Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sefter
veterán
válasz #16729600 #57500 üzenetére
Csak ott lehet nem űznek ebből sportot az érdeklődők...mert ha ott 10-ből 6-an vásárolnak már megérte, de ha csak 1-2 ember azért nem tartasz fent bemutató termet...
Alapvetően a mentalitás is hibás:
Oda megyek mert ott meg tudom hallgatni, de majd vadászok a neten olyat, aki 5-ft-al olcsóbban oda adja (igaz az ilyeneknek gyakran boltjuk sincs, csak egy "megtalálhatatlan" webshop..)Psn ID: sefter_hun
-
xtremetuning
addikt
válasz #16729600 #57500 üzenetére
Nem a pénzügyi viszony 'csak' a lényeg. Ott van kultúra. Ez meg magyarisztán, az okoskodók-ügyeskedők országa. Erre is fel kell készülni egy hazai kereskedőnek. (sajnos)
Arról ne is beszéljünk, hogy általánosságban kint mindenhol drágábbak a készülékek úgy, hogy kevesebb rajtuk az áfa tartalom. Van miből kávézni....
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
cekkk
veterán
válasz xtremetuning #57502 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy azonos inkább. Sok esetben pl jóval olcsóbb. A Mitsubishi projektoroknak jobb ára volt kint. Felső több milliós kategóriában nem néztem körül, de a középben igen és nem láttam drágabbnak. Persze lehet hozni példát ami igen, meg ami olcsóbb is.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #57502 üzenetére
egyébként ez érdekes,de tényleg így van,nálunk 24% a fa és mégis drágább a cucc,mint a magyar viszonteladónál.
-
zeix
senior tag
zene:
Nálam most ez az album a tuti:
40 Most Beautiful Classical Anthems
youtube:Carl Orff-O Fortuna[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
válasz xtremetuning #57505 üzenetére
Már egy jó ideje. Németországban, nagyjából a Svájc,Franciaország,Németország hármas határnál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én már számtech cuccot se veszek egy ideje otthon a rendszeres havi hazamenetelünk alkalmával.Sőt,míg 2-3 éve hosszú volt a bevásárló lista,egy ideje pld húst se érdemes Ausztriába vinni,mert már olcsóbb , mint otthon.Hifi,házimozi vonalon is hihetetlenül jó akciókat ki lehet fogni,amik lényegesen kedvezőbbek a hazai áraknál.Érdekes módon az itteni sztár apró hirdetéses oldalon ( willhaben.at ) is képtelenül olcsón hozzá lehet jutni különböző cuccokhoz.Sokkal kedvezőbben,mint akár a ph-n.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Jó kis témát robbantottam.
Nem állt szándékomban.Amúgy azt amit írtam, azt havernak írták mail-ben, aki épp ment hozzájuk a Monitor Audio center jótállási papírért, mert amikor ott vette, nem volt nekik. Csak időpontot egyeztetett.
Igen az lehet, hogy nem ott venném meg a hangfalat, mert most épp nincs annyi lém, viszont ha úgy lenne akkor az ELAC FS57.2-es akciós szettre befizetnék náluk. Csak ugye előbb meg kellene hallgatni, ez mondjuk pont van náluk.
Gondolta, hogy ha megyünk úgy is akkor már összehasonlítom a többivel, hogy mégis mekkora a különbség köztük. Tudjátok, kellemest a hasznossal.Nekem nincs egy rossz szavam sem rájuk, mindig rendesek voltak, amikor ott voltunk hallgatózni! És én teljesen megértem, hogy nekik is élni kell ugye valamiből! Ha tehetném akkor ott vennék bármit a rendszerhez, mert itt vannak hozzám nem messze.
Amúgy mi is voltunk még a Kornerben és ott nagyon rendes volt a tulaj, amikor csatlakozott hozzánk.
Nah egy szó mint száz, én nem akartam háborút kirobbantani.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #57513 üzenetére
Azt nem értem, hogy ELAC-ot vagy bármi egyebet miért nem a forgalmazó (importőr, disztribútor) bemutatótermében hallgattok meg? Miért jobb a viszonteladóhoz menni?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
Tudnátok a Jamo Studio 130-as hangfalaimtól jobb hangminőségű fronthangfalat ajánlani 60 ezerig? Nem értek hozzá, milyen irányba induljak?
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #57515 üzenetére
A Jamo Studio 130 annyira pocsék hangú, hogy annál szinte bármi jobb. Viszont a 60000 Ft nagyon kevés egy új állódobozhoz, ám a használtpiacot nagyon kevesen figyeljük, ott Neked kell követni a hirdetéseket. Ha találsz valamit 60-ért, mutasd meg itt és majd véleményezzük.
Egyértelműen azért nem volt számodra vonzó az 5.1, mert még nem hallottál igazán jó hangú házimozi rendszert.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Oldfighter
senior tag
-
törölt tag
válasz liszi70 #57515 üzenetére
SZobád mérete sem mindegy de a 60 ezer nagyon megköt mindent.. és centiben az állók nagyobbak de ujonnnan nincs egy tipus sem, monitorban viszont bőven van választék. Hangfalpárokkal jobban a hifi topik foglalkozik, de ajánlom a boston audio minotorhangfalat, és a JBL ES 30-at. valamit az XTZ monitorhangfal is nagyon ott van.
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Ed Parker
nagyúr
egy Dali Megaline III-ast valakinek?
persze csak ha a 2,31-es magasság nem gond
[ Szerkesztve ]
-
sting2
addikt
Helyettesíthetem ideiglenesen a Piros - Fehér RCA csatlakozót, Sárga - Feketével
a TV és Füles erősítő közé?
Nem okozhat " kárt " ?Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
nagyúr
"Ha találsz valamit 60-ért, mutasd meg itt és majd véleményezzük."
Rendben, akkor így teszek!
"Egyértelműen azért nem volt számodra vonzó az 5.1, mert még nem hallottál igazán jó hangú házimozi rendszert."
Lehetséges, bár nem csak az én hajdani rendszeremmel van tapasztalatom, hanem komolyabbakat is hallottam már. Tudom, hogy egy valamirevaló 5.1-re súlyos százezreket kellene beáldoznom, erre nem érzek affinitást, úgyhogy inkább egy picit fejlesztem a sztereómat.
-
nagyúr
válasz Oldfighter #57517 üzenetére
"Sajnos az erősítőd se egy géniusz a minőség terén."
Ez is kérdés volt számomra, hogy végül is mennyire gyenge láncszem az erősítő. Nincsenek high end igényeim, de ha annyira ultragáz az erősítő, akkor lecserélem, de erősítőre és hangfalra együtt sem költenék többet 150-nél, szóval finoman szólva is sanszos, hogy nem kapok ennyiből a jelenlegi Philips erősítőmtől jobbat. Ezért döntöttem végül is úgy, hogy a láncban valószínűleg leggyengébb Jamo hangfalaimat cserélem le, aztán majd meglátjuk.
Köszi a netdepo-ötletet is, ilyenekre is szükségem van, hogy egyáltalán hol keresgessek. Bár google a barátom, de a bevált, és a hozzáértők által ajánlott helyek értékes infók. Az megint más, hogy használtban lesz érdemes gondolkoznom.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz #09634560 #57526 üzenetére
MegaLine III Specifications
Frequency range (+/- 3dB) [Hz]: 35 - 22.000
Nominal impedance [ohms]: 6
Recommended amplifier power [W]: 100 - 1.000
Crossover frequencies: 1200 by external active crossover (included)
High frequency driver: 15 x 755 mm, 3 pr. channel Polymere/aluminimum
Low frequency driver: 12 x 6½ " Paper fibre cone
Enclosure type: Bass reflex
Bass reflex tuning frequency [Hz]: 38,5
Standby power consumption [W]: 13
Maximum power consumption [W]: 13
Connection input(s): Bi-amping (active crossover)
Connection output(s): Stero "line level" (low pass filtered)
Stereo "line level" (high pass filtered)
Recommended placement: Floor
Connection output(s): Stero "line level" (low pass filtered)
Stereo "line level" (high pass filtered)
Loudspeaker type: Front
Max loudspeaker dimensions incl. base and grille (HxWxD) [mm]: 365 X 2310 X 492
Loudspeaker weight [kg]:101,0simán meghajtaná
-
nagyúr
válasz Sefter #57518 üzenetére
Na! Ez eléggé bizalomgerjesztő számomra, csak az a baj, Győrben van.
1. Ez a JBL sokkal szebben szólna, mint a Jamo Studio 130?2. Ennek az ára 1 db.-ra vonatkozik? Milyen minőséget képvisel? (A Jamo-mhoz képest! )
3. Általában 1 db-ra vagy párra jelenítik meg az árakat?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz MasterMark #57531 üzenetére
"Az a Dali ég és föld a Jamo-hoz képest."
Sajnos, ha darabár, akkor nem esélyes nálam, legalábbis újban.
(#57532) Sefter
Köszi! Sejtettem, csak reménykedtem!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Na! Ez árban és kinézetre is igencsak megfelelne! Mennyivel lehet ez szebb hangú, mint a jelenlegi hangfalam? (Tudom, hülye kérdés, mert nincs mértékegysége.)
Nyilván ez is egy alsó kategóriás hangfal, de 1-10-es listán mennyi a Jamo Studio 130 és mennyi ez a Celestion F30? Igen, igen, ennyire hülye vagyok hozzá! -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz liszi70 #57535 üzenetére
Tedd fel ezt a kérdést a hi-fi topikban. Én nem tudok rá válaszolni.
Dali C6-ot is tudom ajánlani, használtan 80ból kijöhet ha találsz. Annyit érdemes rászánni. Mondjuk ennyiből Monitor Audio RS1 is megvan, az is van legalább olyan jó (ha nem jobb). De mindenesetre teljesen más... ízlés kérdése a választás. Csak sajnos ezekre türelmesen várni kell. Nem bukkannak fel minden héten.De ezekhez olyan erősítő is kell, hogy jól szóljanak.
[ Szerkesztve ]
-
MaTTeS
senior tag
válasz liszi70 #57535 üzenetére
Sokkal jobb lesz lesz szerintem. Rokonomnak Jamo Studio 180 van, tudom mi a különbség a DALI C6-om és édesapám ősrégi Videotonjához képest (értsd: nagyon pocsék az a Studio széria).
Ha mákod van használtan kifoghatsz egy pár C6-ot 70 környékén is, én is ennyiért vettem 2 éve a sajátomat tökéletes állapotban. -
Oldfighter
senior tag
válasz liszi70 #57527 üzenetére
Tekintettel arra, hogy látom a többiek linkelgetik a hangdobozokat és kicsit az erősítő részre térnék rá. Ha nem tervezel 5.1-et, akkor érdemes lenne megfontolni egy használt sztereóerősítőbe való invesztálást. Ha összesen 150e lenne a kereted, akkor bőven kifoghatsz egy remek példányt is mely még meglehet, hogy erősebb kategóriás lesz a hangfalaidnál. Mellé tuti nem lőhetsz ha minden rendben van a készülékekkel. A minőségben lévő különbözetet zongorázni fogod a jelenlegi felálláshoz képest.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
greike
tag
Szerintetek ha Marantz sr5004 váltanám Denon avr 2808 lenne előrelépés moziban és zenében?Mordaunt Short avant szettet hasznàlok. Előre is köszi a segítséget!
-
bajnokpityu
félisten
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #57542 üzenetére
Asszony is felfedezett FB-on nézve...))
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
nagyúr
válasz Oldfighter #57538 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!
"Ha nem tervezel 5.1-et, akkor érdemes lenne megfontolni egy használt sztereóerősítőbe való invesztálást."
Igen, ez volt az alapötletem, de ezzel több nehézségbe ütköztem. Egyrészt digitális bemenetek kellenének az erősítőre, mert ha külön DAC-ot is veszek, bőven kifutok a keretből. Médialejátszó, CD-játszó és TV menne az erősítőre digitálisan, analógban meg egy LP lemezjátszó.
Másrészt 2.1-et használok, és meg is tartanám a szubládát, mert szerintem nem tudok olyan árú fronthangfalakat venni, aminek elég lenne a mély tartománya, a 60 ezer körüli összegbe (ami most már max 80 ), ilyen nemigen fér bele. -
MasterMark
titán
20 nm-en van értelme a 7.1-nek?
A hátsók mehetnek oldalfalra? Mekkora hely ideális az oldalsók, és a hátsók közé?
Switch Tax
-
nagyúr
Az nagy szentségtörés (nem high end szinten), ha egy padlón álló hangfal nem padlóra, hanem egy alacsony szekrényre vagy polcra kerül?
Ezekről mi a meglátásotok? Nem csodálkoznék, ha a legdrágábbat tartanátok a legjobbnak, de engem inkább ár-érték arány érdekelne. (Mert ha sokkal jobb a 80 ezres, akkor nem kérdés, hogy rászánom, de ez a max.)
Köszönöm!
-
nagyúr
válasz MasterMark #57547 üzenetére
"Alapból nem jó ilyen helyre rakni. Beszorítani meg pláne nem."
Tutibiztos, hogy egy hifista, ha meglátná a hangfalaim jelenlegi és jövőbeli elhelyezését, habzó szájjal spontán öngyulladna, de nem tudok mit tenni. Az egyik oldalon eléggé be van szorítva, és közvetlenül a tévé mellett van/lesz mindkettő. Ezért felmerült bennem, hogy nem-e olyan hangfalat kellene néznem, aminek elől van a bass-reflex nyílása?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterMark #57549 üzenetére
"Ha nincs mögötte hely, akkor igen."
Jelenlegi állapot szerint 10-15 centi lenne mögötte a falig az egyik oldalon, a másik oldalon semmi nincs mögötte, csak egy rattan, áttetsző spanyolfal és az étkező.
"Elé rakni nem lehet?"
Sajnos nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest