Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Majd írd le, hogy tényleg mennyi idő volt. Mert én többről tudok.
Nah meg, hogy milyet vettél? Persze csak ha nem titok, mert nekünk is jó lenne. Igaz asszony azt mondja, hogy minek az, de majd ha nem lesz 40 fok bent akkor majd megérti.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
greike
tag
Valamelyikőtök hallotta màr a Boston acoustic a250 hangfalat?Milyen minőségüeknek szàmítanak a Boston Acoustik hangfalak?Mordaunt Short Avantot vàltana!Vagy egy Jm lab Chorus 714s jobb vàlasztàs lenne?Yamaha rx-v3800 hajtanà.
-
ricsik
őstag
válasz Dorian #78103 üzenetére
Nálam egy régi ócska klíma van, ennek megfelelően, már 3 különböző szerelő brigád járt itt az évek során. A komplett beszerelés bőven megvan egy nap alatt, 2-3 fővel számolva. Nekem legutóbb komplett kábelezés, csö csere volt hibafeltárással 3-4 óra. A 2. számú javító brigád megcsinálta, amiért kijött, de elbaszott valami mást, amit dupla annyiért megcsinált a 3. brigád. Ekkor lett csere. Reklamálni nem tudtam a 2.-nál, mert mikor elmentek működött, majd eltelt egy szezon. Mind a daikin-t ajánlották. Csakis inverterest érdemes venni és nagyon meg kell nézni, hogy kik szerelik be, lehetőleg ismerős, vagy ajánlás.
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
úgy érzem itt az ideje meghallgatni a Legend of Jazz-t
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sefter #78112 üzenetére
Gondoltam nem te voltál, de pont itt olvastam, majd utána beregisztráltam magam oda is, és egyből megtaláltam hogy már ott közölték vele ezt a tényt. Viszont ugye aki olvassa és látta hogy boltba 200, akkor 250ért már elvből nem fogják elvinni tőle.
Szóval tényleg jó lenne szerintem beírnod hogy mi is van valójában...
-
dunkel
őstag
válasz B-L-A-C-K #78109 üzenetére
Az a szett szvsz megéri a 250-et.
Aki csak azt látja, hogy van kiírva egy ár, na akkor abból alkudjunk még 10-20-30 ezret függetlenül attól hol tart és milyen értéket képvisel, az nem érdemli meg, hogy ilyen hangsugárzó szettje legyen! Alkudozzon csak és várja a csodát.Itt van nuke7 esete, aki töredékáron megvette a frontjait aztán csodálkozik hogy nem talál csettintésre hasonlóan töredékáron bipolokat hozzá. Ezt is bele kellett volna kalkulálni abba a vásárlásba.
Én tudom, Cobalt szettet akartam összerakni, meglett a centerem de elvitték a hátsókat. Frontokat 3-4 hónapig kutattam hozzá, aztán a 800V sorozatot előbb összeraktam. Erre itthon is meg külföldön is előkerültek a cobalt frontok. Ez a használt piac ilyen.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz dunkel #78115 üzenetére
Értem mit mondasz, de az ember mit lát...olvassa boltba újonnan 200, akkor használtan mi a túrónak venné meg 250-ért...Most ha ilyet látsz, és valóban ennyi boltba gondolom te sem lennél hülye egy használtat megvenni jóval drágábban...
Viszont az elég parádés lett volna ha gyerek ezek után 170-re leviszi, meg is veszik gyorsba, közbe meg ugye a 200 ezres új ára nem is volt igaz...
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Ma munka után újra leültem a Denon elé (2809).
És úgy érzem elhamarkodott kijelentést tettem tegnap 1 óra tesztelés után.
Most sokkal erősebbnek éreztem, és mintha nagyobb tér vett volna körül.
kb 65%-n volt benne annyi erő mint H/K-n 80% környékén.
Az biztos, hogy sok idő mire az ember kiismeri a funkcióit, beállítja.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Gergőke88 #78118 üzenetére
Tegyél még elé egy sín tápkábelt is. Komolyan.
Sín óta teljese hibátlanul kalibrál, mér mindent, semmi utómunkára nem szorul. Nagyon meglepő, mert előtte kiabáltak a surroundok, és 3db-vel csökkentettem őket. Most semmi,minden a mérése szerint.
Szentségeltem, mert Al di Meola új Beatles feldolgozás albuma fárasztóan kemény. Találtam egy hd-s ripet, és sima,mint a Nagyalföld
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Gergőke88
addikt
válasz bajnokpityu #78121 üzenetére
Jol tudom, hogy toled el lehet hozni letet elleneben?
Neked milyen Denonod van? -
bajnokpityu
félisten
válasz Gergőke88 #78123 üzenetére
letét nélkül lehet elhozni. éppen körúton van a denon és arcam tulajoknál
annyit kért a gyártó, hogy irja meg mindig akihez kerül, hogy mi a neve, címe.kicsit sokat írtam mostanában le,milyen erősítőm van,kérlek olvass vissza.
tudod még a végén megkapom, h denon fan, meg, hogy elvakult hívő vagyok. esetleg %-ot kapok. pedig én csak
visszaütökkijavítom a fals fogalmakat[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
gyurczy
őstag
Hol találtad? Ami tőled jött én szívesen hallgattam itthon, nem volt vele ilyen gondom.
-
devil-k
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #78117 üzenetére
De Te sem gondoltad komolyan, hogy a 300.000 Ft-os szettet 200.000 Ft-ért fogja a MM árulni... "Hülye azért nem vagyok"- ahogy a szlogenjük is mondja. Én esetleg úgy tudtam volna elképzelni, hogy egy kiállított szettről van szó, de a MM nem arról híres, hogy -100.000 Ft-ot enged egy ilyen termék árából.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #78128 üzenetére
Főleg úgy, hogy a 300.000 Ft is akciós ár 500.000 Ft-ról. Szokott a MM kiárusítani olyan termékeket amik a "polcokon" állnak, de egy 200.000 Ft-os terméknél kb. 30.000 Ft-ot engednek. Általában 2 szórólapot szoktam átnyálazni csak: MM és Edigital.
A MM nagy hibája, hogy folyamatosan rosszul, pontatlanul tüntetik fel az árakat és leírásokat.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
zolaas
senior tag
Üdv népek!
Költözés után vagyunk, végre a rendszer is összeállt az új, remélhetőleg végleges helyen. Viszont költözés közben elveszett a centerem meg a 2 háttér. (CC800, meg 807) Úgyhogy most 2.0-ba tolom. Kéne vmi sub, mert most a mozi többet megy. Ez a T12 ennyire jó lehet ? Olyan 5,3x4,4 a nappali. Bár így sem rossz, de a filmek alatt hiányzik egy kissé
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
devil-k
nagyúr
válasz zolaas #78131 üzenetére
Még egy szavazat a Thunderre. De kalkuláld bele, hogy egy minimum Boxer kábel és egy értelmesebb tápkábel "kell" hozzá! (Jah, és tisztességes tüske is )
Múltkor a gyári tüskével kipróbáltam, hogy milyen a T12. Borzalmas. Az is észreveszi, akinek nincs vájt füle.
B-L-A-C-K
Olykor el lehet csípni jó akciókat.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Tomate
veterán
Kis átalakításon esett át a szobám, került egy tv a falra és egy kanapé vele szemben, hogy egy kis filmes sarkot alakítsak ki. Már csak a hangrendszer hiányzik. Igazság szerint a szoba 25nm de ez a kis sarok ahova el kellene helyezni egy 5.1-et csupán 5nm. Ilyen kis térre létezik valamilyen jó kis megoldás? Nézegetten a Logitech Z906-os rendszerét, gondolván, hogy kis térre tökéletes és az ára is olyasmi amit elképzeltem. (70-80e) De ha én szeretnék összerakni egy 5.1-es szettet és külön erősítőt mit javasolnátok hangfal szinten? Olyan 50-60-e lenne a keret egy 5.0-ra. (erősítő és sub nélkül) Köszi!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #78103 üzenetére
Ne gépészre hallgass, hanem klíma témában járatos emberekre. Samsungot egyik sem szokott javasolni.
Panasonic, Fujitsu, Daikin, tehát a japánok a jók. Ajánlom az Index Fórum szaktopikjának olvasgatását.(#78125) MasterMark
A szükséges hűtési teljesítmény függvényében szabályozza magát, a kompresszor és a ventillátor fordulatszámát. Másik csoport az on-off, vagy ezerrel dübörög, vagy leáll.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #78139 üzenetére
Sokan mondják, hogy az utóbbi 1-2 évben gyártott Daikin klímák nem egyértelműen az iparág királyai, ami a korábbiakra egyértelműen igaz volt. Azért tettem a felsorolásom harmadik helyére.
Nálam Stiebel Eltron dual üzemel tizedik éve, lekopogom, komolyabb gond nélkül. Egy infra vevőt (200 Ft) kellett cserélni az egyik beltériben. Sajnos nem inverteres, mert 2004-ben legalább kétszer annyiba került volna. Manapság 100-ért kapni inverterest, igaz, nem a felsorolt márkákból.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ricsik
őstag
válasz Tomate #78135 üzenetére
Ilyen kis térbe bögreszettnél jobbat nem ajánlok, felesleges pénzkidobás. A frontokat nem tudod rendesen elhelyezni, kevés lenne a kettő közti távolság, útban is lennének, hangzás sem lenne az árához mért, ráadásul az említett összegért 5.0-át használtan sem lehet kapni rendeset. Max valami kis szett jöhetne szóba pl jbl scs 178, de számomra az is bögreszett.
-
Dorian
félisten
Nálam a Sín előtt a T3-mal is hibátlanul mért (előttük már régen volt benne más, arra nem emlékszem. ), vagyis a subot most is ugyanúgy rendre 260-akármennyi helyett 220-on akármennyi cm-re méri. De ezt hagytam is így, ha már sok méréssel is centire ugyanazt a különbséget teszi bele biztos van vmi oka.
Persze jobbak Sínnel a már sokszor leírt dolgok, csak ilyen mérési anomáliát nem tapasztaltam.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Mindegy, be van építve, hiba és minden probléma nélkül működik 6. éve. Mondjuk gondolom minden márkából léteznek különböző minőségi szintek, nálam se a 100ezres kategória van.
(#78137) bajnokpityu:
Ha jól számolok, nálam is 23m2-en működik 50%-os hangerő és -3 /-7,5/ dB-es beállítás mellett. Tehát ha nem is rengeteg, de azért van tartalék. Bejáratás alatt nekem is kihullott, hogy mi a tököm van már.Ha már bejáratás: az új Sín kábelem most kezd magához térni. Gábor szerint is kell neki 1 hét a hajtogatások és a friss forrasztás után. A jellemzőit az első percben is mutatta, de mély sávszélen sokat javult már 1-2 nap alatt is.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dunkel
őstag
válasz Tomate #78135 üzenetére
Én ezt a szettet javasolnám iderakni, lehetőleg egy közepes HK vassal. Mozizni jó lenne.
-
Rederik
tag
Sziasztok,
KEF IQ70-ekről (Hivox) mire érdemes feljebb lépni Denon 4310 mellett? Elméletben 800.000- 1 millió forintos keret komolyabb előrelépés lenne csak az 5.0-ra? Akár használtan is. 24m2-re
Milyen irányt javasoltok, vagy ennél komolyabb összeggel érdemes csak előrébb lépni? Most csak az érdekelne, hosszú távon kb mire és mennyiért lenne érdemes sóvárogni, vagy maradjak inkább a jelenlegi rendszernél?
Nem vagyok elégedetlen a jelenlegi rendszeremmel, csak gondolkodok a jövőben...
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
Itt is van ám klíma topik, nekem is sokat segítettek, amikor szüleimnek kerestem klímát. És jókat lehet derülni "neduddki" írásain.
A Daikin-nal az a baj, hogy nevükre vettek alsó kategóriás berendezéseket is, amik messze nem olyan jók, mint a felsőbb kategória.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest