Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Hello!
Az újabb (1-2 éves) Yamaha erősítők jelzik valahogy ha éppen DTS-HD vagy Dolby TrueHD jelet dolgoznak fel? Konkrétan az érdekel, hogyha csak annyit ír, hogy DTS, akkor az már lehet DTS-HD is, vagy valami nem klappol?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
BBéci
legenda
válasz Oliverda #57351 üzenetére
Természetesen jelzik a HD-t.
Viszont némelyik erősítőn lehet a kijelzőt konfigurálni, egyes állásokban csak DTS-t ír ki DTS-HD Master Audio helyett. Arra nem emlékszem, hogy a Yamahákon ez pontosan miként működik.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
xerobyte
aktív tag
Megjött a Challenger. Faragom a kábeleket, a frontokat már bekötöttem és tényleg szörnyen szólnak
Figyelmeztettek, hogy jó pár óra bejáratás kell neki, de nem számítottam rá, hogy ennyire nyers és mély mentes egy új hangfal hangja. Kíváncsi vagyok, hogy mikorra fog a bemutatótermihez hasonló mélyet produkálni.Tipp, hogy miel lehetne jól beállítgatni majd? Vagy bízzak a mikrofonjában?
[ Szerkesztve ]
-
xerobyte
aktív tag
válasz MasterMark #57356 üzenetére
Természetes, nem várom ugyanazt, viszont 'erőben' remélem, hogy belejön : )
-
MasterMark
titán
válasz Hopkins_001 #57359 üzenetére
RCA-n nen az erősítő alakítja át a hangot.
Digitálisnál igen.Az én erősítőm sem tud csak 48 kHz-en DSP-t használni.
Switch Tax
-
elbandi2
tag
Ha egy HM erősítőn a delay nem méterben állítható, hanem milisekundum-ban, akkor erre van valami egzakt módszer, képlet, vagy csak hallás alapján?
szerk: Természetesen a használatival kezdtem, de nem ír semmit róla.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
4310nél hol tudom kikapcsolni, hogy ne "nyúljon" bele a képbe?
HTPC-Denon 4310-PANA G30 a felállás...HDMI-vel
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
xerobyte
aktív tag
válasz Oldfighter #57365 üzenetére
Elhelyezésen dolgozok, alapvetően nagyobb hangerőn (nem bömbölő persze) már alakul.
Viszont a beállításoknál eléggé elveszett vagyok, az erősítőn így is maxra rá van küldve a bass.
Bekötésnél fázishelyesre figyeltem, nincs biwireolva. Alacsony hangerőn is meg van a dinamika, de a mélyek csak magasabb hangszinten jönnek ki úgy, hogy azt mondom élvezhető már most (ez persze csak zene, film majd este).[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
válasz elbandi2 #57375 üzenetére
Mindenki volt. Csak olyankor a normális reakció valami olyasmi, hogy "á, mekkora ... vagyok, hogy nem ugrott be" és nem az, hogy "nem vagyok elég kocka". Valahogy most az jutott eszembe, amikor a gimiben néhány osztálytársamnál az volt a menő, h ki tud több egyest kapni a félév alatt. Rettentő nagynak érezték magukat, csak aztán nem sokra vitték.
Mindenki lehet f...sz, én is sokszor vagyok az. Lényeg, hogy elismerje az ember, ha az volt.
A szentleckének vége, ámen.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tevike
senior tag
Sziasztok!
Az MNC Walnut 10 mélyládáról mi a véleményetek? Most mint átlag ember gondolkozzatok, ne a kritikus hallókészülékes herz finnyások szólaljanak meg
Erre kötném: AIWA NSX-AV540 [link]
Először is, vinné rendesen a mélyládát?
Utána érdekel a véleményetek az MNC Walnut 10-ről ha van valakinek egyáltalán!
Jelzem, hogy hobbi zenehallgatás-házbontás + filmezéshez kell, és nincs 30.000-em Magnat vagy JBL-re!
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
BBéci
legenda
válasz daniel2121 #57363 üzenetére
Focal Chorus, DALI IKON 2, ELAC FS 140/180/190, Canton Chrono, Monitor Audio RX, stb.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
akos114
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni ezzel a hangfalszettel kapcsolatban:
Egy 20m^2-es szobába szeretnék beruházni, erősítőm még nincs, de egyelőre ki szeretném választani a hangszórókat. Alapvetően zenét szeretnék hallgatni de mozizásra is használnám. Szerintetek ez megfelelne? Van esetleg valami más ötletetek?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz akos114 #57379 üzenetére
Ötlet rengeteg, infó viszont roppant kevés érkezett tőled. Mennyit szánnál rá, erősítőt még miért nem választottál? Amúgy alapvetően ajánlott a szett minden olyan személy részére aki kis pénzből akar kihozni relatíve normális hangzást. Csodát ne várj tőle viszont. Belépő szintű hm erősítőkhöz jó választás.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
válasz akos114 #57379 üzenetére
Korrekt szett,jó ár-értékaránnyal. belépő,alsó középkategóriás mozisabb (Onkyo-Pioneer) erősitők mellé oké bár denonnal is jól érezheti magát.Ja ezek csak ajánlások, a döntés meghallgatás után a tied, de merjük ajánlani. A Streamaudióban mutatnak majd más tipusokat is, megbizhatsz bennük.
-
akos114
csendes tag
válasz Oldfighter #57380 üzenetére
Igazából a maximum amit rá tudnék szánni az 250.000 Ft, az erősítőig még nem jutottam el sajnos mert eléggé összejöttek a dolgok, a hangfalszettel csak azért kapkodtam mert látom hogy akciós még pár napig. Ha tudnál mondani pár jó erősítőt vagy jobb hangfalszettet akkor nagyon megköszönném.
Köszi,
Ákos -
CHaooSS
őstag
Hali
Lenne egy olyan problémám, hogy valamiért nem működik az a felállás, hogy hdmi-vel bemegyek erősítőbe majd onnan a tv-re.
Egyszerűbb megoldás ez szerintem mint be erősítőbe hang majd hdmi-vel tv-be a kép..de elcsúszik a kép meg így zölden villog
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
CHaooSS
őstag
Bár azt sem tartom kizártnak, hogy a TV hibája mert nem mai darab amin megnéztem..
Szóval előbb majd még megnézem máshol is..A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
krx21
nagyúr
FOCAL Jó nézni is, ahogy készül...
-
xerobyte
aktív tag
Nem bömböltettem, visszavettem mindent normálra, reseteltem az erősítőt stb, de így meg tényleg nincs mély, vajh mi lehet a gond? Biztosan nem a hangfal! Az erősítő? Nem úgy tűnik, mit nézek be ennyire? : ( Nem is a PC, mert USB-ről játszom a flacot épp.
Azt értem, hogy a szar akusztika is megöli, de ha alapból nem jön ki a hangfalból halkabban hallgatva erő, akkor az nem akusztika szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
JohannZimu
senior tag
válasz bajnokpityu #57390 üzenetére
4:25-től abban a raktárban meg tudnék pakolni magamnak egy békát... (mondjuk nem a 200+ kg-os Grande-t, de összekapkodnék néhény Diablo-t)
-
törölt tag
válasz JohannZimu #57391 üzenetére
Én se haragudnék meg ha beszabadulnék, egy szabadon elhozható raklapnyi áruért.
Az tuti hogy a törztsagoknak juttatnék belőle..[ Szerkesztve ]
-
-
tjojo
tag
Valamelyik nap azon elmélkedtem, hogy szervezni kéne egy ilyen gyárlátogatást. Szerintem sokan benne lennénk. Lehet hogy kapnánk szőnyeget is ajándékba.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz JohannZimu #57395 üzenetére
azért rohadt drága ám az alkatrész a focalokhoz. De kisebb leverődéseket, csomagolás sérült "vackokat" én is szivesen cipelnék.
Sanci: hamar átlátszik,ha támogat valamelyik gyártó forgalmazója. sztem csak a hitelesség miatt nem adnak egy diablo szettet ajándékba, munkád alapján megérdemelnéd
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz JohannZimu #57395 üzenetére
DALI gyárlátogatáskor mindenki segédkezett 1-1 IKON 2 hangdobozpár összerakásában, a címkéjükre ráírták a nevüket. Majd folytatódott a körséta, ebéd, stb. Távozás előtt egy kupac valamiről lerántották a leplet, ott sorakoztak az említett hangdobozok és mindenki hazavihette amit összeszerelt. Sajnos tőlünk csak a főszerkesztőm vett részt azon a jó kis bulin, engem itthon hagytak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest