Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
Ez most eléggé adja:
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #77552 üzenetére
Inkább eredeti, gyári CD-ről hallgatom, ha nem baj.
Legalább 25, de inkább 30 éve az egyik kedvencem. George Michael feldolgozta, az sem rossz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #77557 üzenetére
Ugyanezt tettem a linkeddel, aztán amint vége lett, elindítottam a GM-féle verziót, most azt hallgatom. Brutál jó mindkettő!
Gyűlölöm a tecsőt, mert engem is igénytelenségre vesz rá. Ahelyett, hogy valóban levenném a polcról a CD-t, betenném a lejátszóba és úgy élvezném, itt gubbasztok a laptop előtt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kimi02
őstag
válasz bajnokpityu #77524 üzenetére
Szerintem meg nagyon nem egyezik meg , kép alapján se.
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #77504 üzenetére
Kösz mindenkinek a beszámolót!
cecil: jövőre indítunk mi is egy autót -
mandju
senior tag
válasz hétalvó #77563 üzenetére
szerintem elbeszéltek egymás mellett...
bajnokpityu a pio lx 76 és 83 hasonlóságáról beszélt, nem a 7030 --> rotel egyezőségéről...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Gaben360
senior tag
Na ma búcsút intettem a denon 2805-nek!
Mivel gyorsan kellett cselekednem,így az utód egy 3805 lett!
Nagyon gondolkoztam egy onkyo 607-en is,de sajnos az fekete,és azt meg nem szeressem.
Nem tudom,remélem jó döntést hoztam,hogy a 3805-t választottam,a hd hang egyáltalán nem volt szempont.Nagyon szerettem volna az arcam 250-et,de sajnos most nem ment,nem tudtam kipótolni.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz KisTücsök #77568 üzenetére
Még nem tudom,holnap lesz nálam.
Remélem beváltja a hozzáfűzött reményeket!
Ja,igen jó áron volt,pláne hogy új állapotú és új távval van,plusz adja a régi távot is,amin 1 gomb bibis és nem olyan szép mint az új,ezért is kellett gyorsan cselekedni.
Ha gondolkoztam volna,elvitte volna más hamar.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
hétalvó
addikt
válasz bajnokpityu #77567 üzenetére
Ugyan mar Tudjuk, hogy a pioneer a kedvenc hazimozi erositod
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
kimi02
őstag
válasz bajnokpityu #77562 üzenetére
-
nuke7
veterán
remélem utolsó kérdés...
két választás van: denon 2312 vagy arcam 250.
(az arcam csak marginálisan olcsóbb, és kicsit nehezebb a szállítást megoldani)a gond az, hogy zenéléshez mindkét esetben át kell dugni a frontokat - nincs normális pre-out....
vagy
a denon-on van zone2 pre-out és ha az xda-1 kimenetét rákötöm a denon egy analóg bemenetére, vajon jó-e az úgy zenére..?
(rotel RA-06 kapná meg a zone2-ből a jelet valamelyik aux-on)hasonló vetődött fel bennem az arcam kapcsán is - vajon csak végfokként, az xda-1-et használva DAC-nak, jó lehet-e zenére? (ekkor nyilván nem a rotel lenne a végfok)
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
kimi02
őstag
válasz bajnokpityu #77524 üzenetére
Szar a H/K , Onkyo , Pio és a CA is. A nagy vasakról beszélek.
Érdekes..... -
BBéci
legenda
válasz kimi02 #77576 üzenetére
Azok számára szinte biztosan nem megfelelőek, akiknek a füle, hallása, kiváló minőségű sztereó láncokon és élőzenén edződött.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hooper
őstag
Sziasztok,
van egy régebbi rendszer a lakásban (nem én raktam össze)
Az erősítő egy SONY VA8ES és van hozzá egy Sony ep90es sound processor.A lejátszóm egy WD TV LIVE, ez van optikaival az ep90-re kötve ami meg továbbítja a jelet az erősítőnek.
A problémám vele hogy nem tudok lejátszani DTS hangformátumot.
Ezt csak a teljes szett cseréjlével tudom orvosolni vagy van esetleg valami más megoldás?
Akár úgy hogy az erősítő marad de a proci helyére valami...Mennyit ér ez a motyó együtt, és használtam kb mennyi lehet ha valami hasonló tudást szeretnék elérni (csak persze DTSel - a hangfalak nem highend kategóriásak)
Köszönöm!
-
nuke7
veterán
válasz dgyuri0123 #77580 üzenetére
azt nem akarom mert az xda-1-nek szerintem erősen jobb a DAC-ja mint a pioneer bdp-150-nek..
és a filmet ez nem oldja meg, mert vagy hdmi-n megy ki a jel - vagy a lejátszó lekeveri sztereóra és akkor megy a rotelbe...https://youtube.com/user/nuke7
-
Tamoo
MODERÁTOR
"hasonló vetődött fel bennem az arcam kapcsán is - vajon csak végfokként, az xda-1-et használva DAC-nak, jó lehet-e zenére? (ekkor nyilván nem a rotel lenne a végfok)"
Mindenképpen próbáld ki ezt a variációt, Arcamot Direct módba kapcsolva. Aztán lehet eladod utána a Rotelt.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Értem. De.
Nekem 160-as van és azon a HDMI és az analóg aljzat egyidőben kiad jelet.
Ha a Denon X2000-en váltogatok a Blu-ray és a CD bemenetek között, mindkét esetben van hangom.
Pedig a CD csak analógon van hozzárendelve az erősítő bemenetéhez, így csak akkor szólhat, ha valóban kap is jelet. A Blu-Ray bemenet pedig csak a HDMI porthoz van élesítve."csak a zene van"
-
BBéci
legenda
válasz kimi02 #77585 üzenetére
Nem értetted meg a lényeget.
Akik a természetes, színezetlen, valósághű hanghoz vannak szokva, azt szeretik és ami ezeknek az ellentéte, az számukra nem szimpatikus, sőt, bántó. Teljesen mindegy, hogy akciófilm, koncertfilm, vagy sztereó zene hangjáról van éppen szó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nuke7
veterán
válasz bajnokpityu #77588 üzenetére
utolsó utáni kérdés
110k-ért arcam 350 oké, vagy próbáljak lejjebb menni..?
gondolom sejted, hogy nem személyes kérdés akart lenni
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Ekkosh
tag
Ezt midenképp próbáld ki!! Én egy Arcam 400-at hallgattam hetekig directben csak zenére, külső Musical Fidelity v90 DAC-el, és nagyon elégedett voltam vele, saját DAC-jával viszont kategóriákkal gyengébb. A QED gyárt állítólag jó minőségű kapcsolókat, amivel megúszod a speaker dugdosást, ha marad a Rotel
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest