Új hozzászólás Aktív témák

  • AceTom

    aktív tag

    Sziasztok!

    Meglehetősen kezdő vagyok Hi-Fi témában, számítógép mellé szeretnék egy kicsit komolyabb hangzást, és ebben kérnék véleményt/segítséget.
    Az elképzelésem az lenne, hogy a jelenlegi 2.1 hangrendszerem helyett valamilyen alsóbb kategóriás Klipsch hangfalakat szeretnék. Alapvetően most zenére, lehetőleg új sztereo rendszert raknék össze, de tervben lenne későbbi házimozi felé elmozdulás is akár, ehhez pedig most az R15-M hangfalakat néztem ki, ami később mehetne hátsónak.
    Zenén belül elég változatos műfajokra lenne használva, gyakorlatilag minden jöhet, kicsit jobban rock/elektronikusabb felé elmozdulva, de mivel gép mellé menne filmeket is ezen néznék egyelőre.

    Erről az ajánlatról mi a véleményetek, kezdésnek jó lehetne ilyen célokra?
    Boltban már meghallgattam az R26-F típust, ami ott tetszett is, sajnos a polcsugárzót nem lehetett kipróbálni, de már szeretnék lépni, és ez az ajánlat így megtetszett. Az a típus a szobámba valószínűleg sok lenne, kb. 10-15nm lehet a terület, az eladó is inkább a bookshelf-et ajánlotta ehhez a mérethez.

    Hangkártyának egy Xonar U5-ön gondolkozom most, mert az alaplapomon levőnek nincs digitális kimenete.

    Az indíttatás egyébként abból jött, hogy fülhallgatókat cseréltem az utóbbi időben, és most a VSonic VSD3S után már nagyon érzem, hogy lehetne szebb hangon is zenét hallgatni, mint amit a hangfalak most tudnak. :) Sokan azt mondják rá, hogy túl magas orientált, de nekem ez nem tűnt zavarónak, ellenben nagyon tetszik, hogy milyen széles a tere.
    Érdekességképpen: A 2.1-es rendszeremet nagyon szerettem idáig, elég egyedi a Microsoft egyetlen hangrendszere, USB-s, már ~16 éve teszi a dolgát, de most már azért tudom, hogy minőségben van ennél bőven feljebb. :)

Új hozzászólás Aktív témák