Hirdetés
- PlayStation 5
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Bestbuy játékok
- Borderlands 3
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Diablo IV
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
válasz xtremetuning #56500 üzenetére
Én fél5kor jöttem el. Szerintem sokkal jobb volt mint a múlt héten, legalábbis most csak egy szoba volt, ahol kb sarkon fordultam, annyira borzasztó volt. A Stream Audio Epiconjai most valami borzadály szobát kaptak, semmi mély, magasba húz az egész, a szoba meg zeng össze-vissza. Az emeleti motyó viszont durva volt, szerintem a legjobb hang volt kint. A Diablo szépen muzsikált a kisebbik elő-végfokkal, és nekem marhára bejött a Dynavoice T-12 sub is, ami árához képest igen jól tette a dolgát az egy számjeggyel nagyobb árú rendszerkomponensek között. A JBL-es szoba nekem nagyon tetszett, kár, hogy csak 20 percet tartott a bemutató. Az Oktogon Audio Polkjai nem okoztak maradandó élményt. Rossznak nem mondanám, de nem kéne. 4K ledfal durván KELL kategória, de nincs ekkora falfelület itthon.
Látványilag nálam a Nespresso szoba vitte a prímet, és meg kell említenem a hostesseket is.
-
Oldfighter
senior tag
No megvolt a Show és azt kell, hogy mondjam, végre nem csalódtam....leszámítva azt az apróságot, hogy a technika ördöge is a jelenlétét fejezte ki egy-két helyen.
Szóval véleményem szerint jó kezdés volt ez az AV Online-tól, mint szervezőtől, végre kiegyenlített volt az audió és a vizuális felhozatal, bár többet is elviseltem volna, de ne legyünk telhetetlenek.
Amit erős pozitívumként jellemeznék:
Mission+Marantz párosítás az 1. emeleten ( a forgalmazó most nem ugrik be), nagyszerű volt végigülni a DTS demólemezt.
Streamaudio Daliai. Nem tudok beléjük kötni, amit ott ki lehetett hozni, az szerintem okés volt.
Oktogon Audio. Leszámítva a basszusok mát-már fájdalmas voltát ( talán megirigyelték Claruséktól ), jó pár koncertfelvételt megnéztem, hallgattam ott.
Sonus Faber. Hát látványnak se utolsók, de a "kisebb" állódobozok remekeltek. A velük szemben lévő "könnyebb átugorni, mint megkerülni" típusról ez már nem mondható el. Kár, hogy a "WTC replikákat" nem kötötték be.
A Házi-Mozi stúdiós bemutató elég felemásra sikeredett. Kép, Hang remek ( A JBL kell, MOST!) viszont a rendszer összeomlott a Feledés indításakor.
Negatívumok:
Clarus....képminőség. Ezt nem is ecsetelném, kukába való volt. A hangtól se voltam most "elájulva", viszont az Oktogon Audio után keveseltem a basszust.
És talán ide venném az összes képi megjelenítőt, melyeket a Bálteremben állítottak ki. Nem csípem a mesterkélt megjelenést, tiszta Média Marktos elcédé feelingem volt, maxra állított dinamikus kontraszttal meg hasonlókkal.Végszóként még annyit, hogy úgy jöttem el a kiállításról, hogy most először nem éreztem azt, hogy mennyivel is kevesebb az én új rendszerem, mert nem az. Ha itthon is hasonlóképp elszabadíthatnám a lóerőket, izé...a decibeleket, akkor szégyenérzet nélkül megállná a helyét az egyik szobában. És ezt nem is ragoznám túl.
Kár, hogy a taliról lemaradtam, 11-re értem be, de talán majd máskor személyesen is sikerül összefutnom a többiekkel. Most csak elsétáltunk egymás mellett.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
JohannZimu
senior tag
Dehogy, azokat a cuccokat nézem a neten amit a "són" kellett volna, ha ki lett volna állítva... (Dynaudio)
[ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
Sziasztok.
Adott egy Philips HTS3373 házimozi. USB-re kiírtam egy DVD-t. Észre is veszi a gép, csak az a gond, hogy a nyelv csak angolul van és nem tudom, hogy hogy lehetne kiválasztani a magyar nyelvet. Ötlet?iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
nebulo5
senior tag
A JBL bemutató hatására, itthon megnéztem sokadjára ismét: Chris Botti - live in Boston koncertjét!
(kövezzetek meg, de nekem jobban bejön sztereóban!)
Feledtette velem Clarus-éknál eltöltött másfél percet! Évről évre ezt csinálják, mikor ébrednek végre "öntudatra"?
Összességében, nekem színvonalasabb volt ez a show, mint a Mariott-ban. Ismét sikerült néhány új arcot megismernem, és ami a legjobb: nem kellett mekibe menni!Üdv: nebulo
-
Norbi 72
veterán
Ááá dehogy,de a bandázás szupi volt,jól éreztem magam!
Tesómékkal megnéztük a tökéletes hang,RIPD(Man in black újrértelmezése)filmeket,mindkettőt ajánlom egyszeri megnézésre,vállalhatók.Persze egy kicsit feljebb tekertem a hangerőt az élmények miatt,aminek a keresztlányom örült,anyja kicsit kevésbé...
[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz JohannZimu #56509 üzenetére
" Persze...Katharine McPhee miatt..."
Miatta (is) jó lenne néha a 3D képi megjelenítés ....Üdv: nebulo
-
MaTTeS
senior tag
válasz gyurczy #56501 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, nekem is jobban tetszett az eheti felhozatal. Sokkal kiegyenlítettebb volt most a mozi-sztereó vonal, míg előző héten nagyrészt sztereón volt a hangsúly. Miután eljöttél néztem végig az összes még nem látott 7-8 szobát és szerencsére mindenhova be tudtam ülni 1. sorba, végül fél 6 körül jöttem el.
Jó volt megint pár új arcot csatolni a nickek mögé.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz gyurczy #56501 üzenetére
sokkal több értelmes hangot lehetett hallani. akár,mint egy hete, akár,mint egy éve. ezek után remélem, hogy jövőre is lesz 1 azaz 1 show, mert külön-külön sztem kevés volt a felhozatal, a kettőt egy helyen megtartva, talán tényleg kitöltene egy napot. banda ismét remek, egy élmény volt, közönöm srácok!
A véleményeket nem inkább a másik topicba kéne összeszedni?
eladó topping dac
-
Sefter
veterán
válasz MaTTeS #56512 üzenetére
Bandázás jó volt, jbl-es móka is.
Nekem mindkét stream szoba bejött, a klárusz szobában legalább olyan hang volt mint amikor az ezeröcsibe befaragtuk az első sal-os hangszórókat... a képről, meg az jutott eszembe, hogy le kéne venni a projiról a heggesztő üveget pfff...
SVS szobát nem értettem, lehetett volna a subokat demózni...
Mission-Malac kellemes csalódás volt.
Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm Robinak a Focal fülelést, Nekem bejött mindenesnek a 816V.Ed Parker:
Kérdezted pár hete: kéne a 826[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
xtremetuning
addikt
válasz Oldfighter #56502 üzenetére
"most először nem éreztem azt, hogy mennyivel is kevesebb az én új rendszerem, mert nem az" - Hát ez az.
Pedig úgy kellene hazajönnünk, hogy legyen 'must have' feeling. Márpedig ez nagyon nem volt meg, sőt.....Megkotlott a CineMaster ???
Miért is nem lepődök meg .....Clarus : Büntettem vele mindenkit, akit beküldtem oda....igaz nebulo5 ?
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #56516 üzenetére
...büntetés az lett volna, ha bezárjuk az ajtót.
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #56514 üzenetére
"A véleményeket nem inkább a másik topicba kéne összeszedni?"
- Mivel ez inkább mozira kihegyezett 'mini' só volt, simán elfér ebben a topicban szvsz.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
junkpod
veterán
Na felszereltem a surroundokat, dts demodiskkel probálgattam. Hát irtatok itt a db beállításokat,nem tudom hogy bírjátok de nekem a Daylight alagut robbanós jelenete -40 decibeles beállításon is leszaggatta a gatyámat, -20ra nem merném feltekerni...
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Patice
nagyúr
Még csak most kerültem gép elé. 5 körül jöttem el. Délben sikerült beesnem, de igyekeztem sokat hallgatózni, sokat fülelni.
Beszámolós írás indul...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Oldfighter
senior tag
válasz xtremetuning #56516 üzenetére
Megkotlott a CineMaster ???
Miért is nem lepődök meg .....Volt ám sűrű bocsánatkérés.
Amúgy nem kicsit lepődtem meg, mikor szembesültem a JBL surroundok méretével, vagyis azzal, hogy van az egész vagy tíz centi mély a dobozkialakítás. A hangjuk viszont tényleg ott volt a szeren; a Terminator Salvation demó nagyon durva volt. Talán négy mélyládából kettő is elég lett volna.
Alább még kimaradt a kis beszámolóból az első emeleten valami dán? svéd? high-end készülékek palettája, de az nekem nagy csalódás volt, pedig 800e -es hangdobozok szerepeltek. A mélyekkel még semmi gond nem volt, de a magasaknak csak a nyomát lehetett találni elvétve.
Többször is átgondolva a mai napot, ha választani kéne, melyik volt a legjobb ár/érték arányú komponens, akkor a Missiont és a Marantzot választanám. Kiváló forrásanyaggal táplálták őket az is igaz. És az is igaz, hogy a JBL mindent üt. De akkor is......a JBL-t nem tudnám lakókörnyezeti viszonyok közt elhelyezni. Dedikált moziszobában viszont bármikor.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Sefter
veterán
válasz JohannZimu #56521 üzenetére
Kis pénz, kis foci...
A Sonus se volt csúnya, kivéve az ákciós "bőrszettet", mert az de...[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #56514 üzenetére
Nekem az este tetszett a legjobban, becsocsaltam pezsgobol, plusz a zold szinu pogacsa is jo volt, na meg a hostess lanyok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #56520 üzenetére
oké, nekem mindegy, de sokkal jobb lesz visszakeresni majd később.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
Mivel én nagyjából a házimozi stúdió idei felhozatala miatt mentem ki, arról szólnék, hogy én hogyan láttam.
(már ha érdekel bárkit)Amióta járok a hiltonba, azóta a legjobb hangot produkálták. Önmagához mérten Sanyi is próbált konszolidált lenni. Többé kevésbé sikerült is. Béci papával sokat vitázunk a Jbl Syntesisen, részemről most pontot tennék a vita végére.
Kicsit dühös vagyok, mert úgy indultam neki a mai napnak, hogy MA olyat kell, hogy lássak-halljak abban a szobában, hogy úgy jöjjek haza : új elérendő célok lebegjenek a szemem előtt.
Ez nem történt meg.
Vicces volt látni, hogy a magyar Stewart (a vászon) disztribútor nem tudja megoldani az együttműködést a vászon maszkolása és a saját terméke közt (cinemaster). Egy ember távval állítja a maszkolást 16:9 és 21:9 közt, míg a másik indítja a filmet. Sokaknak ez nem tűnt fel, nekem igen. Ez ciki. Mindazonáltal örülök, hogy láttam a vásznon a képet átváltozni szélesvásznúra, tényleg egy élmény volt.A Béci által egekig magasztal hangról : végre hallottam olyan kiállítót, akinél valóban balanszban voltak a hangok. Akkor robbant, amikor kellett és pont olyan hangnyomással, amivel kellett.
Viszont : nem volt rendes tere. Hiába adjátok elő, hogy perforált vászon és milyen f@sza, hogy nem látszik a center : mosott, tompa volt a hangja és a center hangok pozíciója sem volt rendben. A 4 sub rendesen tette a dolgát, talán az alja nem volt meg a mélyeknek, de ez csak szőrszálhasogatás részemről.
Maga a JBL rendszer hangja kicsit kemény volt, a magasak nem voltak elég finomak és a tér.....nos a tér nem állt össze rendesen.Kép : a kiállítás legjobbja, lemosta a Runcot és nagyjából minden mást is, ám ez a kép messze nem elég (számomra). Persze meg lehet magyarázni, hogy 3,6 méter volt a vászon, de könyörgöm ez egy SIM2 C3X Lumis 3DS volt !!!!!! A Wide előtét lencse is kategóriája egyik legjobbja !!!
Fényerő rendben, de a színek fakók, nem élt a kép és eléggé tompa is volt (szándékosan nem írok életlent).
Pirosak sem teszettek. Oblivionnál a néni karján 0 részlet, mindent elvitt a ronda bőrszín. A Ghost Protocolnál Tom Cruise arc színe sem volt rendben.Összességében én többet vártam. A komponensek és áruk miatt sokkal. Megint az arcunk elé lett tolva valami, ami sokkal többet is tudhatna. Vicces volt látni a csúcs cinemaci popsijából kilógó analóg rcakat, amin közlekedett a hang.... 2013 van, egy 10000 euro környéki médialejátszót lehessen már hdmin bekötni....ne adj isten koaxon.....
[ Szerkesztve ]
-
tjojo
tag
válasz Ed Parker #56534 üzenetére
Az szép. Nem mondom, nekem is megfordult már párszor a fejemben a csere gondolata. Ahogy számolgattam, amennyiért eladnám a 800-as 5.0-m, kb ugyanannyit kéne még rálocsolni egy 1028-ra. És akkor még ki kéne szolgálni normális elektronikával - 4810 ide már nagyon kevés lenne, a kábelekről nem is beszélve. Ha ezt meglépném meg is állnék a sztereónál...de azért nem csüggedek.
-
tjojo
tag
válasz bajnokpityu #56537 üzenetére
Mindenképp, a csere se mostanában lesz, ha lesz. Prioritási sorrendben igencsak hátul kullog az Electra..
(#56538) Sefter
Ed jól mondja, az Aria váltja a 800-as Chorus-t, ami minimálisan drágább csak. Lesz ez olcsóbb is.
Itt egy friss Focal árlista. Jajh..azok a Grandék.. Lehet legbelül van egy buzáns aberrációm, de nekem b@szottul bejön ez a piros fényezés.[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
Ezt a Proson-t ismeri valaki? Vélemény esetleg róla? Érdemes megvenni ennyiért?
-
robi-k
őstag
Akit érdekel, nálam meghallgathatja az SVS SB12-NSD sub-t. Bár ehhez Fehérvárra kellene lejönni
Amúgy érthetetlen, hogy Szabó Zsolti és főnöke miért nem kötötték be és engedték volna meghallgatni a show-n -
spiky03
veterán
Szerintem is jobb volt a mostani show, mint a tavalyi.
Mi haverral benéztünk minden szobába.
Ami tetszett az az Elac-ok hangja, meg az Oktogon Audio szoba. Jól szóltak a Polk-ok azért.
A JBL szobáról nem is beszélve, ott remegett a szék rendesen a Terminátornál. Itthon is megnéztem azt a jelenetet, hát mit mondjak egyáltalán nem volt az a hatás mint ott. Szóval kell egy olyan rendszer nincs mese. Mondjuk az 1 órási demón csak két film volt a 20 perc alatt, a T4, meg az Oblivion, de ebből is sem egy akciósabb rész, így összességében csak a t! volt a film demó, a többi zene. A zenék is szépen szóltak.
Az SVS sub bemutatót én is hiányoltam. Csak mutogatták őket, meg ment róluk a duma, hogy mit, hogy lehet velük állítani. De no sound. Remélem jövőre lesz ilyen demó szoba is.Jó volt találkozni végre pár fórumossal. Igaz nem sok mindenkivel tudtam beszélni, de volt akiket láttam messziről.
Lehet, hogy majd nyárra össze kéne hozni egy kis közös dumálgatást, esetleg bográcsozást valakinél vagy valahol ahol lehet ilyet csinálni, hogy még jobban összerázódjon a banda.
Persze csak ha van ilyen megmozdulásra is igény és lehetőség.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ukrajnai háború
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest