Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Zull #36395 üzenetére

    Egyrészt igaza van andorrának, a kábelműfaj a legszubjektívabb-legrendszerfüggőbb, tehát érdemes a végére hagyni az azzal való kísérletezést, főleg, mivel a rendszer tónusának utóhangolására is alkalmas. Másrészt azért a kábelek terén is vannak "abszolút" igazságok, ott is lehet előre tanácsot adni, bár Magyarországon ma ez amiatt is nehezebb, hogy kicsi a választék. Azt mindenképpen javaslom, hogy az itthon is kapható típusok közül, a rendszeredre értelmesen vonatkoztatható árkereten belül és az általam már sokszor próbált-megismert márkák közül mindenképpen érdemes az alábbiakra odafigyelned: HiVox. Alisca Orange, QED, Audioquest, Kimber, Van den Hul, Cambridge Audio... (Más érdemleges márkák is vannak, amelyeket majd mások ajánlanak esetleg, illetve tudnék mondani márkákat, amelyek közül lehetőleg ne válogass, de ezt majd ha odaérünk és szükséges.) A többi említetthez képest szélesebb konstrukciós skálát képviselő Audioquest kivételével ezen cégek márkán belüli különféle kábeltípusainak viszonylag hasonló hangképük, hangminőség-felfogásuk van, tehát a választás valamelyest arról is szól, hogy melyik márka hangminőségfelfogása illik legjobban az ízlésedhez, a rendszeredhez.
    Én, bármely (interkonnekt vagy hangdoboz) kábelvásárlásaimkor, mindig az Alisca Orange-nál kötöttem ki, mint ízlésemnek leginkább megfelelő, és általam legjobb ár-érték arányúnak ítélt kábeleknél, de természetesen, ezek sajátos hangzásvilágát sem mindenki kedveli. Tehát különösen fontos a tapasztalatszerzés, és a kábeleknél könnyen megoldható, hogy a letétbe helyezett vételáruk ellenében kölcsönbe hazacipelgesd őket, és egy-két napig próbálgasd, és azután dönts, ha már öt-hat típust, öt-hat különböző felfogást megismertél a saját rendszeredben, a saját zeneszobádban. Egyébként jellemző eltérés van a sodrott és a tömör eres konstrukciójú kábelek hangja között, persze ez alól is vannak kivételek. (Én tömör vallású vagyok. :) )

    Állványokat én mindig magamnak csináltam, elég sok pénz megtakarítható így, szerintem erősen megközelítve a gyári termékek minőségét. Mindenesetre a gyáriak közül, adott pénzkereten belül a Söund Arts termékei "adják magukat", elég kiszámíthatóan jó ár-érték aránnyal, és nem szélsőséges hangképpel.
    Házilagos, olcsó konstrukcióra saját példám: három darab menetes szár, legalább három polc, lehetőleg MDF-ből (vagy ha olcsóbb a cél akkor pozdorjalapból), három lyuk fúrva a polcokba a megfelelő helyen, majd alul-fölül alátéttel-csavarral rögzítve a polc a menetes szárra (az alátét és a polc közé rezgéscsökkentő anyagot, például kordbársonyt érdemes beszorítani). Alulra kis bemélyedés fúrva a menetes szárba, oda fémtüske illesztve. Ez egy példa a fusimunkához, ha ilyesmire szánnád magad. Nálam bevált.

    (#36391) failed Egyik se! (Bár a Technics 10ezerért elég olcsó, tehát annyiért esetleg még meg is érheti...)
    Miért házimozi erősítők között válogatsz? Mi sztereó erősítőt ajánlunk, ennyi pénzből régebbi Denon, NAD, Marantz, Cambridge Audio, Proton, Tangent, Yamaha, Luxman... erősítőt találsz legnagyobb eséllyel, ami érdemleges (esetleg az Onkyo és a Pioneer bizonyos típusai is szóbajöhetnek ebben az olcsó szegmensben, ha minden kötél szakad). Ezek, és általában a sztereó erősítők között keress, ha találsz, kérdezz újra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák