Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    Az ózon nagyon hatékonyan fertőtlenít, minden apróbb élő organizmust megöl, csírátlanít, de mechanikailag nem tisztít, vagyis a port és a halott baktériumokat nem tudja eltávolítani, vagyis a rendszer előbb-utóbb újrafertőződik. De mindenképp jobbnak tartom, mint a flakonos-gázos-szagosítós verziók. Utóbbiak hatékonyságában erősen kételkedem, szerintem jobban inkább a szagelnyomásra mennek rá, másrészt a kifújt anyag lerakódik minden beltéri elemen.
    Az ózon nem rakódik le, mert nagyon gyorsan lebomlik, viszont cserébe nagyon agresszíven tudja oxidálni a gumi alkatrészeket. Ezért szerintem nem érdemes havonta ózonozni, pláne költség miatt, de használattól függően évente egyszer érdemes. Mondjuk klímaszezon végén mindenképp.
    És igaz, hogy az utolsó 1-2 km-en is jó, ha hűvös van, viszont egész biztos, hogy a motorral együtt leállított klíma nedves és egy idő után felmelegedve meleg marad órákon át. Ott meg extrém módon szaporodik a kártevő. Autótípustól függően 5-10 perc kell a kiszárításhoz.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák