Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    Megjött az Inteles T14 pár nap késéssel. Ahogy a Notebookcheck tesztben is látni lehet, hogy kb. a T490 klónja, van pár apró belső változtatás azért. Külső anyaghasználat azonos, semmi szembeötlő különbség a szétszedése is ugyanolyan szörnyű, egyből le is törtem a jobboldalon a szokásos kis pöcköket. (nem a tartó klippek, ezek fixen egy pontra rakják csak, nagyon kicsi a tolerancia az összerakáshoz sajnos)
    Kép:

    Mivel a T14 "eléggé" CTO, így sok látható különbség abból adódik.
    Jóval vastagabb a heatpipe, változott az aksi beszállító (Celxpert), ezt a gyártót még sose láttam korlábban egy gépben se.
    BIOS-ban van pár új érdekesség. Keybordnak valamiért BIOS szinten lehet layoutot állítani, nagyon kevés esetben, de akár jól is jöhet. :)
    Lehet sleep state-et állítani, Windows 10 vagy Linux. T490-nek eléggé erős problémái vannak a Linux sleeppel szóval ezt nagyon tudom értékelni...
    Megszűnt a Storage Tamper detection... :( (túl sok rételme nem volt, de akkor is)
    10év után végre lett Key Management Secureboothoz el se hiszem... :U
    Többi azonos T490-nel.

    Low-power Full HD-el lett rendelve, a Notebookcheck AOU panelt kapott, ez LG lett, nekem szemre túlszaturált, de passz. A 400nitje meg itt egyesek szemét kiégetné. ;]
    Szerdán jön egy másik T14, ha másik panelt kap talán össze tudom hasonlítani. Ennek mindenesetre elég erős a ghostingja, már a zavaró szint. AOU panelnek dupla akkora kontrasztot is írnak, szóval nagyon úgy néz ki, hogy az a nyerő a panel lottóban most épp.
    SSD PM981a, ami örömteli és röhögve tolja a 3000/3000-et, SSD lottó 5-ös. :P

    i7-10510U kapott 1600-et R20-ban, performance-on, 1100 balanced-on. A 4,9GHz-s turbóját, 1 azaz 1 pillanatig bírja, bár utána 3,2(perforance)/2.2-ön(balanced) megy elég sokáig szóval sose esik base clock alá(1,8).
    Performance: 87C msx. 25W.
    Balanced: 68C max. 12W. Ugye ez az alap beállítás.
    A 4,9GHz egyből 100C-re dobja és esik vissza az órajel a felvett teljesítmény pedig ilyenkor 50W, 50 b**ott watt. Ennyit a max. 25W-s TDP-ről...

    Nagyjából ennyit tudok hozzáadni a fentebb linkelt teszthez.

    Ennyi RAM elég lesz a Chromnak... ;]

Új hozzászólás Aktív témák