Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Nagyon jól elvagyok mostanában a rendszeremmel. Egy probléma szokott csak zavarni:
Időnként nem kapcsol be az erősítő (Denon AVR 1612) ARC módban, amikor a TV-t átkapcsolom külső hangszóróra. Van, amikor bekapcsol az erősítő de nincs hang és van, amikor be sem kapcsol.
Kézzel hiába kapcsolom be, ARC üzemmódra nem lehet kézzel kapcsolni az erősítőt.
A TV-ben be van kapcsolva az ARC, a Simplink és az Auto Power is. (bár amikor működik, Auto Power kikapcsolt állapotában is bekapcsol az erősítő.)
Nem gyakran használjuk, egy-két érdekesebb filmnél, ill. most az Ének iskolájánál. Na ez az a műsor, amin tipikusan nem kapcsol be. Valami spéci kódolásra gondoltam, de más csatornára átváltva sincs hang. Aznap már nem működött.
Most működik, pedig nem állítottam rajta semmit. Azóta be sem volt kapcsolva az erősítő.Van valami ötletetek, mi lehet a baja és hogy hogyan tudnám megoldani?
Köszi!
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
pFEFErohni
tag
válasz eboostr #77045 üzenetére
Egyelőre igen!
Mindenkihez szólva: a subon hangerő poti max 2/3ig, lfe vágás 120hz körül a subon, phase-t hány fokra állítsam? Erősítőn frontok smallra vagy large-ra? Mikrofonos bemérés jobb lesz mintha manualba állítanám be? Mit kell még állítanom?
Köszi a segítséget előre is!
ps4 Id: pFEFErohnii
-
Dorian
félisten
válasz pFEFErohni #77053 üzenetére
LFE vágást az erősítőben állítsd, fázist attól függ, frontos, small-ra, jobb lesz, olvass vissza, mindenről volt 100x szó.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #77056 üzenetére
Nem tudom, kb. folyamatosan megy a kijelző, igen ritkán van olyan, hogy csak a zenére figyelek és nyugton ülök.
Az előbb azt próbáltam ki, hogy párszor ki-bedugtam a hálózati kábelt a gépbe. Semmi sem történt.Ennél sokkal jobban zavar, hogy a JRiver számváltáskor megakasztja 1 mp-re a gépet a zenével együtt. Más player semelyik nem csinálja és gőzöm sincs mitől lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Dorian #77047 üzenetére
Csak "viccezni" próbáltam...
Amúgy a gépbe a tápkábel, vagy laptopban aksi vs. táp erősen rendszer felbontás- és érzékenységfüggő dolog, hogy kihallani-e. Minél feljebb megyünk minőségben (felbontásban, érzékenységben), annál inkább számítani fog minden apró részlet a láncban.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #77065 üzenetére
Uj pc+tabla+essence hdacc se birja az aq koax dbs rendszeret. Marha erdekes, dune duo-n gond nelkul ment. Mondjuk kihuzott dbs-sel legalabb mar nem akadozik az atvitel, mint az elozo konfig eseten.
-
Dorian
félisten
válasz Dorian #77064 üzenetére
Hmm. Kipróbáltam kivenni az aksit. Tényleg van különbség, bár igen minimális. Csak éppen fordítva, mint feltételeztem. Aksiról hajtva kicsit tisztább a hang (főleg magasaknál lehet észrevenni), ill jobb(!) a dinamika.
Nem úgy van, hogy az aksis hajtás "belustítja" a hangot?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
hétalvó
addikt
elindult a csomag. kiidegelt rendesen.
kifizettem elore, penteken irja meg is jott a penz. penteken leadta gls pick pointbe.
erre azok a remek belgak, sikeresen felvettek ma. na mindegy de uton van vegre.
jovo het hetfo szerintem, utana akit erdekel johet.
parasound a52 lesz a kicsike indul a kabelezese...https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #77073 üzenetére
Ez jó hír, mert akkor egy gond kilőve, használhatom ahogy eddig. Az aksit még sosem vettem ki, de most már nem is fogom.
-
törölt tag
válasz pFEFErohni #77053 üzenetére
Phase: mérd meg a hallgatói távolságtól a cntert utána meg a subot, ha a különbség nagyobb 1.4 méternél akkkor kapcsold át a phase kapcsolót 180-ra, ha 90-es osztás is van akkor értelemszerüen 70 cm-nél kell 90-re vagy ha kissebb a sub távolsága anyival akkor 270-re kell álitani.
Sub helyéánek meghatározása elöl az egyk front és a center közöt is jó. Pontosabban: halgatói pozicioba teszed, elinditasz valami folyamatos mély teszthangot és a földön négykézláb körbe jársz és hallgatod a mélydbozt és ahol legjobnak hallod, beixeled valamivel és az x-ek közül választöd ki a neked szimpatikus helyet. Erösitőn minden small mindegy mekkorák mert a large szerepét a mély veszi át, és igy a szövegértés is megjavulhat. Mikrofonos bemérés néha sántit de ted meg mert a szobakusztikai korrekciót igy alkalmazni tudja és a távolságot te is alakitgathatod. Akkor jó a sub hangereje ha alig hallatszik ki de kikapcsolva hiányozzona sima zenei hangképből, ne félj ha erö kell lesz neki..
Remélem segitettem. Mélyebben Patice blogoutjában találsz leirást.. -
Oldfighter
senior tag
válasz pFEFErohni #77055 üzenetére
Subon maxra tekerd a potit, illetve az LFE beállítást az erősítőn először hagyd 120 Hz-en. A többi hangsugárzót vágod ennél alacsonyabb szinten. Megnézed az adatlapjukon, hogy meddig tudnak lemenni és arra olyan 20-25 Hz-et rászámolsz és ott vágod őket.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
nuke7
veterán
válasz bajnokpityu #77065 üzenetére
Basszus, akkor kell vennem Pc-hez is tap kabelt
Jriver-el is vajon meg alaplapi koax-al lehet hallani..?https://youtube.com/user/nuke7
-
Norbi 72
veterán
Újabb teszt:50/90,a film:
"Nézz át ezzel,és meglátod a jövőt"Kb. 56.-dik percnél kapcsoltam 50/80-ra,elég jó volt,de lehet hogy placebo..de üt.
-
Parlagfű
tag
Üdv!
A kérdésem az lenne , hogy egy Asus Taichi-t össze tudok kötni egy Denon hangrendszerrel?
Konkrétan, a Taichi-ra letöltött HD tartalmat szeretném nézni a Samsung LCD tv-n, de élvezném az 5.1 hangrendszert is. Tehát Asus Taichi + Denon AVR X4000 + Samsung LCD. Megoldható?-----------
-
Parlagfű
tag
Mivel sötét vagyok a témában, igy a kérdéseim is hülyék. Az , hogy micro hdmi csatlakozó van csak a Taichi-n , az számít valamit?
[ Szerkesztve ]
-----------
-
Parlagfű
tag
Ezt vágom, inkább a "micro" előtagtól ijedtem meg, minőségromlás címén... A HDMI - Micro HDMI kábelből van 1.4-es, vagy ennyire ne legyek kukacos?[ Szerkesztve ]
-----------
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #77078 üzenetére
Miért nem jó az egységes 80 hertzes vágás? Szerintem az esetek 95 százalékában az biztosítja a legjobb hangzást.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
nuke7
veterán
klipsch rf-62 II-höz milyen sorround-ot javasolnátok..?
(ne írjatok klipsch-et, az nincs )
https://youtube.com/user/nuke7
-
BBéci
legenda
válasz Ursache #77092 üzenetére
Olvasd el az AV-Online erről szóló cikkét és Patice Logout-on található fordítását!
Minden szempontból sokkal jobb, ha a szubbasszus sugárzó, amit (az erősítőjét is) arra terveztek gyártottak, szólaltatja meg a 80 Hz alatti hangokat. Ha ezektől megszabadítjuk a frontsugárzókat, azok lényegesen pontosabban, tisztábban, stb. prezentálják a 80 felettit.
Nem hülyék alkották meg a THX ajánlásait.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Bizonyos esetekben azért nem árt testre szabni ezeket a szabályokat, úgy mint a surround magasságoknál.
Pl. egymáshoz képest kevésbé jó sub + jobb front esetén az Oldfighter által ajánlott beállítás fog bejönni.
Amíg a Heco-m volt én is 60Hz-en vágtam a frontokat.[ Szerkesztve ]
-
pFEFErohni
tag
válasz #09634560 #77077 üzenetére
Köszönöm, aztán rátaláltam én is Patice blogjára, hasznos írás, sokat segített! Eddig nagyon meg vagyok elégedve a kicsikével! Tegnap átjött pár haver, nem hitték el milyen tisztán is tud szólni egy rendszer... (mp3hoz szokott fülükkel nem is csodálkozom... )
Center, meg surroundok majd a nyár folyamán! Majd arról is lesz pár kérdésem!Oldfighter
Köszi, közben sikerült összehangolni a dolgokat!
Juteszembe: subokat általánosságban mennyit járatjuk? 50-60 óra?
[ Szerkesztve ]
ps4 Id: pFEFErohnii
-
devil-k
nagyúr
válasz pFEFErohni #77095 üzenetére
"subokat általánosságban mennyit járatjuk? 50-60 óra?"
A szubokat legalább 150 óráig kell járatni, de van aki a 200-ra esküszik.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest