Új hozzászólás Aktív témák

  • F-ECT$

    titán

    Az elmúlt napokban magamhoz képest elég sokat tudtam játszani, persze ez is csak 50-60 meccset jelent, de mintának elég volt. Azt vettem észre, hogy túl erősek lettek a lények, túl sok olyan lény van, ami a testén kívül spell értékű képességekkel rendelkezik, így szinte kivesztek a spellek a deckekből. Ami persze azt eredményezi, hogy aki az első 2-3 körben megszerzi a boardot, az ellen szinte semmit nem tud tenni egy másik lény erős deck. Control deck meg nem sok van, így 80-90%-os pontossággal meg lehet mondani a meccs végeredményét pár kör után, ami nem túl szerencsés a játékélmény szempontjából. Ezen segíthet a random növelése (NEM), de szerintem hosszú távon a lényekkel kellene kezdeni valamit, mert ez így kezd iszonyatosan uncsi lenni.

    Mire is gondolok: az egyik legnépszerűbb deck most a zoo, ami 1-2 coilt és soul fire-t futtat és kész (néhol feltűnik még a bloodfury potion). Erre azért van lehetősége, mert a lény buff spell helyett van Keleseth, az aoe helyett van dreadlord, a kéz / board elfogyás ellen a hero poweren túl meg ott van patches, chain gang, fire fly. És akkor az OP bonemare-ről már nem is beszélek.
    De meg lehet nézni a rogue deckeket is: backstab shadowstep és cb az összes spell bennük, ezzel megvan az early game, és utána még opcionálisan van néhány leszedés lénnyel: scientist, si7, vilespine, így nem is hiányoznak helyettük a spellek.
    De mondhatnám a handbuff pala deckeket is, van bennük smuggler, steed és kész. Laphúzásra ott van nekik a stonehill, healre legalább 3 lény, veszett board ellen Tarim, így nem is nagyon látni más spellt náluk, pedig régebben eq/cons nélkül nem volt pala.

    Persze van ellenpélda is (control priest, evolve shaman), de szerintem most nagyon egy kaptafára járnak a top deckek. Nem is csodálkoztam rajta, amikor tegnap este felnéztem twitchre, hogy 1-2 nagy név streamelt csak, és ők is leginkább troll / kevésbé hatékony, de legalább minimális élvezetet adó deckekkel nyomták.

    Dive ever, work never.

Új hozzászólás Aktív témák