Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zpepe
tag
válasz Oldfighter #56603 üzenetére
Ja értem, akkor erre hol kérdezzek rá?
-
opeter70
senior tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy okozhat-e bármilyen problémát egy HM erősítőnek, ha ideiglenesen csak egy pár frontsugárzót kötök rá és úgy használom sztereoban.
A rendszer később lenne kiegészítve center és surround sugárzókkal, de addig sem szeretném nélkülözni a zenehallgatás lehetőségét. -
Oldfighter
senior tag
Erre nem kell rákérdezni sehol. Silány tömegcikk a tudatlan, marketing bullshittel jól megszórt emberek részére. Amelyik színre, szagra, alakra tetszik azt leveszed a polcról és hazaviszed. A hangminőséget amúgy sem ismerik ezek. Ha felesleges számodra a nyolcvan ezer forint, akkor nyugodtan elszórhatod rájuk. Ha becsülöd a pénzt és a minőséget, akkor gyűjtesz még hozzá kb a dupláját és elkezdesz tudatos vásárlóként gondolkodni; külön erősítőn, hangrendszeren és ha még nincs, akkor lejátszón. A használt piacokon el lehet kezdeni a körbeszaglászást. Ha úgy érzed, hogy erre alkalmas vagy ( türelemre legfőképp), akkor megadsz majd olyan infókat, hogy mire is használnád ( pl film-zene arány) és a szoba méretét. Bárki szívesen segít majd a választásban.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
spiky03
veterán
Úgy ahogy Oldfighter mondja.
Itt nem támogatjuk ezeket a rendszereket.
Szerintem fogadd meg az "öreg harcos" tanácsát. Jobban jársz, mint azzal az általad linkelt szettet.
Én is anno ilyen szettet akartam venni, de szerencsére egyik kolléga lebeszélt róla és mondta, hogy vegyek rendes házimozi erősítőt. Azóta is örülök, hogy hallgattam rá! Igaz én is olyan egybe szettes rendszert vettem, egy Yamaha YHT-292-es szettet, de azóta a hangfalakt lecseréltem normálisabbra, nah meg már az erősítőt is egy magasabb szintűre.Ha előbb "keveredtem" volna ide akkor vsz nem új cuccot veszek hanem használtat, mert ott jobbat kapsz ugyanannyi pénzért.
Úgyhogy azt ajánlom, hogy csak okosan.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Borisz76
veterán
Ha már itt vagyok nekem is lenne kérdésem.
Főleg azok véleménye érdekelne akik PC-ről ( HTPC-ről ) néznek filmet és esetleg alkalmanként játszanak is.Először is a konfigom az adatlapomon olvasható....elég erős vas.
Hogy járok jobban?
1, VGA HDMI ---> HDMI in Sony STR DN1030 HDMI TV Out ( ARC ) ---> Samsung TV HDMI
Tehát 2 db HDMI kábellel....2, VGA HDMI ---> Samsung TV , Pc alaplapi optikai kimenet ---> Erölködő optikai bemenet
Tehát képet HDMI-vel , hangot optikai kábellel vinném át.Filmek miatt gondolom előnyösebb a tisztán HDMI-s átvitel mert kép és hang szinkronban megy át.
Ez tiszta sor.De játszani is szoktam ( World of Tanks , World Of Warplanes, Bioshock, Crysis 3 stb.. )
Ez mennyivel bonyolítja meg a helyzetet ?Most még pusztán elméleti a kérdés mivel csak a jövő hónapban lesznek meg a hangfalak.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #56593 üzenetére
igazad van,viszont nem minden arany ami régi.
-
Zpepe
tag
válasz spiky03 #56613 üzenetére
Köszi a válaszokat. Neked is Oldfighter! De én semmiféle képpen nem szereték 200ezreket költeni erre, csak azt, hogy kicsit normálisabb legyen a hangja a tv-nek. Nekem van egy logitech 2.1-és hangfalszettem a tvhez amit 15ezerért vettem annó és nagyon imádom, szerintem szuper a hangja, szóval én nem vágyom valami hangstudió minőségű cuccra. Gondolom, hogy van ezeknek is létjogosultságuk, hiszakkor miért van kismillió féle és miért veszik meg az emberek, főleg, hogy utána elégedettek? Ja mert nem halották még az álltalatok preferált hangminőséget??? Lehet, hogy nem is akarnak, mert a szomszéd sem akarja hallgatni.
Én csak egy kicsivel normálisabb hangot szeretnék mint ami a tv-ből jön nem túl drágán, még ha ezért egy kis felárat is kell fizetnem. Teszem hozzá, én amit pl a mediamarktba hallok ezekből a hangfalakból, teljesen megfelel. De akkor máshol érdeklődők utána.
Mégegyszer köszi azért a válaszokat.
És ne vegyetek sony vaio-t 180ezerért mert az apple macbook air sokkal jobb 400ért. Ez tény de nem mindenki szerente ennyi pénzt erre áldozni még akkorsem ha megteheti.
Sorry de ez ilyen. És ezzel nem szeretnék megbántani senkit csak szerintem ez ilyen. -
Borisz76
veterán
válasz dunkel #56617 üzenetére
Köszönöm !
Akkor csak be kell "dobni" a gép és a pc közzé
Ja....meg nézhetek másik TV állványt mert a meglévőbe nem fér be az erősítő
De szerintem inkább megtervezem és levágatom bútorlapból Úgy a biztos.Opeter70
Neked is köszönöm.
Nem is gondoltam volna , hogy optikán nem megy át a HD hang.
Mindig tanul valami újat az ember ![ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Zpepe
tag
válasz MasterMark #56621 üzenetére
Értem hogy 10x jobb minőséget kapok 4x-és áron.
Vagy nem ez a lényeg?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #56623 üzenetére
Miért ne értette volna. Sokaknak megfelelő a bögreszettes hangminőség, nincs ezzel semmi baj. Ezért senkit nem szabad lenézni, mert másoknak meg más irányokban nagyobbak az igényeik és tőlük sem várjuk viszont ugyanezt.
Gyakori itt a sznob nagyképűség.Tehát a helyes válasz:
Itt a topikban nekünk kevés az ezek által nyújtott hangminőség és mivel nincs ezekről tapasztalatunk, nem is tudunk válaszolni.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
erre tudja valaki a választ?
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyáltalán nem ilyen hogy "ne vegytek Sony..."nem értetted meg a lényeget.. nem a márkán és az áron a hangsúly hanem a hangon bövithetőségen ,szolgáltatáson..
Keress onkyo, yamaha vagy denon egydobozost ha az tetszik és tudod vállalni anyagilag, akkor az vállalható.
De ha neked az is oké akkor azt veszed amelyiket akarod.[ Szerkesztve ]
-
Zpepe
tag
válasz MasterMark #56623 üzenetére
Nem szól jobban a Tv-nél??? Akkor nekem nagyonrossz a hallásom, mert én pl a tévénél hátulról nem hallok hangot csak ha megfordulok. De amúgy is sokkal jobban hangzik. Lehet hogy a 200ezres tv-mnek nincs elég jó hangja? Tv-ből is vegyék jobbat?
Sajnálom nem akarok itt hülyeség háborút, mert ennek a topiknak nem ez a lényege.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Dorian #56624 üzenetére
Nem nézek én le senkit, csak vagyunk egy páran akik végigszenvedek a szamárlétrán, és ezért javasoljuk, hogy egyből ott kezdjenek ahol értelme is van.
Egyébként igazad is lehet, habár ilyen cuccoknál nem nagyon lehet hangminőségről beszélni. Sőt igazából ezeknél minden a hangminőség előtt van.
Zpepe: Hát erre csak annyit tudok mondani, hogy ezután akkor több irányból fogod hallani a rossz hangot.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Oldfighter
senior tag
válasz Dorian #56624 üzenetére
Te se érted, ha a tények ismertetésére neked az a reakciód, hogy az sznobizmus. Én itt még olyat nem olvastam, hogy megtévesztésből ajánlana valaki minőséget. Pont az lenne a sznobizmus ha a marketing bullshit lenne követendő.
Sajnos az érdeklődőben több téveszme él, amit úgy tűnik, hogy nem lehet ésszerű érvekkel korrigálni.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Zpepe
tag
válasz MasterMark #56628 üzenetére
Abbahagytam, sorry... ennél többet inkább ne szenvedjünk ezen...
A véleményeket azért köszönöm... -
Dorian
félisten
válasz MasterMark #56628 üzenetére
Én régebben többször javasoltam, hogy az ilyen felesleges viták elkerülése végett az 1. hsz elejére kellene írni vastag betűkkel, hogy ilyen egybe-bögreszettekkel a topik nem foglalkozik.
Oldfighter:
Lehet nem jól írtam és fellengzős, felülről kioktató stílusnak kellett volna. Igen, létezik olyan, hogy valakinek ez kielégítő, és márpedig nem akar több pénzt költeni a dologra.
Milyen lenne, hogy esne, ha XT azzal kezdené minden hsz-át, hogy "Kis csírák, mit akartok a kis szar fél-egymilliós rendszereitekkel, azokból csak a szar sugárzik, nem a hang"[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MasterMark
titán
Ha nem érdekelne a hangminőség, akkor nem akarnál jobbat. Inkább nézz valami sztereót, jóval olcsóbban kijössz, és minőségben is magasabban leszel. És sztereónál is nagyon-nagyon jó tér lehet.
Dorian: Gondolod számítana bármit is? Mondjuk én már javasoltam, hogy legyen külön topik, és akkor lehet hova küldözgetni.
A szerk-re: Azért az más, mert minél feljebb megyünk, annál picibbek a különbségek.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
spiky03
veterán
Szerintem Sanci38 válaszát is fontold meg, hogy inkább a házimozisabb márkák között nézz szét bögre szettekben, mert ott később tudod fejleszteni, cserélni a hangfalakat.
Tessék itt az én példám, én ezzel a szettel kezdtem: [link]
Idővel a kis tejfölös dobozokat lecseréltem "jobb" hangfalakara, amiket a cuccaim között is láthatsz ha megnézed. Már ez is előre lépés volt a kis kockák után, és nem kerültek vagyonba. Úgyhogy én is azt javaslom, hogy azon az áron, mit arra a pl Sony-ra adnál inkább ilyenbe fektesd, mert ezek bővíthetők és több lehetőség van bennük, pl rákötheted a laptopot, tv-t lejátszót, meg amit szeretnél.Nah de én ettől többet nem tudok tenni, dönts belátásod szerint!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Ed Parker
nagyúr
válasz MasterMark #56633 üzenetére
hidd el vannak olyan emberek,akik csak egy egyszerű valamit akarnak,ezek a cuccok nekik valók és ezzel nincs is semmi baj,nem mindenki akar elmélyedni ebben a témában.
az már más dolog,hogy sajnos ezeket is házimozinak hívják és ezért teszik fel itt a kérdéseket,de ez nem az ő hibájuk. -
Gergőke88
addikt
Sziasztok! Aki volt a hetvegi kiallitason azoktol kerdeznem hogy milyen Nad erosito hajtotta Psb imagine mini hangfalakat? Koszonom.
-
MasterMark
titán
Ed Parker: Nehéz ezt megérteni, mert akkor miért keresnék a jobbat, ha nem lenne rá igényük? Lehet csak divatból.
Hogy egy kicsit másról is szó legyen, én is voltam az AV Show-n. Nekem a legjobban a Sonus Faber-ek tetszettek. Annak a szobának volt szerintem a legjobb hangulata is. Nagyon jól szóltak.
A JBL Synthesis-es terem pedig elképesztő volt. Viszont élőben is csúnyák. Itt volt az egyetlen olyan projektor is aminek normális képe is volt. A Hulk-os lövöldözés az valami zseniálisan szólt. Szerintem nagyrészt ez a subok érdeme.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
xtremetuning
addikt
válasz MasterMark #56637 üzenetére
Jó kép : Jancsa fehér kesztyűben
Mikor beszélgettem vele, miszerint nyersnek hallom a mekiket, közölte :
- EZEKNEK AKIK HALLGATJÁK ??? BŐVEN ELÉG. no comment
Az írt cdről szóló zenéről nem is regélnék......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Oldfighter
senior tag
válasz Dorian #56631 üzenetére
A fél, egymillás határ pont az, ahonnét már szívesen ajánl az ember bármit, mert abban biztosan nem fog csalódni......lakókörnyezeti körülmények között sem. De MasterMark is jól írja, innentől nem akkorák a különbségek, mint egy tízezres bögreszett és a félmillás között. Többször volt szó arról is, hogy mennyi is lehet a valós anyagköltsége egy ilyennek, illetve mit is lehet elvárni egy fél tenyérnyi membrántól meg ujjnyi vastag dobozkialakítástól. A műszaki meghibásodás utáni körülményekről nem is beszélve.
-
JohannZimu
senior tag
Nekem is az a véleményem, hogy a Sonus Faber szobában voltak a legszebb...őőő..."darabok", mindaddig, míg itthon rákerestem az Amati árára... Úgyhogy abból a szobából a magasabb hostess leányzó kapja a szavazatomat...
-
Oldfighter
senior tag
válasz xtremetuning #56638 üzenetére
Olvass a gondolatokban, vagy mi? Vagy kinézett alapján osztályozz? Elégé meglepődne.
-
xtremetuning
addikt
válasz JohannZimu #56640 üzenetére
Egyetértek. Kár, hogy még magával sem állt szóba.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
MasterMark
titán
válasz xtremetuning #56638 üzenetére
Hát köszi.
Én csak azokhoz tudtam hasonlítani amiket ott hallottam. Túl sok tapasztalatom még nincs. Viszont azok közül torony magasan ez vezetett.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
eboostr
aktív tag
válasz szricsi_0917 #56590 üzenetére
Szevasz
DLNA nem megy át a dts-hd
-
MasterMark
titán
Azt esetleg nem tudjátok milyen hangsugárzók voltak az SVS-es szobában a Dali Fazon-ok mellett?
Switch Tax
-
t-bali3
senior tag
A bekötött nagy Sonusnak mi volt a pontos típusa? Sehol nem találom...
-
JohannZimu
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest