Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Ursache #77800 üzenetére
Nagyon egyszerű a magyarázata: gyengécske. Szándékosan dögös karakterű a hangja, amitől legtöbben azt hiszik, hogy erős, pedig nem az. Tipikus Onkyo.
(#77802) Norbi 72
Akkor elég, ha az nem a maximuma az erősítőnek, hanem kisujjból kirázza. A bő egy hónapja nálam lévő NAD végfok végre megadja azt, amire mindig vágytam. [link] Borzasztóan fog hiányozni, amikor vissza kell adni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Ursache #77804 üzenetére
Ha számodra nem válasz, benned van a hiba.
Azt írtam, hogy gyenge, ami a tápegységére vonatkozott, nem a mért kimenő teljesítményre.
Például azoknak az erősítőknek a teljesítménye, amiknek nem spóroltak a tápegységén, a 4 ohmon mért teljesítménye duplája a 8 ohmosnak. Ez legjobban a kétcsatornásokon vehető észre.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
válasz Ursache #77804 üzenetére
Ilyet,vagy hasonlót szeretnél venni?Emiatt ne izgulj,elég lesz.590 Wattos a táp,de ha hajtod,felvesz 1Kw-ot is,van benne tartalék.
#77803) BBéci Egy használtan kb.75-ezres erősítőre miért kell neked millás cuccal jönni?98%-ban 100K-s kategoriát keresnek itt az érdeklődök..
[ Szerkesztve ]
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
5.1-es házimozi erősítőt és hangfalszettet keresek (kábelezéssel együtt) 200-250 ezer Ft-os árkategóriában. Otthonra lesz egy kb. 19 m2-es szobába, elsődlegesen HD filmek lejátszására fogom használni, a zenehallgatás másodlagos. Az 5 hangfalat fel szeretném akasztani a falra, így az olyan szettek, ahol pl. az első 2 hangfal földön álló, az ki van zárva. Mit ajánlotok?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #77806 üzenetére
Nem arra fel jöttem a NAD végfokkal, (nem millás, újonnan 750000 forintért megvehető) hanem a korábban nálam vendégeskedő házimozi rádióerősítőkhöz hasonlítottam, amik szintén ebbe az árkategóriába tartoztak. Mégpedig azért, mert ha valóban nagy teljesítményről beszélünk, akkor különálló végfok a megoldás.
És ennek apropója az általad említett 40 watt volt, hogy az bőven elegendő.
Tök mindegy, szerinted mennyit vesz fel az Onkyo, akkor is karcsú, mind leadott teljesítményben, mind hangzásban. A teljesítmény mérhető, Te linkelted. Nudli a 7x40 W.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz hektor24 #77807 üzenetére
Amennyiben HD filmek lejátszása alatt a veszteségmentes (Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio) formátumok megszólaltatását értetted, megadott összeg nagyon kevés. Megszólalhatnak azok a hangok, de ahhoz, hogy érdemi előnyük legyen a "sima" Dolby Digital és DTS sávokhoz képest, legalább még egyszer annyit kellene rákölteni.
Másik súlyos probléma a hangdobozok mérete. Ami pici és jó is, az nagyon, sőt, irreálisan drága.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz hétalvó #77811 üzenetére
A T 187 előfokkal, az való hozzá, Nordost Red Dawn csokor köti össze őket. Április 18-óta vannak nálam, jövő pénteken viszik el.
[ Szerkesztve ]
-
LetItBurn
csendes tag
Megszólalhatnak azok a hangok, de ahhoz, hogy érdemi előnyük legyen a "sima" Dolby Digital és DTS sávokhoz képest, legalább még egyszer annyit kellene rákölteni.
Erre tudnál példát/példákat mondani, természetesen használtat, és körülbelüli árral? Hogy szerinted mi az, ami már elegendő.
Hagyd égni!
-
BBéci
legenda
válasz LetItBurn #77814 üzenetére
Sosem nézegetem a használt házimozis alkotóelemek kínálatát, mert nincs rá időm és nem is érdekel. Ebben a topiklakók közül mindenki jobban képben van, mint én.
Azt tudom ismételni, amit az előbb leírtam: újonnan, kábelekkel együtt kb. 500000 Ft egy olyan rendszer ára, amivel már élvezhetően hallható a HD hangok előnye. Persze ez még csak a belépő szint a veszteségmentes hangformátumok birodalmába.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #77801 üzenetére
Igen és a definició is ua.: W=U*I.
Igaz a hangszóró nem játszik szerepet csak a leadásban ezért passziv, teljesitménye nincs csak terhelhetősége, másik nagyon fontos az érzékenység, harmadik az impedancia, ezek öszefüggéséről időhiány miatt nem irok most, máskor megtettem többször is.
LetItBurn lásd készülékajánlót az 1 sz hsz-ban,középkategória kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #77817 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet zavaróan hangos. Logitech és Genius szettekkel is elő lehet állítani szomszédbosszantó hangzást.
Harmadszor is leírom, hátha végre megérted: a 7x40 W akkor kevés. ha annyi az erősítő maximális teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
arcam avr 350 kb. ennyi volt újonnan (500k) és nem is tud hd hangot digitálisan
(#77818) BBéci : azért kevés ha annyi a max. mert ha max-on megy az erősítő sokkal jobban torzít, erre gondolsz?
(#77821) BBéci : közben szerkesztettem, de szerintem értem, hogy mire gondolsz... én úgy gondoltam, hogy jobb hangot kapok egy avr-350-től mint egy denon 2312-től (ami tudna HD hangot ugye)
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
BBéci
legenda
Egyrészt Te sem érted a mondanivalóm lényegét, másrészt olyan ritka az annyira magas érzékenységű hangdoboz, mint a fehér holló.
Baromira nem mindegy, hogy a hangerő szabályzót koppanásig tekerve jön elő az a 7x40 watt, vagy 11 óra állásban.
Miért kell ezt négyszer leírnom, hogy megértsétek?Az Arcam AVR350 ára itthon több volt, inkább 600e Ft. De én a most kapható cuccok új áráról írtam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem azt akarod kifejezni hogy nem mindegy hogy a trafó max terheléssen tud 40 wattot kicsiholni vagy pedig tudna akár násfélszeresét is nyomni folyamatosan mert akkor is elüzemel 40 wattal de ha jön egx pilanatnyi csúcs impulzus azt tudja pótólni és nem fog torzitani minvel van bvenne még tartalák bőven és Nuke-nak is igaza van: nem fog torzitani miovel nem feszegeti a trafó és az erősitőfokozat a saját határait.
-
Ursache
senior tag
válasz Csabroncka #77830 üzenetére
Csak nagyvonalakban: mi a ketto kozott a kulonbseg?
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
hétalvó
addikt
bbécinek köszönöm az ötletet, hogy parasoundot érdemes venni.
bajnokpityunak, pedig, hogy felnyitotta a szememet és vettem egy 5 csatornás végfokot magamnak.[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
-
hétalvó
addikt
igen az a center egy komoly dilemma. azzal van a legtöbb bajom. folyamatosan próbálom onnan kivenni.
centimétereken múlik. lehet egy center állvány lesz a szekrény elé a megoldás.olyat látott valaki valahol? atcama-t kérdeztem az audiocentrumban, de nem lehet még rendelni se.
és még egy óriási respect Atillána a kácsából, hogy órákon át öntötte a fejembe az észt
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
spiky03
veterán
válasz Norbi 72 #77843 üzenetére
A Jack Ryan-t én is ma toltam végig délelőtt.
Egyszer azt is meglehet nézni.De ha jó kis tesztelős filmet akartok akkor nézzétek meg a Sztálingrád-ot.
Kivételesen a magyar hang is jól sikerült, mert úgy néztem, annyira nem vonzott az orosz.A 3 nap meg még a listán van, a NAS-on csücsül csak idő kell rá.
Jah és tesztesnek még A túlélő is fasza.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Warter
addikt
válasz spiky03 #77845 üzenetére
Sztalingradból első és az utolsó 10 perc, a többi az kuka. Kifejezetten unalmas volt. Pedig én bírom a belső monológos filmeket.
A Don Jon viszont vicces volt, azt ajánlom annak aki könnyed szórakozást keres.
A Jogász az beteg, valakinek nagyon bejön, valaki meg utálta. Nekem kicsit sok volt benne a "sztori".
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
Mai infó!
Dali Lektor 6 szett 200k, lektor 8 szett 300k a soroksári MM-ban..ha mozgat valakit..[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs