Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok, pár napja vettem észre, hogy az X230-asom kábelen csak 100 mbps sebességet produkál. Bár a csatoló gigabitethernetnek hívja magát, a csatlakozás sebessége is csak 100 mbps. Az az igazság, hogy amióta egy éve Win10-re cseréltem a Win7-et, valószínűleg nem másoltam nagy fájlokat etherneten keresztül, így nem tűnt fel. Ezért most nem tudom eldönteni, hogy ez vajon valami Win10 specifikus hiba, vagy tönkre tud így menni az ethernet csatoló, hogy giga helyett csak fastethernetet tud?

    Természetesen több drivert is próbáltam; 1.) engedtem a Windowst, hogy ő installáljon, 2.) illetve a Lenovo saját alkalmazását, ami telepíti a drivereket, 3.) valamint közvetlenül leszedtem egyet az Intel oldaláról is. Mindegyikkel 100 mbps. :(

    Gondoltam arra, hogyha elromlott, akkor veszek bele valami külső kártyát, de aztán láttam amit TIM82 linkelt, azt az AX-es wifi kártyát, nem tudom X230-asba is bele lehetne szerelni? Akkor talán már érdemesebb lenne azt venni, amúgy is AX-es routerem van (Asus AX92U).

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák