Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Bici #39355 üzenetére

    Ha fából lesz, akkor inkább keményfa legyen, vagy MDF, minél stabilabb, rezgésmentesebb legyen, ahhoz úgysincsenek eszközeid, hogy az állvány rezonanciafrekvenciáját hozzáhangold a hangdobozéhoz.
    Amit Auratech mondott az elhelyezésről, annyiban puhítanám, hogy az általános alapelv mindenképpen az, hogy a rajz szerinti elrendezésben, tehát a rövid falnál legyenek a hangdobozok, de adott falarányok esetén (például ha nem túl rövid a rövid fal), jó lehet a hosszanti fal mentén való elhelyezés is, de mindenképpen egy fal mentén, ne kavard bele a szemközti vagy oldalsó falakat. Szóval meglehetnek az előnyei a hosszanti fal mentén való elhelyezésnek is, nyilván ez esetben különösen fontos, hogy a hallgatási pozíció mögötti falrészen is legyen valami csillapítás.
    De a legfontosabb, hogy ne csak ránk hallgass, hanem kísérletezz egy-két hétig a lehetséges elrendezésekkel, és miután megtaláltad a legjobb elosztást, csak utána szereld véglegesen a falra.

    (#39356) MasterMark És te nekiálltál már az állványgyártásnak? :)

    (#39358) fokukac "...és ami furcsa, az az, hogy rájöttem, hogy mitha sokkal halkabban hallgatnám a zenét, mint korábban. Kevesebbet hangosítom fel (pedig lenne kakaó az erősítőben azért), de egyszerűen valahogy sokkal halkabb hangerőnél is igazi zeneélményem van,..." Nagyon jó megfigyelés, a minőségjavulás jellemzően együtt szokott járni a dinamika javulásával, elsősorban ennek köszönhető, hogy bár így nagy hangerőn is hallgathatóbb a rendszer, jobban bírja a fül a felhangosítást, mégse érzi az ember a szükségét annyira a felhangosításnak - legalábbis eleinte, mert aztán később majd ki-ki fogod évezni azt is, hogy nagy hangerőn is hallgathatóbb. :)
    "Mondjuk azt azért hozzá kell tenni, inkább a lágyabb zenék fekszenek a hangfalnak, az ACDC valahogy nem szól rajta olyan jól, mint Norah Jones, de hát ez van, a torzított gitárnak lehet, hogy nem kell ez a minőség." Kell az a minőség a torzított gitárnak is, majd szépen hozzá fogsz szokni, hogy a vad rockzenének is inkább jót tesz a kifinomultság, a hallgathatóság, csak eleinte érzed úgy, hogy "nem elég vad" a korábbi állapothoz képest.

Új hozzászólás Aktív témák