Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigerk
tag
válasz #09634560 #68150 üzenetére
De az előbb működött youtube-al is de ha eredeti tankcsapda lemezt hallgatok akár vlc-vel akár windows media playerral akkor is csak a frontok szólnak szóval nem értem.Lejátszó progi az nincs driverben nem lehet semmit se állítani(vezérlőpultba irányít át csak az amd driver)
-
Csabroncka
addikt
Nem feltétlen!
Ezt elsősorban azért mondom, mert döntsd el milyen szolgáltatásokra van szükséged! Összehasonlításként bő 30 ezerrel drágábban vettem az igaz öregebb és nem garis LX 60-at de a két készülék között minőségben ég és föld a különbség. Saját vélemény és tapasztalat alapján a 922 még elődeinél is rosszabb hangúra sikerült, a 920 és a 921 egész jó.
"in medias res"
-
Martin107
tag
válasz Oldfighter #68152 üzenetére
A minőségi hangzás hány ezer forinttól kezdődik? Meg a minőségi hangzás mit takar?
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz Martin107 #68157 üzenetére
Nos, nem az ilyen vékony, marketingbullshit-el támogatott dizájnkészülékeknél, az biztos. A hangfal mindent tud, csak élvezhetően megszólalni...ehhez elég ránézni és elgondolkodni néhány fizikai, akusztikai problémán. Egyedül a Bose az akitől olyat hallottam a dobókocka méretű hangsugárzóitól, hogy megbiccentettem az állam felé. De annak az ára se öt számjegyű.
Nézzél rendes, jó öreg fadobozos, téglatestszerű hangsugárzókat, megfelelő mélységgel ( minimum kettőt ) hozzájuk pedig egy sztereó erősítőt. Használt piacon nézelődj ha kevés a pénzed és nem is akarsz gyűjtőgetni hónapokig, évekig. Egy ilyennel már előrébb vagy.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
tigerk
tag
válasz tigerk #68156 üzenetére
Na ha újraindítom a gépet akkor egy ideig be tudom állítani de utána fogja magát és visszaáll stereoba és nem lehet többé állítani semmit csak PCM vagy Stereo vagy az eco módót hajlandó.....Valaki más is hajt erősítőt gépről?Ugyanakkor ha windowsban próbálgatom a hangfalakat probléma nélkül funkcionál.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #68172 üzenetére
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
mandju
senior tag
válasz Toobee #68169 üzenetére
Ma vettem egy Rotel RMB1075-öt... kellene elé valami proci...
Egyébként ez volt a vágyam. Összerakom, élvezem. Vagy nem. Ha nem lesz jobb, mint a CA, akkor adom tovább. Sajnos elkapott a gépszíj.
Megvettem az rx-eket, van itthon a rotel, a CA 650R és az LX82... kicsit sok, de talán majd apad a készlet...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
bigdady
nagyúr
Na meg is van a cav 288 szett, kiderült olyan a színe mint itthon a bútoré
Már csak erősítő kell majd -
mandju
senior tag
válasz Toobee #68177 üzenetére
Kábelezés még nem megoldott. A múlt héten eladtama Bicon IC-ket... Most egy olcsó kácsa összekötő lesz. Hogy mit hoz a jövő, még nem tudom. Van egy aktív szubom, annak értékében szeretnék összekötőket. Ez olyan 30-35000 Huf.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
válasz Toobee #68181 üzenetére
AVX-en vásároltam Bubutól, ő meg volt vele elégedve. Én sajnos nem tudtam kipróbálni. Sőt, el is adtam, mert úgy nézett ki, hogy halott a projekt. Erre jött most ez a végfok és nem tudtam ellenállni..
esetleg ajánlani tudsz? merre érdemes nézelődni
[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
-
Toobee
veterán
válasz mandju #68182 üzenetére
Gyuri ötlete kimondottan jó. Én a helyedben minél több kábelből próbálnék meg egy párral szerezni, aztán mehet zenén az összehasonlítás. Ha ott állja a sarat, valószínűleg mozin is jó lesz. A prioritásaidra azért majd figyelj: ha többet mozizol, akkor nyilván ne valami lágy, finomkodó kábelt keress.
Tegnap néztem meg az Into Darkness-t, mostanság sokat javultak a mélyek itthon...egészen elképesztő volt az eleje. 920 szerintem hozza a C6+R10 szintet
-
mandju
senior tag
válasz Toobee #68185 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat.
Sajnos itt (Sopron) nem olyan egyszerű kábeleket próbálgatni...
Most a zene a prioritás.. azt mondanám, hogy 70:30 a zene mozi aránya.
Tamoo által linkelt kábelt ismeritek?
-
Sefter
veterán
válasz bajnokpityu #68172 üzenetére
fos..
mandju:
lassan boltot nyithatsz...[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
mandju
senior tag
válasz gyurczy #68189 üzenetére
Ilyen szempontból csak Pesten van élet úgy vettem észre...
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #68191 üzenetére
majd megtanuljuk mindannyian szépen lassan,h láncot kell épiteni, és nem a tesztgyőztes szuperszarokat összevásárolni.
egyébként a 30.5 és a 23nak sztem nem sok köze lehet egymáshoz. 30.2t hallottam, totális ellentéte a 23nak. a tűz meg a viz..
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #68193 üzenetére
Egy darab tesztgyőztesem sincs....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
ricsik
őstag
válasz xtremetuning #68195 üzenetére
Nem is értem hogy tudod így hallgatni a rendszeredet.
-
bajnokpityu
félisten
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #68198 üzenetére
Még a végén a könnyem is kicsordul értetek
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest