Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
Szerintetek megérné lecserélni a Proson R12-őt Dali Concept subra? Már nagyon rég óta rág a kisegér, hogy milyen lehet. Mindkettő 30-as, egyik reflex, másik zárt. 18nm.
-
-
Dorian
félisten
Na srácok, el a kezekkel
Tudjátok, nálam amúgy sem váltják sűrűn a dolgok egymást.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 5.1-es rendszert kimondottan csak játékra, egy kis szobába.
Egyetlen elvárásom az hogy az erősítő hdmi elosztós (szóval hogy egy hdmi kábellel összekötöm a monitorral az erősítőt, majd a konzolokat, pc-t az erősítőre kötöm rá hdmi-vel, és így az erősítő távirányítójával tudnám kapcsolgatni hogy melyik gép képét és hangját adja le a monitor és a hang cucc) legyen. Ez azért lenne nagyon lényeges mert a monitoromnak csak 1 HDMi bemenete van.
Más elvárásom nincs, a lehető legolcsóbb megoldás legyen, nekem az ilyen gyárilag komplett hangfalas LG, Samsung rendszerek is megtennék csak tudja ezt a HDMI-s okosságot.
Tudnátok valamit ajánlani?[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
ricsik
őstag
válasz Dorian #78414 üzenetére
Meg vagyok elégedve az R12-vel, sőt, nagyon jó subnak tartom, ami egyenlőre bőven elég nekem mind teljesítményben, mind minőségben. Egyetlen sub a Concept sub, ami izgatta a fantáziám már jó ideje. Lesz fent egyszer értelmes áron azért lehet csak kipróbálom. Rá vagyok kattanva, most mit csináljak . Visszalépést viszont semmiképpen nem szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz bajnokpityu #78406 üzenetére
Nálam 32m2- en van a T12, kb 70% a potméter és a procin 0db . Szóval van ebben tartalék az biztos. Mondjuk a focal sw800 sub a maga 175w - os erősítőjével 15% a poti és -2 db az elöfokon tudta ugyanezt a teljesítményt!
-
devil-k
nagyúr
válasz muzsikpeti #78419 üzenetére
Nálam (15 nm2-en) 55% a potméter és az erősítőn 5 dB.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
KisTücsök
addikt
Az erősítőn a kalibrációs rendszer állítja így be a subot? Az ad rá vagy vesz el? Nem jobb ilyenkor a sub potijával korrigálni? Hogy nullán legyen?
Fogalmam sincs, csak kérdezem.
-
devil-k
nagyúr
válasz Dorian #78423 üzenetére
Nem, nem mínuszban. A sín kábel óta, kissé máshogy "viselkedik" a szub. A kalibrálás -12 dB-t állított be... -Ne hülyéskedjünk már (Ezt gondoltam). Abszolút félrevisz szerintem.
Szerintem az X2000 is benne van a dologban.
(#78425) Dorian
Ezzel a beállítással most olyan, hogyha több lenne, akkor az már nagyon sok lenne, ha kevesebb, akkor erőtlen és a szub rész dinamikátlan. Koncerteknél le szoktam venni 3 dB-re.Próbáld ki a Madonna - Sticky & Sweet BD-ről a "4 minutes" c. számot.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Dorian
félisten
-
devil-k
nagyúr
válasz #75912448 #78427 üzenetére
A kalibrálásra mindig "rá kell" segítenem zajszintmérővel. S ezzel a korrigálással surround sugárzók olyan szinten dobnak a térérzeten, mint még eddig soha, nagyon meglepődtem. Bár most az elrendezésen is változtattam, hallgatói pozíció irányába forgattam a frontokat és a szubládát is. Bár a Dali hivatalos oldalán azt írják, hogy nem szükséges a frontokat magunk felél fordítani, de szerintem ez csak marketing duma...
Illetve gránitlap + sín kábel
Ebben a felállásban nem tetszik a dolog, ugyanis olyan, mintha "elfolyna" a mélytartomány... Úgy hallom, mintha az egyik oldalról feszesen megérkezne, a másikon pedig "kifolyna". Remélem, érthető, mire is gondolok. Jobban nem tudom megfogalmazni. Szóval a szub alól kikerült a gránitlap.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Dorian
félisten
válasz devil-k #78424 üzenetére
Én nem érzem erőtlennek a fenti beállításokkal, sőt. A sín új állapotában, új behajtogatás után kell némi járatás, vadiúj korában nekem sem meg olyan mélyre, mint a régebbi sínemmel megszokott.
Az a Madonna koncert megvan, ha jól tudom, sztem ott maga a koncertnek van durván eltúlzott mélye.(#78426) dunkel:
Igen, nálam +10dB-en van ez a korrekció, de sztem ez máshogy módosít, mint a beméréskori dB-ek.
Hogy ez az emelés nem ront a minőségen, azt a Denonokra állapította meg Pityu (ettől más márkára is igaz lehet) de én abban a HSZ-ban általánosságban beszéltem.(#78428) devil-k:
Kicsit (az előlap bal oldala ~4cm-rel van előrébb a síktól) nálam is be vannak forgatva Dalik, de tapasztalatom szerint a túl magam felé forgatás összenyomja a színpadot.
Ha egyáltalán nem forgatod be, úgy a magasakból kevesebb jut a fülbe. A gyári ajánlás azért olyan, mert gyárilag 3db-lel hangosabbak a magasak[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz devil-k #78428 üzenetére
ugyanerre jutottam.
nem tudom, hogy vastagság miatt van-e,de nem zörget. gránit kijött a hifi környékéről.és nekem a sin ota jól méri a háttereket.
subot,attól függően,hogy hova rakom több db-vel különbözik a hangerő. egyébként ott tetszett a végén a legjobban, ahol a legpontosabb.
sztem denonnál jobb,ha erősítőn van föltekerve a sub, készüléken meg letekerve. jó az előerősítője, szóval logika alapján ez a jobb, mert jobb a jel zaj viszony, magasabb feszen megy a jel.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
spiky03
veterán
Ha már szub bemérés.
Ti szoktátok a bemérés után módosítani a szub távolságát?
Mert nálam a hangfalakat kb pár centi eltéréssel jó lövi be, a szubnál meg van, hogy téved 1 métert is.
Dorian mondta, hogy azt nem kell utána állítani, mert így kalibrálja be a hangzást az erősítő.
Ti is így csináljátok?
Mert én eddig mindig lemértem és beállítottam a helyes távolságot.
Akkor rosszul csináltam eddig.Jah.
Nálam a szub-on a poti 50%-on van, az erősítőn pedig -10 dB-en. Bemérésnél -12 dB-re lőtte be, én erre adtam +2 dB-elt.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dorian
félisten
válasz devil-k #78435 üzenetére
Ja én a fenti saját beállításokra gondoltam. -12dB az más.
Nálam a a távolságot rosszul méri (valósnál ~40cm-rel rövidebbre), de abból gondolom, hogy nem véletlenül, így módosítani sem kell, hogy nem összevissza: bármennyi mérésnél centire mindig ugyanannyit téved / vagy nem téved, hanem direkt.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #78437 üzenetére
"sztem denonnál jobb,ha erősítőn van föltekerve a sub, készüléken meg letekerve."
Mennyire letekerve a készüléken? Úgy emlékszem, régen írtál erről és akkor az erősítőn + 9dB-t javasoltál. A szub potira nem emlékszem már.
(#78441) Dorian
Jó dolog ez a bemérés, bár nem mernék rá fogadni, hogy 100 %-os lenne a dolog.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Dorian
félisten
válasz devil-k #78442 üzenetére
Egyszer olvastam az Audyssey fórumán erről, ott is feltették a kérdést, és vmi házi audy' szakértő mondta, hogy sub esetén nem módosítsuk a bemért távolságot. Részletekre sajna nem emlékszem.
Bécit rá kéne uszítani a kérdéssel egy ennél a cégnél dolgozó emberre, biztos van ismeretsége.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #78444 üzenetére
Egy próbát nekem is megér. Köszi!
Dorian
Kíváncsi vagyok, ha BBéci olvassa ezt, mi lehet/lesz a véleménye.(#78446) regger
A hangdobozokat hány dB-re állítod? 75? Ha jól emlékszem, ennyi a referencia hang, nem? Kivéve persze a szubládát. Mi van ha csal a füled?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz devil-k #78442 üzenetére
En pl sosem hasznalom sub eseten a bemert adatokat, tavolsagot sem, kizarolag centire es fulre allitom, de ennek elofeltetele, h a legoptimalisabb helyen legyen a sub vagy subok. Onbemerest max kontrollnak, de meg sosem fordult elo, h jobb legyen.
Devil,
Hangnyomasmerovel szoktam az avr sub eq-jat pontositnai, de ez nem mindegyik erositonel lehtseges. Hangsugarzok termeszetesen 75 es hangnyomi mero.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #78444 üzenetére
Ezt pontosan így gondolom, mert minden logika szerint így van, de amikor korábban ezt beírtam ide, valaki (Sanci?) lehurrogott, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Autós topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest