Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Lite #123179 üzenetére

    A Roon Core-ba ha teszel egy sok terás HDD-t, jó vagy. Eléri.
    A bibi - csak számomra? - a sok terával az, hogy én 1-nél több terát nem merek magában tartani. -> raid. Meghal a HDD, már 1 tera is durva adatmennyiség, több tera meg egyenesen falkaparás, ha elvész. Érdemes tehát műszaki hiba ellen raid-el védekezni, user error / vírus / véletlen törlés stb.. ellen pedig a raid mellett a polcon heverő biztonsági másolattal.

    Szóval ideális esetben Roon Core egy szem SSD-vel, NAS 2db HDD-vel és polcon a harmadik sokterád.

    Lenne olcsóbb verzió is a Roon-nál, a Volumio, én szarakodtam vele éveket beleölve, végül elengedtem, annyira bugos még mindig.

    Streaming-et nem ajánlom, nem csak amiatt, hogy ha elvágnak a nettől, vagy hasonló, akkor nem élvezheted a zenét, hanem mert rendre bukkannak fel olyanok, hogy összeállítasz egy playlist-et, egy kedvenceket, akármit és egyszercsak eltűnik 1-1 zeneszám, akármi miatt is. Te meg ott pislogsz, mint hal a szatyorban, és idővel ha ez pont egy "kedvencek" lista és kiütöttek 2 kedvenced, tud felmenni a pumpa..

    Ez azért övön aluli volt nekem, a kedvenc playlist-em kedvenc induló száma eltűnt.
    Köszi, streaming :)


    Még van jópár, nem hozom mindet.
    Teljes WTF. Nem érdekel a jogi bizbasz a háttérben, felhasználó vagyok, fizetek, épült rá egy modelletek, adjátok. (Ja, hogy örökké nem tudjátok, míg gyerekkorom Pelikán lemeze itt kacsingat rám a polcon. Értem, fak off).

    Urak ! Amit nem vesztek meg fizikai hordozón (kazetta, CD, LP) vagy minimum flac-ban, opus-ban, az nulla. Az se nem a Tietek, se nem marad fent öregkorotokra. Így stream-eljetek. Én gyűlölöm és ellenzem. Válogatni jó, tartani soha + a nonstop kitettség a millió hülye változtatásnak.. mintha tegnap a kedvenc LP-det egy Regára tennéd fel, ma egy Linn-re, holnap egy Pioneer-re, holnapután meg egy hupikék Pro-Ject-re, meg ha a gyűjteményedből így random ki-ki vennének darabokat, csak úgy, miközben jön be irdatlan mennyiségű, amiket a büdös életbe nem fogsz hallgatni.

    Én a stabilitás híve vagyok, streaming emiatt off. Válogatni. Ennyi. Ami fent megvan, az helyben is megvan.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák