági probléma velük. Ami negatívum lehet az az intel heterogén processzorokkal kapcsolatos dolgok. -
McJoker
tag
válasz zsolti75 #124633 üzenetére
Az fix, hogy a G5-öt anno nem erre a felhasználásra vettem, de az élet ilyen... Nem véletlenül gondolkozom inkább ebben a kategóriában, csak még nem tartok ott, hogy ne okozzon problémát ennél több pénzt kitenni rá hipp-hopp.
Használtan néztem hardveraprón a kínálatot, elég nagy a szórás, igaz a felszereltségekbe, kijelző stb. nem mentem bele mélyebben.
A "megérit" én úgy kérdezném/érteném, hogy jelentős élménybeli (sebesség) különbséget várjak-e az i5-8300H és pl. egy i7 11. gen között, mondjuk arra számítok a különbségek alapján.Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!
-
-
válasz McJoker #124636 üzenetére
A teljesítményre kihegyezett Thinkpadek kategóriák leírva kb:
P16: max teljesítmény DE vastag, nehéz, drága
P1: könnyű, vékony DE lassabb, fűt, kurvadrága
P16v: "olcsó véknyabb, könnyebb P16" DE lassabb, full műanyag
P16s: "olcsó P1" DE jelentősen lassabb, nincs annyira egybenRégen a P1 X1 Extreme néven is ment. A P16s meg gyakorlatilag egy T16, de a tesztek alapján én úgy láttam, hogy a T16-ban jelentősen vissza van fogva a CPU, míg a P16s-ban nincs.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
zsolti75
senior tag
válasz lezso6 #124637 üzenetére
Ezt már egyszer kiveséztük privában.
A P16s tök ugyanaz mint a T16, ugyanaz cikkszámra a hűtés is, az amd esetén az alaplap is cikkszámra egyezik. Intel esetén a geforce helyett quadro (tudom már nem így hívják) van, a bios is egyezik. Szóval miért is lenne visszafogva a cpu? Hacsak nem egy újabb "jól sikerült" notebookcheck teszt áll a háttérben. -
válasz zsolti75 #124638 üzenetére
Lenovót kell kérdezni miért. Szándékos termékszegmentáció? Pl a P16v-nél se látok semmi érdemi okot arra, hogy a 7940HS-t akkuról limitálják max 18 wattra, miközben tápról meg ~60 wattot is ehet. Notebookchecknél vannak fura dolgok, de ez nem jelenti azt, hogy mindenben is hibáznak.
P16s G2 vs T16 G2 (mindekettő 7840U procis, mégis más power limitek)
Make Asia Great Again!
-
zsolti75
senior tag
válasz lezso6 #124639 üzenetére
Az hogy mikor hány watt, azt az EC illetve a power driver határozza meg. Mivel a bios és azon belül a EC firmware ugyanaz, és nem találok különböző power drivert sem, csak arra tudok gondolni, hogy a két teszt közötti időben valamit variált a Lenovo (nem ritka eset), vagy esetleg mások voltak a power beállítások a windows-on belül.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsolti75
senior tag
válasz vicze #124645 üzenetére
A watt az watt, azt le kell hűteni.
A P16v hűtése is csak kb 80-90W-ig oké. A T14 hűtéséből 30-35W-ot nézek ki.
Az amd sokkal jobban skálázodik lefelé.
Én is vennék ha lenne nagy ws, de nincs, egyik gyártónál se.
Majd talán jövőre.
Jövő héten kezemben lesz az új Intel core ultra szörnyűség, kíváncsi vagyok rá. Magamnak nem venném az tuti. -
nevemfel
senior tag
válasz vicze #124645 üzenetére
Szerintem az AMD nem zabál annyit.
Van egy T14 gen2 inteles-, és egy gen2 AMD-s Thinkpadom. Ha jól emlékszem, a hűtésük kábé, vagy talán pont ugyanolyan méretű, de az AMD sokkal halkabb. Ritkábban pörög fel, és akkor sem olyan zajos.
Rally against apathy draws small crowd
-
totron
addikt
Létezik driver amivel nem veszítem el a középső gomb kattintó funkcióját?
-
félisten
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Lenovo thinkpad L15 fedőlapja eltörött a touchpad bal alsó sarkától a laptop felülről nézva alsó éléig, kb 2.5cm-es részen. Funkcionálisan hibát nem tapasztaltam. Van ötletetek, hogy hol lehetne új fedlapot venni?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- HP 240 G7,14",Quad Core i5 10th Gen,8GB DDR4, 256GB SSD+1TB sata III, kitünő állapot,Olcsón,Garival.
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Eladó Acer Aspire 5 (a517-52g)
- Új gyári Lenovo Thinkpad L14 Gen1 Gen2 CPU-Fan , ventilátor eladó
- Eladó HP PRobook x360
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest