Új hozzászólás Aktív témák

  • gg72

    veterán

    Egy nagy belmagasságú (5m) galériás kialakítású szoba alsó részébe (fa mennyezet) keresek hangsugárzót, a szobának kicsi az alapterülete: 2.5*4m. Ebből fakadóan a hangfalak közel kerülnek egymáshoz és a falhoz is. Innen ered a mostani problémám, ugyanis egy Yamaha RX-V3900 erősítővel használtam eddig Quadral Argent 70 álló hangdobozokat, de eddig bírtam... Iszonyúan nagyok ebbe a kis szobába, mindent elnyom a basszus. Korábbi lakásunkban ebből nem volt gond, ott nagyon jól harmonizált a Yamaha a Quadral-okkal. Amúgy a házimozim további hangsugárzóit (szintén Quadral Argent sorozat tagjai), nem szándékozom lecserélni.

    Főleg populáris, de igényesebb zenéket hallgatok, pl. akusztikus rock (Dire Straits, Eric Clapton, McCartney), de szeretem az elektronikus zenét is (pl. Jarre) és mostanában újra rákaptam az Abba-ra... :-) De sok filmzenét is hallgatok, mivel filmrajongó vagyok, vagyis a jó házimozi hangzás is lényeges szempont.

    Mik a rendszer további elemei?
    Yamaha RX-V3900 erősítő, Cambridge Audio DVD99 CD/SACD/DVD-Audio, Panasonic BDT500 Blu-ray lejátszó.

    Igazából egy komoly kiszemeltem már van, a Monitor Audio BX2 személyében, mivel az egyértelművé vált számomra, hogy a nagy álló hangsugárzókat kerülnöm kell és a "polcsugárzók" közül is jobb lenne egy előre nyíló basszreflexes. Jó választás lenne a BX2, vagy mit javasolnátok?

Új hozzászólás Aktív témák