Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Dac bekötésében kérnék egy kis segítséget mivel még nem csináltam ilyet .
Adva van egy A-400 lejátszó egy TS Twin és ugye egy Arcam.
Kábelből van itthon egy optikaim és egy pár RCA kábelem.
Jól gondolom,hogy egy optikai kábelt bele kell dugjak a popiba és onnan a Dac-ba. itt az első bökkenő.Mert 2 optikai csatija van. DI,DO. Itt melyikbe kell?
Aztán ugye a 2 rca-t bekötöm a Twin 2 csatijába és azt az Arcam BD Analog Audio csatijába.
A Popiban az Audio menü részben mindent beállítottam továbbküldésre.
Az Arcamban a menüben az Input Config menüben a BD,BD input részben az Audio Source részben beállítottam analogra. A Video az HDMI-n van az okés is úgy.
Viszont nincs hang. Mit nem csinálok jól? -
spiky03
veterán
válasz Kroland25 #78199 üzenetére
Szép összkép.
Én is azt tanácsolom csak, mint amit ricsik is, hogy a centert rakd majd fentebb ha lehet.
Nálam is készülőben van az új állvány. Már a tervrajz meg a méretek megvannak, már csak majd le kell szabatni az elemeket, nah meg összerakni. Már várom, hogy meglegyen és a center kiszabaduljon a "börtönéből".
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
hétalvó
addikt
neha nem ertem a kabeleket
roviden hazahoztam a vegfokot szokasos bekotes: vegfok furu alpha, pio oyaide tunami, bejaratos osszekotok.
nem tetszett, vekonyka volt, erotlen.
csere : vegfokba tunami, na igen megjott az ero tetszik
jaratgatom a rendszert par napja, varom nyugodjon meg, de valahogy egy pindurit mindig sok a magas, neha sziszeg, mint egy kigyo. itt volt robim aki ugyanezt mondta.elment epp azon gondolkoztam szetvagom az egeszet. arra jutottam, valahol el kellene venni fenyt a rendszerembol egy csatlakozo csere megtenne, oda jutottam, hogy tapkabelemen lesz a legegyszerubb.
agyalas, de csak a furura van itthon rez, mivel a tunami vastagabb az atlagnal, valojaban ra nincs rez halozati csati, iec viszont nincs itthon rezbol.
nincs mas hatra mint elore: visszacsereltem a tapmadzagokat es mit hallok eltunt a cicceges. de ha par napja nem pont forditva hallottam volna. a belso vezeto merete is forditottjara engedne kovetkeztetni. de mindegy most boldog vagyok semmit nem kell venni.
de ki erti ezt
ja es vegre nem elore lefele huz a fejem, hanem fel szet
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
az rca-i azok spdifek a kepen , oda nem lesz jo az arcam
line outp ch1 es ch2 a kijarata keprol. jack-rca kabel kell majd neked.
atalakito is letezik, de ront a hangon. bement valasztot nem latok viszont az elejen abbol meg lehet gond.
egy egy kis felvevo kozpont nem pedig dac!
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Csabroncka
addikt
-
spiky03
veterán
válasz KisTücsök #78214 üzenetére
Sima bútorlapból majd, 18 mm-esből.
Mondjuk a 60 cm helyett az erősítő rész csak 50 cm széles lett, de fent több hely lesz szellőzni, mint most meg a háta teljesen nyitott lesz mögötte. Remélem elég lesz.
De ez mondhatni nem "csak" állvány lesz, hanem olyasmi mint ami most is van, hogy lesz benne ajtós rész is. Mert az asszonynak kell a kis tárolója.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Kroland25
tag
válasz devil-k #78218 üzenetére
Az a helyzet csak pár napot voltam otthon de javulást érzek nem kicsit..de ez lehet az erősítő cseréje miatt is mivel azt is most cseréltem,tesztelni még nem volt időm az új erősítővel,de amint újra otthon leszek Magyarba kiprobálom gránittal és anélkül is!De hangerőből lentebb kellet vennem mert le akarták "szedni" a szub-ok az ajtókat,eddig ezt nem tapasztaltam ez lehet az erősítő javára de le a gránitlap miatt is!Frontok alatt még nincs mert azokat is cserélem!
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
Kroland25
tag
-
Gergőke88
addikt
HK255 ment a háztol. Maradt a Denon 2809.
-
ricsik
őstag
válasz Csabroncka #78212 üzenetére
Toshiba szintén jó darab, a cégnél van belőle valami szörny, 100nm-es szobát bőven bír, a céges légkondisok is javasolták.
A Samsung eszméletlen kommersz szarokat gyárt mindenből a középkategóriáig, tele parasztvakításos techblablával, de kiba jó a marketingjuk, mint pl az 1000. ugyan olyan, ugyan úgy kinéző mobiljaikkal.Gergőke88: szerintem jól döntöttél.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
Sziasztok!
Boldog tulaja lettem egy philips hst2511 házi mozi rendszernek.
Alapjában véve nekem teljesen szuper meg minden, de abszolút
Nem értek a hangtechnikához, viszont szeretném úgy összekötni az LG TV vele, hogy ne csak akkor szóljon ha arról nézek valamit, hanem alapból a házimozi rendszert használja.
Hogyan kössem be?
Egy ismerősöm az optikai kábelt ajánlotta, mert hogy ez tudja kezelni bemenetként...
Sajnos nem értek ezekhez.
A típus alapján valaki írjon pár sort, hogy állítsam össze a rendszert..
Összefoglalót olvastam... de 3 k ért vettem ... tudom, hogy nem a legjobb cucc, de sztem jó vétel volt. ( 1,5 év gari van még rá).
Tv: LG 39LA620SKöszönöm a segítséget!
Szerk. Leírhatnátok pontosan, hogy milyen kábelt vegyek és kell e valamit beállítani a tv-n meg ilyesmi...
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
BBéci
legenda
válasz Toobee #78221 üzenetére
Az nekem sem tetszett, de az SPA 22/23 brutálisan jó.
(#78224) Gergőke88
Ha fordítva történne, ahhoz valaminek nagyon csúnyán elszabottnak kellene lennie. Nem egy ligában fociznak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz demars #78227 üzenetére
Ha van optikai kimenet a TV-n és a hangcuccon optikai bemenet, úgy egy optikai kábellel a legcélszerűbb a tévé hangját átvinni. Minőségben erre egy legolcsóbb optikai kábel is megfelel, beállítások pedig a tévé és a hangcucc menüjétől függenek, tévénél valószínű, hogy a digitális hangkimenetet vagy hasonló értelmű menüpontot kell aktiválni, hangcuccnál pedig a bemenetek közül a digitális optikai bemenetet kell választani.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
KisTücsök
addikt
Szokott valaki sportközvetítéseket házimozin hallgatni? Milyen?
________Még egy: Egy dobogó mennyire ronthatja el a hangzást? Nem egy magas, 10-15 centi max. A front szekcióra értem.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
válasz Toobee #78237 üzenetére
Még nem tudom. Elég sok mindenből meglehet csinálni. Neten is sokféle variáció van. Ha nagyon kölcsékhatékonyra venném, akkor bútorlapokból, de a hang szempontjából ez nem valami ideiális gondolom.
Dorian: Például?
Gondoltam csinálok egy keretet, néhány merevítéssel, aztán például fellehetne tölteni homokkal. Szóval semmi túlbonyolítás.
Hirtelen jött az ötlet, elég jól tud kinézni, de ha nem megoldható, hogy ne csessze szét a hangot, akkor hagyom.
Mondjuk ez előbb is eszembe juthatott volna, betonozásnál. Bár sosem késő.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz KisTücsök #78242 üzenetére
Biztos, hogy valamilyen hatással lesz a hangra. Megjósolhatatlan, hogy ront, javít, vagy semmit nem hallasz.
Kérdés, hogy mi a szándékod vele.Kicsit más, de pl. nálam a center fakockákra helyezése "rendes tartalmak" esetén javított a front hangképen, ugyanakkor egy gyengébb minőségű tévéadásnál jobban meghallani a nagy tömörítésű hang rosszaságait. Most akkor jó nekem, vagy nem?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz KisTücsök #78242 üzenetére
"Ha nagyon kölcsékhatékonyra venném, akkor bútorlapokból, de a hang szempontjából ez nem valami ideiális gondolom."
Én is tervezek emelvényt a frontjaim alá, magasabbat mint te, de el nem tudnám képzelni bútorlapokból, vagy akár fából. Persze ettől még lehet jó az is, de valami tömör, nehéz cucc, ami szimpatikus és logikus számomra. Terméskő, beton, gránit, márvány. Ezeknek utána is jártam, természetesen a legolcsóbb és legkönnyebben kivitelezhető, formázható a beton, lehet, hogy az lesz. (70-80 kg! ) Szerintem egy ilyen beton-kő emelvény csak annyit változtathat a hangon, amennyit a megemelés okoz az akusztikában, de majd kiderül. A megemelés által megváltozott akusztika lehet jobb is, rosszabb is, mint közvetlen padlóra helyezés esetén, úgyhogy kétséges, kétesélyes a dolog, csak a kipróbálás dönti el.
Dorian: "a center fakockákra helyezése "rendes tartalmak" esetén javított a front hangképen, ugyanakkor egy gyengébb minőségű tévéadásnál jobban meghallani a nagy tömörítésű hang rosszaságait. Most akkor jó nekem, vagy nem?"
Jó. Nem elfedi a hibákat-erényeket, hanem megmutatja a valódi, akár rossz minőségű hangot.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
válasz Dorian #78243 üzenetére
Pusztán csak esztétikai célokkal vezérelve vetemednék ilyenre. Kicsit kiemelje a front részt.
Ilyenre gondoltam. Faltól falig. Kissé ívesen.
Liszi: Neten nézelődök, fából szokták, legalábbis leginkább ilyeneket találok. Gránitból, márványból szerintem csak kisebb darabokból lehetne összerakni. Betonból mondjuk frankón kilehetne önteni.
Mondjuk ha betonból csinálnám, akkor tényleg a magasságon kívűl semmi nem változna. Most is beton van, fölötte meg egy padlószőnyeg, azon vannak a hangfalak.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Van aki hall különbséget, van aki nem. Nálam mióta gránitlap van azóta részletesebb a szub és a front is, de lehet, hogy most kiveszem valamikor és megnézem, hogy a fülem "mit hall" meg nélküle. Nagyon sok mindentől függ. Miért van a szub alatt textil lábtörlő egyébként? Mit tapasztaltál vele?
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
válasz KisTücsök #78245 üzenetére
Jaaa, hogy te ilyen lépcsőszerű, faltól-falig dobogót képzeltél? Ez tök más, mert én csak a hangfalak alá egy kb. 30x40-es kő magasítót szeretnék, azt hittem te is valami hasonlóra gondoltál.
(Egyébként ÉN ezt a dobogót pláne betonból önteném ki, mert ekkora felület szerintem még homokkal töltve is dübögne ha bútorlapból vagy fából készül és az biztosan nem tesz jót a hangnak.) -
demars
addikt
Köszönöm a segítséget!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs