Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    Este, mikor az érzékelt fény mennyisége estefelé a nappalinak akár századrészére csökken (amit persze nem tudatosítunk, szar mobilkameráinktól különbözően), a látásból érkező információ sokkal kevesebb agyi mintázatból építi a látott képet. Ekkor a hallásközpont mintaelnyomása(látóközpont dominanciája nélkül) csökken, megszűnik, és a figyelemmel a hallásközpont mintakészlete szabadabb teret kap.
    Sokkal könnyebben "kiélesedik a hallás". kb. mintha "12-ről 24 bitre nőne a felbontás".
    Emiatt az irányhallás-, színezet-, fáziskülönbségek sokkal közvetlenebbül építik a hangélményt.

    Ehhez szükséges a fényváltozással érkező hormonális segítség is. Az alkonyfények spektruma, színhőmérséklete a nappali, látással dominált tudatosságot, ébrenléti előfeszítést hormonálisan csillapítja. Nyugtat, de a hallásközpontot pont éberebbé teszi (MRI vizsgálatok, embernél, növényevőnél, ragadozónál..)
    A hallásközpont olyan dominánssá képes válni, hogy váratlan hanginger esetén a mintázatok átfednek a látásközponttal, ilyenkor "fényvillanást" érzékelhetünk (félálomban erős dörrenés, ajtócsapódás)

    Nem véletlenül mondjuk, hogy néha egy sör pld. nem akadálya. Csökkenti a nappali tudat fókuszát és a komló-nyugtató is. Hasonlóan az esti fény hatására lecsökkenő tobozmirigy hormonok hatásához.
    Tengeralattjárók szonárosainál sokat kísérleteztek, mivel lehet a hallási figyelmet, hatékonyságot segíteni a kiképzésen felül. Amúgy ott igen brutál custom elektronika a katonai szabvány és szolgálat előtt a hallást kalibrálni kell egy begyakorolt feladatsorral.

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák