Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Jaja, arról sajnos le.
Igen láttam az 515-öt is, de az 70 körül adja a csávó.
Hátha még lentebb megy egy picit januárra, ha meglesz mégSanci38
Azt így talán igen. De nem tudom, hogy az milyen lenne. Mert ugye a R10-et jobban ajánljátok, igaz annak 100 ezer az új ára. Használtam meg 0 fordul elő.Nah mindegy.
Majd ha elvitték a kis Yamahámat, akkor majd szétnézek, hogy merre mi található.
Mert ugye center nélkül még csak-csak ellenék egy darabig, de sub nélkül nem lenne jó a mozi.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
ithomas
őstag
Tudnátok még ajánlani olyan koncert BD-t, ami minőségben és térhangzásban hasonló a jean michael jarre kínai koncertjéhez?
Arra is itt kaptam tippet, és le vagyok nyűgözve.Amúgy amit az előző hozzászólásomban említettem, hogy az Onkyo rock/metal/elektronikus zenére szvsz bőven vállalható, azt egy 807-es Onkyo alapján írtam.
Nem tudom, hogy a lentebbi kategóriában mi a helyzet..
Persze ízlések és pofonok off corse, nyilván van köztetek olyan, akinek ez a vállalhatatlan/hallgathatatlan kategória...Real eyes realize real lies!
-
mivamma
senior tag
válasz ithomas #58103 üzenetére
Megjegyzem nem az én stílusom, de kiváncsiságképpen meghallgattam. Mit ne mondjak, nem bántam meg
A képpel nem is foglalkoztam, de a zene minősége (nem a stílusa), na az ott volt nagyon!Leonard Cohen: Songs from the Road [Blu-Ray]
Egy próbát megér szerintem neked is.
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
junkpod
veterán
Leadtam a subot javításra, van bárkinek tapasztalata a Sekon bt-vel?
Box's don't touch!
-
g.osseus
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon szeretném már összekalapálni a házimozimat, és ha elmenne a lakás (ami 1-2 héten belül esélyes), akkor azt tervezem, hogy a befolyó léből átcsorgatok ebbe a projektbe is.
Szempontjaim: Bár többet nézek filmet, mint zenét hallgatok (kb. 70/30), de szeretném, ha (jazz, klasszikus, világ, kortárs, mindenképpen hangszeres) zenére is a lehető legalkalmasabb lenne (amennyire az hm erősítőtől elvárható). Szobaméretet nem írok, mivel az úgyis csak ideiglenes, az újat meg majd igyekszem a hm-hoz alakítani. Keret: hát jó lenne, ha kábel és lejátszó nélkül 5k-ba beleférne a cucc.
Szeretném ha véleményeznétek az alábbi összeállítást, amit használtpiacról néztem ki.- Ebből a szettből szedném össze az 5.0-át, tehát az 590 és 530 párját, meg az 520c centert. Ezt 390-ért kínálja az illető, ami elég baráti az új árához (5k) képest.
- A subot megfontolnám, hogy kell-e nekem ez az LS szériás darab, vagy később máshonnan beszerzem hozzá a saját szériájából az 550p-t, vagy esetleg egy Polk-ot.
- Erősítőt hármat találtam, ami ránézésre tetszik: Pio LX60, LX70 és CA 551R. Ha jól sejtem, a két öreg Pio kb. féláron van az újhoz képest. A CA meg szinte új, de így is majd 60 rugóval olcsóbb az újnál.
(- Kábelzés későbbi téma, egyelőre megelégednék egy olyan Sinus Live-val, amit ajánlani szoktatok. Később majd próbálgatok, cserélgetek.)
(- Lejátszóra később gyűjtenék, mondjuk OPPO-ra, vagy Pio LX55-re. Egyelőre laptopról mennek a filmek, a zenét meg a régi Philips FW878C hifimről analóggal kötném át.)A véleményeteken kívül még azt szeretném kérdezni, hogy:
- Mennyire illenek össze ezek a komponensek?
- Szerintetek mennyire reálisak/alkuképesek, a megadott árak?
- Hangfal esetén mire érdemes figyelni? Számít-e valamit, hogy már be van járatva, de más műfajokkal, mint amiket én hallgatok?
- Egyáltalán mi az, ami hangfalakban sérülhet/tönkremehet a használattól, no meg az idő vasfogától?
- A két Pio elég öreg lemezlovas, főleg a CA-hoz képest. Érdemes ennyire régit venni? Milyen távra lehet tervezni ezekkel?
Majd még lesz kérdésem, de egyelőre ennyi.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Szerintetek a Neotech KS-11275 kábel jó lehet DALI C2 frontokhoz?
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz g.osseus #58106 üzenetére
Nem azt mondom, hogy mit vegyél, hanem hogy én mit vennék.
Dali Lektor 6 + Dynavoice T-12
Erősítőt használtan néznék és próbálgatni kellene mi passzol...
Nagy Denon talán. De jó lehet a Arcam, CA, Pio, Nad, Marantz stb... Mindenképpen érdemes vétel előtt otthon kipróbálni ha az eladóval ez kivitelezhető.
Amelyik erősítő már tudja a HD-t, az egyáltalán nem számít öregnek. 5-6év nem gáz egyáltalán.(#58107) TCr: Én használt gyári kábelek felé nézelődnék a helyedben. De nem volt dolgom még ezzel a kácsással.
[ Szerkesztve ]
-
kp59
aktív tag
válasz #09634560 #58100 üzenetére
"Ez a lista alulról indul, minél nagyobb a szám annál jobb helyezése lesz...."
Hát én ezt nem hiszem mert ha megnézed az első értékelését és az utolsóét akkor láthatod hogy az 1. helyen lévő több "csillagot" kapott mint a 21. helyen lévő. Vagy lehet hogy itt fordítva adták és a több csillag a rosszabbat jelöli ? Nem tudom de szerintem mégis inkább ellőről indul az a lista (amúgy sem szoktak visszafelé rangsorolni hiszen igen zűrzavaros lenne ha az utolsó lenne az első az első helyezés meg az utolsó).
-
TCr
veterán
Az a baj, hogy jelenleg nagyon szélsőséges a használt piac.
Vagy "gagyi" (ebből van a kevesebb), vagy (számomra) méregdrága kábeleket árulnak.
2x3 méterért én nem adok 20-30-50e Ft-okat.
Nagyon max 1500-1700 Ft / fm-ben gondolkodom.Naponta többször végignyálazom a fórumokat (AVX, AV, Hifipiac), ezeken kívül van még valami médium, ahol böngészhetek?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #58111 üzenetére
Sokan elégedetten használják, de csak 20 centis a hangszórója, ezért azokhoz, amiket említettél, ne hasonlítsd.
Aztán a PSW110 és az R10 szintén nem tartoznak azonos kategóriábaHelyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Thx.
Igen azt tudom, hogy azok nem azonos kategóriába tartoznak, csak azok mondhatni a legajánlottabbak itt a fórumon.Akkor azt mondod ha választani kellene, akkor inkább már egy PWS110-es? Mert ugye az van hasonló áron.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
t-bali3
senior tag
A régi Focal CC700as hangsugárzó készlete és így a hangzása mennyire térhet el a 800V szériától? Valaki nem tudja véletlenül? Én sajna nem találok róla adatlapot sem...
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #58115 üzenetére
Nem hallottam őket olyan körülmények között, hogy korrekt véleményem legyen, melyik a jobb. Az viszont biztos, hogy 20 centis hangszóróval szerelt szubládára nem gerjednék, még akkor sem, ha az Velodyne. Tehát a KEF emiatt kiesett.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sefter
veterán
válasz g.osseus #58106 üzenetére
Nem rossz az a JBL zenélni sem (hallottam), de a Tamoo által ajánlott Lektor szettel szerintem jobban jársz...
Az LS szub0 felejtős annyiért, inkább Velodyne olcsóbban
Erősítőből jó felé nézelődsz, jó cuccok közel reális árakon...(alkudni persze mindenből kötelező )[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
spiky03
veterán
Köszi.
Akkor inkább 25-ös legyen, azok már rendesen használhatók mozira azt mondod.Az, hogy lefelé vagy előre néző a jobb-e, gondolom ez sokban függ az akusztikától is meg az elhelyezéstől. Jól gondolom?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
tamasbatya
újonc
Sziasztok
Olvasgattam a fórumot mostanában és úgy tűnik hogy a házimozi kérdésben elég egyértelműen az ONKYOt favorizálják sokan. Mi a helyzet a zenével? Mondjuk egy 717es mellé mit javasolnátok zenehallgatásra? Elég rákötnöm egy stereo erősítőt vagy kell egy vevő is? Olyan 100e forintos kategóriában gondolkozok. -
TCr
veterán
Többször láttam olyan monitorsugárzó állványokat, melyeken felfelé is néz tüske és arra van ráhelyezve a hangsugárzó.
Nem karcolja össze az alját?
Van valami trükk (tudomisén' gumilap...?), hogy ne érintkezzen közvetlenül a fa borítás a hegyes fém tüskével?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
válasz tamasbatya #58124 üzenetére
hallgass meg ne csak onkyot hanem egyéb nagyobb márkák termékeit is.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz Sefter #58123 üzenetére
Ugyanezt mondom én is.
(#58125) TCr
Van egy olyan Pro-Ject állványom, bizony megböki a hangdoboz alját. Reszelővel kicsit legömbölyítve is használható marad, de még nem szántam rá magamat.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
nagyúr
Végre kikerült a cikkem az Audio & Vision Show-ról.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz Patice #58128 üzenetére
Sajnálhatod, hogy kihagytad a Badacsonyban lévő rendszert, az új Revel Performák embertelen jók és a REL Gibraltar szubládák is.
Az Oktogonnál nem CineMaster volt a lejátszó, hanem egy saját fejlesztésük, még nincs neve.
A Home Movie remek képet produkált belépő Runco vetítővel Stewart vászonra, anamorfikus lencsével. A hangot Atlantic Technology soundbar szolgáltatta.
A bálteremben viszont CineMaster lejátszó állt a lánc elején, a Crystal a konkurenciája!!!
Nem csak kibélelték panelekkel a báltermet, hanem komplett "szoba a szobában" kiépítést hoztak létre.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Amikor épp sorra kerítettem volna a Badacsony szobát, akkor épp zárva volt az ajtó és nem lehetett bemenni.
A kiegészíteéseket köszi!
Ennyire nem voltam bennfentes, csak emlékekből, fényképek alapján írtam a cikket.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
xtremetuning
addikt
"A bálteremben viszont CineMaster lejátszó állt a lánc elején, a Crystal a konkurenciája!!!"
Dehogy konkurencia. A crystal 2 év alatt egyszer sem fagyott, míg a szinemaci negyedóránként szokott.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Valkűr
addikt
válasz tamasbatya #58124 üzenetére
Na most akkor tisztázni kellene ezt a nem való zenére kérdést mert ez elég ingoványos terület.... Lehet zenélni ezekkel is, csupán ízlés kérdése ki mit szeret, mit részesít előnybén. Véleményem szerint egyik sem tud igazán zenélni, hol ebben jobb egyik vagy másik, hol másban... Meg ugye nem mindegy milyen zene az a zene. Van aki boldogan hallgat komolyzenei anyagokat a music centerben is, és élvezi. Van akinek ehhez 30 milliós rendszer kell... Ha igazán zenére kell akkor vegyél sztereo rendszert erre a célra, mert abbbol a kis 70 ezres erősítő is jobban fog zenélni mint a félmilliós hazimozi erősítő. Te döntsd el mi a fontos, meddig akarsz elmenni ezek fényében...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
BBéci
legenda
válasz Valkűr #58139 üzenetére
Nagyjából igazad van, de túlzol a számokkal és az arányokkal.
Egy újonnan 70000 forintos sztereó erősítő igencsak belépőnek számít, nem merném kijelenteni, hogy jobban szól, mint egy félmilliós házimozis gép. Azt szoktuk mondani hogy háromszoros, négyszeres az árkülönbség, ahol egyforma hangminőséget kaphatunk.
Tehát a félmilliós mozikombájn mellé egy 150000 forintos kétcsatornás már odaállítható. De ha a sztereóját akarjuk javítani és rábíznánk a frontsugárzók meghajtását, még drágábbat kell keresni. Kivételek persze mindkét irányban lehetnek, de általánosságban ez a helyzet.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Az erősítők Loudness funkcióját mennyire érdemes használni? Szabad egyáltalán? Általánosságban elvetendő, vagy van jobban megcsinált, használhatóbb belőle? Van, hogy jól jön a hangerőtől függő magas és mély kiemelés?
Köszönöm!
-
Mikisys
őstag
Az utolsó bekezdésed az, amit Én is próbáltam egy régebbi házimozi erősítővel kapcsolatban leírni, csak úgy láttam félreérthetően írtam, mert mindenki nekem akarja magyarázni a dolgot.
Holott Én már igen régóta foglalkozom hangközvetítés-technikával, digitálissal is, profi mozitechnikában is.
Magyarán az utolsó bekezdésedben írtak tökéletesen megfeleltethetők a házi mozi erősítőkre is.
Na csak összehozom mit is akarok mondani, vagyis leírni.Üdv!
-
nagyúr
"Szigorúan tiltott. 20 botütés jár érte."
"ÁLLJ! STOP! HALT! ACHTUNG! TILOS!"Finom célzásaitok árnyalt jellegéből azt szűrtem le, hogy némi ellenérzésetek van e funkció létjogosultságával kapcsolatban. Nem tudom.... jól érzem én ezt?
(Sejtettem egyébként, hetek óta nem is mertem megkérdezni!)
Szóval általánosságban, erősítő-hangfal minőségtől, hangerőtől függetlenül, tilos használni. Ezt rövidre zártuk.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz liszi70 #58147 üzenetére
Saját füllel rendelkezel ( ? ),ne az itteniek tanácsát kövesd minden esetben,hanem legyél kicsit önállóbb,ha tetszik kapcsold be,ha nem akkor meg ne.Az ajánlások is sok esetben nem elfogulatlan egyéni ízlésvilágot tükröznek. Volt itt már Dali korszak, most éppen Focal - Proson korszakában van a topik, ennek ellenére élvezetes olvasmányok az itteni vélemények,ám legfőképpen hagyatkozz a saját érzékeidre
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz #16729600 #58149 üzenetére
A Dali-korszakosok szorgalmasan gyűjtögették a pénzüket, hogy végre beléphessenek a hőn áhított Focal-korszakosok táborába. A loudness bekapcsolása nem fül kérdése. Azt egyszerűen nem kell bekapcsolni, miért is kellene, ha zenét szeretnénk minél élethűbben reprodukálni?!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest