Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
forma69
tag
Nemrég volt szó a HDMI kábelekről. Én mostanában cseréltem 2db AQ Forest--->Chocolate és a külső vinyó ill. media lejátszó közt levő gyári usb--->AQ Cinnamon usb AB.
A tv képén bizony látszik a kontraszt javulás, persze tök sötétben próbálva. A hang viszont nagyobb mértékben javult, símán hallani a változást. Eleinte én is eléggé szkeptikusan vágtam bele, de a Kácsa ajánlatára megpróbáltam, és nem bántam meg. Ezek tudatában bátran ajánlom annak aki ezen gondolkodik esetleg a későbbiekben. -
bigdee888
tag
Sziasztok!
Kineztem egy hazimozi rendszert - egyelore csak 5.0, aztan majd lesz veve hozza a kesobbiekben egy melynyomo.
http://www.edigital.hu/Erosito_+_hangfalszett/Onkyo_HT-R_558_erosito_fekete_+_SKF_4800+SKS_4800_5.0_hangfal_szett_fekete-p354426.html
Errol lenne szo (bocsi a link miatt, mobilrol vagyok).Ha jol lattam ez az AV receiver kepes a HDMI ARC technologiara.
Ha osszekotom a TV-vel - ami szinten ARC kepes - akkor hallhatom a TV adasok hangjat es a TV beepitett medialejatszo hangjat is (5.1-ben)?
Kicsit uj nekem ez az egesz, le vagyok maradva ezen a teren. Probalgattam utanaolvasni, de rengeteg ezzel kapcsolatos cikk, iras...stb van a neten, igy konnyebbnek gondoltam, ha itt teszem fel a kerdest.Illetve a HDMI-CEC-t hogyan kell elkepzelni? Hogyan mukodik a gyakorlatban (a TV ezt us tudna, ha minden igaz)?
Elore is koszonom a felvilagositast!
-
manwithstyle
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy 5.1-es hangfalszettet: Jamo a102 hcs6
Tulajdonságai: http://www.audio-net.com.ar/Jamoa102hcs6.htmAzt szeretném kérdezi hogy milyen erősítő illene hozzá, vagy mit ajánlanátok. A válaszokat előre is köszönöm!
-
bigdee888
tag
válasz #09634560 #68107 üzenetére
Koszonom!
Igazabol a tv egy F-szerias Samsung tv - kb. fel eves, most ugy hasznalom, hogy a tv optikai kimenetebol megy az optikai kabel egy DAC-be, a DAC pedig analog 5.1-re konvertalja a jelet (regi hazimozim van).
Ezert erdekelt, hogy az uj hazimozival meguszhatnam-e a plusz optikai kabel hasznalatat, a medialejatszo hasznalatakor/sima tv nezeskor?Szoval a CEC lenyegeben egy parameterezheto funkcio?
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
LG 690S TVhez keresnék 30k környékén SUB-ot, ha lehet optikai csatlakozóval, tudnátok valamit ajánlani?
Nem mennék most el komplett rendszer felé, de egy kis mély azért jól jönne.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
Dorian
félisten
Na, feltüskéztem a háttereket is, centerrel ellentétben itt nem hallok változást.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
swarz
csendes tag
Sziasztok.Mekkora előre lépés lenne egy yamaha rx-v 1800-ról ha váltanék pioneer sc lx82-re? Elsősorban mozira használom 60/40 arányban.Dali concept szettem van egy Velodyne mélynyomóval megtámogatva.
-
törölt tag
Szerintem erősitőben jelentősen lépnél, de igazi lépéshez mely hangzásban is jobban megmutatkozna, hangfal-upgrade is kell.
Ra^ven. magáról a tévéről csak erősitős mert rca-n tudtommal nem megy ki digitális tuner hangja.Max a fülhalgatókimetnetet tudod e célra használni , az megy rca-val.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
Srácok, ez a Gravitáció itthon is hasít. Nagyon erőteljes az eredeti hangsáv, a csönd is nyomasztó, atmoszférikus. Kicsit talán egy-két effekt túlvezérelt. Eddig nem nagyon hallottam "zörgést, zizegést" a szobában egyik filmnél se és nem is vagyok benne biztos, hogy ehhez a berendezési tárgyaknak/ hangsugárzóknak van köze.
Más. Említitek itt a feltüskézéseket. A frontok nálam alapból fel vannak a gyárik tüskékkel szerelve, amik ugye csavarosak...lyuk is van a frontsugárzók alján. De például ha a centert ( nincs rajta furat ) szeretném én is elemelni az állványtól, akkor a ragasztós tüskéket hogy kell érteni? Öntapadós réteg van rajtuk, vagy van valami speciális ragasztó? Bocs ha láma a kérdés.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Dorian
félisten
válasz Oldfighter #68119 üzenetére
Kétoldali ragasztószalag a varázsszó
-
Warter
addikt
Az a film még moziban is unalmas és kiszámítható volt.
-
swarz
csendes tag
válasz #09634560 #68118 üzenetére
Esetleg a dalikat ha tuningoltatnám az hozhatna annyit hogy a hangfal cserét egyenlőre megusszam?Ár érték arányban gondolom talán ez lenne a legjobb megoldás.Igazából meg vagyok elégedve ahogy együtt muzsikálnak de hajt a kiváncsiság mi lenne ha......?És valami komolyabb tápkábel ,mert most a gyárival használom,vagy ezen a szinten még nem tesz hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ha alapvetően elégedett vagy a Dalik hangkarakterével, akkor igen, ár/értékben ez lenne a legjobb fejlesztés. Ha csak "egyelőre megúszni" akarod a hangfalcserét (mert pl. sokkal jobbra, vagy másabbra vágysz), akkor viszont én nem tuningoltatnám, hanem erősen gyűjteném a lét.
Jobb mindig mindennél van, csak kérdés, hogy az megéri-e.
Mondjuk azt az erősítőt én sokallom hozzájuk.
Tápkábel-ügyben én a 15-20 közti kategóriát nem lépném át.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bigdee888 #68121 üzenetére
Az 5.1-en fog továbitodni ARC-n.
valóban félreértettelek mert részemről a médiajátszón külső eszközt értek, tévé sajátjaként pedig usb vagy usb-n lejátszottat jelöl..Swarz: lényegében ugyanazt akartam válaszolni mint Dorian. Dali Concept jól eladható jó hangfal de kevés az LX82 höz /erősitő sok hozzá -értsd ahogy szeretnéd. lényeg: csere jobb lenne..
[ Szerkesztve ]
-
swarz
csendes tag
válasz Dorian #68125 üzenetére
Ezt nem tudom.Ha bejönne a tuning által kapott hang akkor szerintem maradna.Úgy hogy saját nappalimban nem tudom kipróbálni huzamosabb ideig az ugymond magasabb kategoriában játszó hangfalakat nem szivesen vágnék bele.Az erősítő az más kérdés.A minőségibb tápkábel mit hozhatna:dinamika,letisztultabb hangzás....?
[ Szerkesztve ]
-
swarz
csendes tag
Sziasztok.A haveromnak van egy jbl es80 szett jbl es250 mélynyomóval hk avr255 erősítővel.Kevesli a dinamikát a magasakat,mintha kevés lenne hozzá ez az erősitő.Gondolkodik erősítő cserében /pl:hk avr370/vagy más is szóba jöhet a jbl mellett?
[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
válasz eboostr #68124 üzenetére
Nem tudom hogy volt, azt tudom én hogy gondolom . Amondó vagyok, hogy egy drágább készülék igenis megérdemli még 2 méterre is a jobb kábelt. Lehet kicsit túlzó már a 25 rongyos kábel, de az 1-2000 Ft-os pedig a másik véglet.
Az okos ember próbával dönti el (letét ellenében), hogy a drága tv-hez milyen kábel passzol. A saját tapasztalatot nem helyettesíti, hogy ki mit ír, viszont támpontnak kiváló.Az egérmozimhoz vettem kácsács hdmi-t és nyugodtabb lett a kép a sima 1000 Ft-oshoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Jött most egy kis NAD T741. Ezen van audio pre-out. A sztereó erősítőmön (Audiolab 8000SE) meg van Power amp-in. A két front részt kötöttem össze, de nem igen tudok hangot előcsalogatni belőle. Ennek így működnie kéne, nem? A sztereó erősítőn nem tudok állítani semmit. De a NAD-on se sokkal többet.
-
mandju
senior tag
Mivel enyém az lx82 és előtte nekem is conceptjeim voltak, talán érdemben tudok nyilatkozni.
Nekem a Conceptek mindig meghálálták, ha komolyabb vasat raktam alá...
onkyo 706 ---> marantz sr5003 --> Denon 4310 ----> CA650R ----> Pio LX82
Szerintem erősítőt sokkal egyszerűbb cserélni. Én másokkal ellentétben ezt mondom.
Ha javulást akarsz elérni, akkor rádobsz egy százast az avr-re, 200 környékén már nagyon jó gépek vannak, amik még sokat kihoznak a dobozokból.Ha hangfalcserét választasz, akkor sokkal mélyebben zsebbe kell nyúlnod. Én megvettem az RX-eket, ami listaáron 630.000 forint. Csupán 450.000 különbség a Concept eladási árához képest. Viszont a javulás nem annyira egetrengető...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
FBS ragasztó. Szilikon kaucsuk. 25 perc alatt megköt, nyom nélkül eltávolítható az eladás után
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
-
KisTücsök
addikt
válasz #09634560 #68137 üzenetére
Nincs táv. De azt hiszem megvan.
"The 8000SE consists of a pre-amplifier and a power amplifier in one unit. The output of the pre- amplifier is connected internally to the power amplifier, and the sockets labelled POWER AMP are not connected. As supplied the PRE-AMP OUT sockets are active and can be used to drive processors and other units. Some multiple amplifier configurations require the internal link between the preamplifier and the power amplifier to be disconnected. Your retailer can arrange this. When the modification is carried out the sockets labelled POWER AMP become the input to the power amplifier. With the unit modified in this way you can connect a signal processor between the pre-amplifier and power amplifier sections."
Nem vagyok nagy angolos, de jól értem, hogy akkor csak a pre-amp rész van az erősítőn belül bekötve? A power amp meg nincs... Szedjem szét vagy mi? De remélem félre értettem valamit.
Bár ha ez áll fent, gondolom nem csak annyi, hogy belül kihúzok valamit és bedugom egy másik helyre. Szóval ez akkor bukta.
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
válasz KisTücsök #68138 üzenetére
Igen, úgy néz ki alapjában belül van összekötve egy Pre-out és a Main-in ág.
A Pre-out kivezetés is működik, csak a Power-in nem. Az most ki van kötve, ahhoz hogy használd belül meg kell szüntetni az összeköttetést és csatlakoztatni kell a Power-in csatlakozást.Elég érdekes, gondolom szerviz kell hozzá, hogy ezt megold, ha így szeretnéd használni.
[ Szerkesztve ]
-
tigerk
tag
Hali
Pioneer VSX 323-ason hogy lehet beállítani hogy szóljon minden hangszóró?Egyszer már sikerült ha Dolbyra állítottam az advanced surrond gombbal de most csak az eco módot állítja azzal a gombal is meg a külön eco gombbal is.(Tehát ugyanazt a menüpontot hozza elő a direkt erre a menüre szolgáló gombbal és a másra való advanced surroundal is)
Üdv
Tigerk -
tigerk
tag
Hali
Gépről hajtom videókari hdmi-kimenetén.Ami a legfurcsább hogy windows hangfal beállításokban tökéletesen működnek a hangfalak külön külön amelyiknek kell de pl youtube alatt nem, ott csak a frontok szólnak. -
ma13
újonc
mit gondoltok pio922 90ért garival ajándék?
-
Martin107
tag
Van most Média Marktba ez a pár napig tartó végkiárusítás. Megakadt a szemem [ezen] a rendszeren, ami
79.000Fthelyett 49.000Ft. Aki nem akar sokat bele fektetni, mint én és elég neki egy mezei hangrendszer, annak jó választás lenne? Vagy inkább egy kb. ilyen árban egy hangprojektor jobb választás lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Hálózati / IP kamera
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest