Hirdetés
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
"a hifi este 9 után kezdődik, mert addigra tisztul annyira az áram, hogy érdemes legyen bekapcsolni a készülékeket."
Ebben is lehet valami, de az szerintem sokkal fontosabb, hogy este teljesen másképp működik a bioritmus, a tudat és ezáltal a hallás is.
Gyuri
Nem térek magamhoz. Tényleg így történt a "teszt", ahogy leírtad? Jól értem? Tévéadások zenéit kapcsolgattad? (Nem csak a minőség miatt értetlenkedem.)[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #62901 üzenetére
Amikor tavaly tavasszal hozzám került a NAD elő/végfok, legelőször tévéadás hangja szólalt meg és már attól leesett az állam. TV hangját, olyan minőségben, korábban sosem hallottam.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy bármit TV hanggal kellene vagy szabadna tesztelni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
Darvasék idejében nem nagyon volt PS Audio....vagy Isotek....
Nekem sikerült odáig eljutnom, hogy nincs már difi délelőtt, délután, este közt.(#62896) Tamoo : mozierősítővel persze, hogy nem veszed észre (olyan mértékben).
Teszteld kihegyezett sztereóval, más lesz a végeredmény.[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz xtremetuning #62904 üzenetére
Ha úgy érzem a többivel kész vagyok (), akkor elkezdek megint a kábelekkel kísérletezgetni. Nem AB-zve (nem akarom elcseszni a cuccot), hanem 1hetes cserélgetéssel. Úgy érzem addig nincs értelme finomhangolni amíg folyamatos változásban van a lánc. De meg fogom tenni.
Amikor még a Dali Concept volt vagy a Monitor Audio RS, akkor többet foglalkoztam ilyesmivel, de soha nem találkoztam olyan mértékű változásokkal amikről egyesek beszámolnak itt akár táp oldalról, akár HDMI kábelekkel kapcsolatban belépő szintű/kezdő cuccokkal. Pedig az esélyt én mindig megadtam, kipróbáltam amit tudtam.
Én is szeretném megtapasztalni, hogy elhúzzák a függönyt és hogy rá tudok mutatni a karmesterre!
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Mondtam, hogy nem rád gondoltam. Te vetted magadra.
Általában nem érdekel, ha hiszik, ha nem, így pontosabb. Én leírom, azután lesz, ami lesz.
Nem bírtam ki szétszedtem megint..., neked volt igazad abban, hogy több darabból áll a rézsín. A földelése van egy darabból, ki érti? De attól még áll amit mondtam. Attól, hogy több darabból van, még "jól szól".
(#62901) liszi70: mé', mi baj van azzal? Ha valami jó, akkor azzal is jó. Persze, hogy hallani a sávhatároltságot. De MP3 is tud hallhatóan jobban szólni, persze attól még megmarad annak, ami.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
FeeLing_
csendes tag
Sziasztok,
leakciózták a Harman Kardon HK 3700-at, mi a véleményetek róla? Általános otthoni felhasználásra lenne, pop zene, internetes rádiók hallgatására.
A hangfalaim Quadral Odin
Előre is köszi!Üdv.
-
gyurczy
őstag
BBéci: Ezt mondjuk nem teljesen értem. Miért pont estére tisztul ki az áram? Az emberek hazaérnek, világítanak, tévét néznek, főznek másnapi ebédet, a szolgáltató az éjszakai áramon beröffenti a bojlereket, stb. A nagy energiaigényű üzemek több műszakban mennek, tán az irodaházak, szolgáltató szegmens pihen éjjel.
Tamoo: Darvas László többször kijelentette, hogy a hifi este 9 után kezdődik, mert addigra tisztul annyira az áram, hogy érdemes legyen bekapcsolni a készülékeket.
Az általad leírtakkal egyet értek megtoldva annyival, hogy a világ éjjel azért lecsendesedik és ez jót tesz a zenehallgatásnak is.[ Szerkesztve ]
-
-
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #62916 üzenetére
És akkor még finom és visszafogott voltál. Persze az előzmények (pl. kerítésdrót) ismeretében ezen már nem is kellene csodálkoznunk.
Azt viszont megkérdezem, mi köze ennek a hifihez?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blattida
nagyúr
Várjál, mert Te Supra kábellel próbáltad, Ő meg AVA-val...
gyurczy
Nappal sokkal több olyan eszköz aktív, ami szennyezi a különféle nagyfrekis zavarjeleivel a hálózatot.
Egy bojler mindent csinál, de termel zavarjeleket a hálózat felé.
Amúgy meg szkóppal vagy spektrum analizátorral gyönyörűen látszik a differencia s nappali meg az éjszakai
villamos hálózat között.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz zoltanz #62921 üzenetére
Melyik az a 60 éves hangrendszer, ami jobb, mint a legtöbb mostani hifi eszközökből álló rendszer?
xtremetuning
Mindkét front szól, csak ugyanaz a csatorna jön belőlük vagy közösítve van a két csatorna.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz xtremetuning #62925 üzenetére
Tudom, csak azért írtam, mert nem fölösleges, hiszen a fétis része mindkettő, bár ugyanazt mondják.
-
Ferenczu68
újonc
Üdv
Lehet nem a legjobb helyen kérdezem, de úgy látom sok a hozzá értő
Az alábbi képen lévő hangfal márka érdekelne tudja valaki milyen fajta? -
SpaceKombajn
aktív tag
-
zoltanz
nagyúr
Telefuken ELA V300 csöves monó erősítő Németország
Évjárat: 1953–1956
Típus: Audio Erősítő/Keverő
Csővek: 5 db (ECC81=3db ill.EL12spez=2)
Táp: 110-240V AC
Kimenő teljesítmény: 25W
Felépítés: Fém ház/Perforált lemez tető
Méretek: 485szé x 260ma x 225mé
Frekvencia átvitel: 40-15000 Hz
Bemenetek: 2× Mikrofon 1 kOhm/0,7 mV; Magnó 500 kOhm/500 mV;
Phono 500 kOhm/500 mV;
Tuner 20 kOhm/50 V
Súlya: 12 kg -
nebulo5
senior tag
válasz zoltanz #62930 üzenetére
Egész jól néz ki! Biztosan, remek hangja lehet!
Régi készülékek is lehetnek nagyon jó hangforrások! Egyedüli gond vele, hogy mostanság már, nem lehet belőle még egyet beszerezni. Így tényleg marad a mono szintű zenehallgatás. De meg lehet szokni!
Bár, a "hi-fi" minőség elengedhetetlen része, a sztereó adta térleképzés és színpadkép!Üdv: nebulo
-
robi-k
őstag
válasz nebulo5 #62931 üzenetére
A csövesekkel nem kevesebb a gond és a macera, mint a korszerű tranzisztoros erősítőkkel, sőt, inkább több, és nagyon nem mindegy, milyen "nehéz" a csövesre kapcsolt hangfal.
Rákerestem a neten, hát, szvsz a kolléga jobba járna, ha eladná vagy eltenné emlékbe ezt a mono erősítőt (bár vehet mellé meg egyet), és ha már rajong a csövesekért (én is szeretem a hangjukat, de egy valóban jó csöves erősítő legalább fél millió Ft), akkor építene/építtetne vagy esetleg venne egy mai korszerű dual-mono vagy sztereó SE erősítőt.[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz robi-k #62932 üzenetére
"nagyon nem mindegy, milyen "nehéz" a csövesre kapcsolt hangfal."
osztozom a véleményedet illetően, bár eddigi tapasztalódásaim során ért már "áll leejtős" meglepetés, amit pont a csöves erősítőhöz jól megválasztott hangsugárzók hatása okozott! Sok függ tőlük, egy csöves erősítőnél és akár, jó szinergia esetén,nem is kell a kb. fél millát kicsengetni az erősítőért, mégis remek a kapott eredmény. Ilyen "eseteket", akár a "kivétel erősíti a szabályt" csoportba is sorolhatnánk, mert ha nem is szentírás, de igazság van benne: a jó hangért fizetni kell!
Nem mellékes az sem, hogy a mai általános "módit" figyelembe véve, a csöves erősítők hangvilágát bizony szokni kell a fülnek! Főként, ha valaki a digitális világból lép át hozzájuk!Üdv: nebulo
-
Tamoo
MODERÁTOR
Creek Evolution 50A sztereó erősítő. [link]
Van rajta szimmetrikus XLR bemenet. Rohanjak XLR kábelt venni, vagy ez nem "valódi" szimmetrikus és tök fölösleges, jó az RCA is? -
maci1234
tag
Hátha valakit érdekel : NAD 310-es erősítő a jofogáson 25ezerért futárral együtt!!!
A zenéhez hangszer is kell!
-
Dorian
félisten
JRiver 19.0.163-ban hogyan lehet beállítani, hogy file-okat lehessen belehúzni a playlist-be? 19.0.25 volt eddig fent, az (számomra természetes volt, hogy) tudta.
(Amúgy nem merem kijelenteni, hogy mennyire csupán a friss win telepítés miatt, de a win10elég jó hangot ad)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
rii
nagyúr
sziasztok
vennem kellene egy erőlködőt .. de a keret szűkös rá ...
ez a pioneer a-115 milyen?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
ozzy711, Mézga Aladár:
köszönöm!
úgy gondoltam volna, hogy ez csak egy csere-erősítő lenne, ha kiesne pár napra a jelnlegi, belőném a hangerőt ahol jó, és mini-tx-es gépről szabályoznám a hangerőt
de messze is van, a tulaj nem hozza a XVIII-ból közelebb (12-12 km-t kellene így is tekernem vele)
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ozzy711
őstag
válasz Mezga Aladár #62945 üzenetére
Akkor nem valódi szimmetrikus az erősítő, hiszen csak az ( előfok ) bemenete szimmetrikus a kimenete már aszimmetrikus. ( Tamoo által említett erősítő szerintem ilyen, ahogy néztem ennél a márkánál a 100-as valódi szimmetrikus, de ez sem tuti )
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ozzy711 #62947 üzenetére
A DAC-om szimmetrikus. Csak az érdekel, hogy ez a kis Creek profitál-e az XLR-ből. Használatiban így szerepel:
"Balanced outputs use a differential signalling technique which makes the interconnection much more resistant to external noise and interference. It is ideal for preserving signal fidelity, especially if long cable runs are required."
Szóval az XLR előnyeit ecseteli. Azt hagyjuk, hogy mit mérjek mert ahhoz nemigazán értek.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
A jófajta integráltnak van valódi szimmetrikus bemenete, de a végfok bemenet csak aszimmetrikus.
Komolyan profitál a szimmetrikus bemenetből. Szerintem hajrá! Próbára nem kell valami komoly kábel, elég egy tisztességes xlr kanóc is. Amire oda kell figyelni, nehogy fordított polaritással legyen a két holmi összekötve.
Ha mégis, akkor ha van a dac-on fázisfordítás, azt is használhatod. -
blattida
nagyúr
Rendelkezik kapcsolható szimmetrikus előfokozattal, tehát van értelme az xlr használatának.
ozzy711
Nem az egész erősítő szimmetrikus, de így is van értelme, mivel a bemenetét földfüggetlnül is lehet használni, ergo, jóval zajtalanabb lesz, kevésbé érzékeny a különféle zavarjelekre, kisebb lesz az áthallás a két csatorna között és ezekből fakadóan a dinamika is nagyobb.A 100a sem teljesen szimmetrikus, mert az előfok bemenetén kívül csak a végfokozat bemenete lett az, de az is javít a hangminőségen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest