Új hozzászólás Aktív témák

  • vtechun

    veterán

    Szia!

    A BMS-nek van külön "charge" és "discharge" oldala. A discharge-ra kötöttem értelemszerűen, viszont az eredeti fúróban egész máshol volt megoldva a töltés. Azért nem szimplán úgy csináltam.

    Az egyik ilyen BMS-nél láttam egy ilyesmit írva: "When using a load with a brush motor type, a non-polarity capacitor must be connected in parallel with the positive and negative terminals of the motor (voltage resistance 25V or more and capacity 10uF-100uF) to prevent the reverse voltage spike generated by the motor from interfering with the protection board or Break through the MOS tube."

    Nem konkrétan ehhez a típushoz volt írva, de feltételezem, hogy itt is hasonló logika mentén lehet a probléma megoldása. Kipróbáltam 2 különböző kondival (a discharge-ra forrasztva), akkor már megmozdult a fúró, de fél másodpercig tekert, majd annyiban maradt. Az is feltűnt, hogy a 12 volt körüli feszültség helyett ekkor 9,5 volt körül feszültséget mértem a kimeneten.

    nem lehet, hogy ez a megoldás kulcsa?

    ---------más----

    ill. olyan kérdésem lenne még, hogy szerintetek erre:Micro USB 3.7V Lithium Li-ion 18650 Battery Charger Module Boost Step Up 5V 12V direktbe mehet rá a 18650-es akksi, vagy kell még hozzá egy BMS?

Új hozzászólás Aktív témák