Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    A vitához (IMO): A HDR->SDR konverziót le kell tesztelni, legjobb ha az eredeti SDR FHD verzióval összehasonlítva. Kétlem, hogy ne lehessen észrevehető a különbség, még MadVR esetén sem, de akkor mondjuk azt, hogy "ízlés dolga", akinek úgy is tetszik akkor használja. (Kb. ilyenkor nincs épp semmi értelme pl., hogy milyen profin van bekalibrálva a kijelző, mert olyan, mint amikor valaki szándékosan túltolja pl. a szaturációt és leveszi a fényerőt).

    Felbontás: A magasabb bitráta miatt is érdemesebb -lenne- az UHD a FHD helyett, tehát akár egy FHD kijelzőn is. Vannak natív SDR UHD anyagok is, azokkal meg lehet nézni a különbséget. Ha a lejátszó is rendesen skáláz, akkor láthatóan szebb lesz a kép. Csak ugye ott az a fránya HDR a legtöbb UHD anyag esetén. Erről már többször leírtam a véleményem, hogy részemről inkább maradok az SDR FHD-nál.

    Meglehet nézni az utólag SDR-re konvertált anyagokat is, vs. az eredeti SDR verziót. Ott pár kép alapján egyértelmű a különbség. Pedig ott aztán gondolom nem valami fapados algoritmus végzi a konverziót, mégis messze nem olyan, mint az eredeti.

Új hozzászólás Aktív témák