Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz FoxiestFox #107651 üzenetére

    Megvan még az E1 is, amit tőled vettem, ez a jóval régebbi kártya fül alapján lazán tudja azt, amit az, csak jóval kisebb, támogat 5.1-et, és van optikai ki és bemenete.

    Az E1 kb. 5-6 éve kijött, belépőszintű cucc (nem kell mást tudnia, mint USB-ről és akkuról üzemelve fejhallgatót meghajtania rendesen), az Audigy 2 ZS Notebook meg megkockáztatom, hogy "A" hordozható, notikkal használható all-in-one ajánlata volt a Creative-nak az előző évtized közepén a konzumer termékvonalon (nem merem azt írni, hogy "csúcskategória", mert szerintem nem nagyon volt választék az adott niche-ben). Szerintem az az E1-et dicséri, hogy hangra legalább annyit tud, mint a régebbi kártya - de nem volt egyszerre a kettő, az E1-ről jó emlékeim vannak, az Audigy 2 ZS meg - nekem, mint mondtam - meh. Ettől függetlenül nem fogom eladni, mert régi notikhoz részben az általad említett okok miatt is megfelel (nem jó, de megfelel). Lehet, hogy az X-Fi Notebook jobb lenne, ezt nem tudom, ha lesz rá lehetőségem, beszerzek abból is egyet, tudnám használni pl. X230i-vel.

    Nyilván nem a planárjaimat vagy vintage Beyer-jeimet próbálgattam amúgy vele, hanem kb. ilyen Maxell Home Studio meg Soundmagic P21 occsófejeseket meg pár szintén olcsó IEM-et, de az 5k-s Covia Zeal Edge-met is szívesebben hallgatom (ami ár/érték arányban egy kifejezetten remek cucc). Drágább audiocuccaimhoz (Radsone ES100, Roland UAE Mobile, E-MU 0404 USB + Loxjie P20, valamint Drop Cavalli Liquid X + Grace SDAC) meg nincs értelme hasonlítani, azok számomra annyival jobbak.

    De ez persze totál szubjektív dolog, szóval véleménypost volt részemről, annak megfelelően kezelendő. Azt is tükrözi, hogy én nem Windows, hanem Linux alatt próbálgattam (amúgy az IPS-esített R61-en). Ott mondjuk fel sem merül, hogy bármit is belenyúlna a Creative drivere a hangzásba, mert nincs Creative driver. :B

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák