Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hulp01
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem házimozi összeállítása ügyében. Jelenleg van egy közel 15 éves Technics SC-EH750 típusú 5.0-ás hifim, amiben sajnos megadta magát a külső bemeneteket kezelő IC és javítani már nem lehet, mert nincs hozzá rendelhető alkatrész. A CD/kazetta részét már rég nem használom, csak a rádiót reggeli ébresztőnek. PC-vel volt összekötve, és úgy hallgattam zenét, ami most baromira hiányzik. Viszont a front hangfalak hangjával semmi problémám nincs. Nekem sztereóban, zenehallgatásra is megfelelt. Gondolom annak ellenére, hogy a hifi egy csomagban jött a hangfalakat más erősítőre is rá lehet kötni. A hangfal paraméterei:3 utas, 3 hangszórós
Impadencia 6 Ohm
Terhelhetőség: 160W (zenei)
Hangnyomásszint: 84db/W
Keresztezési frekvencia: 200Hz, 4kHzSzóval ezekhez a hangfalakhoz a következőket raknám a teljes rendszerbe:
Denon AVR-X2000
JBL ES20 (surround)
JBL ES25C (center)
JBL SP150 (sub)Ha esetleg a két front nem használható ebben a rendszerben, vagy később továbblépésként, JBL Studio 530 mint front.
Még annyi, hogy jelenleg a front hangfalakba 4 vezeték megy a hifiből oldalanként, míg ha jól láttam, akkor ennek az erősítőnek csak oldalanként 2 kimenete van. Hogy hozható ez össze?Szóval szeretném az itteni nagy tudású szakik véleményét illetve tanácsát kérni a terveket illetően. A beszerzés csak tél végén, tavasszal lenne esedékes. Ami a helyet illeti, sajnos egy 12nm-es panelszobáról van szó, szóval semmi extra moziszoba vagy ilyesmi. Később talán bluray lejátszó befigyelhet, de alapvetően a PC lenne a médialejátszó egy Radeon HD7850 kártyával, ami elvileg tudja küldeni a HD hangot is az erősítőre.
Előre is köszi a segítséget.
-
tomic
addikt
Akkor teszek egy utolsó kísérletet,hogy megkérdezzem ezt.
A hivatalos Denon szerviz Totel-el emailban beszéltem már az USB problémával,de zárva lesznek mikor otthon leszek. Ezért kérdezném tudna valaki megbízható szervizt ezen kívül a Budapest-Szeged vonalon? -
hétalvó
addikt
926 aria nem lehet rossz, de inkább egy használt electra-ra pályáznék.
ki kellene próbálni, bejáratva. kint akciózzák a 8-asokat. 826w jubilee lehetne itthon jó áron azt még talán.visszatérve lx76-ra ez egy digitális erősítő, digitális jellel érdemes etetni. analóg bemeneten belép egy plusz átalakítás szerintem.
a hangjához pedig csak annyit, hogy a denon 3311-essel nem volt bajom zenére csak, hogy kevés volt benne az erő, abban a tér énekhang minden rendben volt, kivéve a zúzást rockon. volt olyan, hogy az egyik hangfalat a rotel a másikat a denon hajtotta és fél napig észre se vettem...
hiába 600 a listaár, akkor se tökéletes. mozin nagyon elveri a denon-t.
ez az én véleményem bárkit szívesen látok egy teára aki nem hiszi el. a denon már nem itthon zenél.[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
mp54
senior tag
válasz JohannZimu #58837 üzenetére
valami dedikált lejátszó vagy CD lejátszó analógon, saját DAC-jával kipróbálnám.
Én már kipróbáltam: a Pio BDP-140 analóg kimenetét (CD-vel) magasan veri pld. egy (öreg, de hibátlan) Philips CD-931 analóg kimenete! Mióta a Philips megvan, nem volt CD a Pio BD-ben..... -
Pinochet
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Lenne egy Kenwood KRF-V6090D erősítő ami össze van kötve a tv-vel, digitális hangkábellel. A probléma az, hogy ha valaki lekapcsol pl villanyt, akkor elmegy teljesen a hang. Újra be kell kapcsolnom és akkor újra működik. De tök mind1, hogy nálam, vagy a szomszédban (külön vezetékezés, beépített tetőtér, de teljesen külön rendszer van) történik ez. Mi lehet a baj? Elvileg nem rossz minőségű a hangkábel, bár ki tudja. Ugyan ez volt a gond, ha a számítógéppel volt összekötve az erősítő és digitálisan ment a hang (akár dolby akár más hang). Ötlet?
-
Oldfighter
senior tag
válasz hulp01 #58856 üzenetére
Semmi különösebb gond nincs a kiszemelt készülékekkel, vásárlás előtt azonban érdemes lenne meghallgatnod valamelyik bemutatóteremben Pesten ( Streamaudio, Audiophile Szalon...). Én azért javaslom, hogy a frontok is legyenek lecserélve, akár a surroundként megjelölt hangsugárzók is szóba jöhetnek, vagy akár az ES80-as álló hangsugárzó.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
zeix
senior tag
válasz liszi70 #58845 üzenetére
Ha elektrolit kondi van benne, mindenképpen érdemes cserélni, pláne ha régi.
Nem nagy kunszt, csak ugyanolyan kapacitásút rendelj.
Párhuzamos kötésnél összeadódik a kapacitás.
Forrasztani nem nagy ördöngösség.
Villanyszerelő ismerős biztos megtudja oldani.
Hangváltó kondik[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hulp01 #58856 üzenetére
Próbálj ki más irányt is szerintem mert nem mindig jó páros a JBL-Denon... habár külön-külö jók ajánlottak és remekek.
Ja nem tudok ennxit visszaolvasni, akinek öszeköttetés, ajánlás vagy hasonló kérdése van, irjon vagy mégegyszer, vagy priviben linkelje...
Megnéztem az éhezők viadala 2-őt és 2 konklúzió: 1: jó tesztalany lesz mélynyomó testre és 2: szerintem ne volt rendben a tere (Aréna cinema city, 7-es terem) sok hang vagy nem jól orientálódott vagy lekevertek valamit, pl.sok bal hátsó hang centerről hallatszott vagy akadozott is a center... lehet múló müszaki vagy hw hiba is okozhatta.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz JohannZimu #58868 üzenetére
Alapkatagóriáásnak jelölt BD de sok lemezpörgetőt odaver kép-hangilag.még drágább lg-sharp modellek is elmaradnak ettől.
CD játszásra jobban jársz egy cd játszóval.[ Szerkesztve ]
-
JohannZimu
senior tag
válasz #09634560 #58869 üzenetére
Én nem így emlékszem ami a hangot illeti. Béci is leírta többször,még az LX55 is analóg kimenetén gyengébb mint egy korosabb jó CD lejátszó. Zenehallgatásról volt szó, nem moziról. Eddig BD, DVD lejátszót nem igazán ajánlott senki zenehallgatásra. Gondolom BDP140 sem kivétel.
Zenehallgatás alatt a sztereót értem.Mondjuk LG és Sharp márkák sem röpködnek amikor sztereóról beszélünk, azokat lehet "lezenéli", ebben nincs tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz JohannZimu #58870 üzenetére
Nem mmondtunk egyásnak ellent: cd játszóval jobban jársz és jobb mint jópár társa, de mégse éri el a cd játszó minőségét.
Az sem kivétel.. -
zolaas
senior tag
válasz liszi70 #58845 üzenetére
Hát apám. Gratulálok ezekhez a dobozokhoz. Ha ezeket bántod kezed levágom Viccet félretéve, sztm a hangváltót ugyanazon értékű elemekből építsd újra azt csá. Kábeleket csak hosszas próbálgatás után lenne értelme cserélni.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
hulp01
senior tag
válasz #09634560 #58867 üzenetére
Oldfighter, Sanci, esetleg valami alternatívát tudnátok javasolni? Az álló hangsugárzók sajnos nem jöhetnek szóba helyhiány miatt. Mindenképpen olyan front kellene, amit polcra rakható. De azért mindenképpen olyat szeretnék, ami nem kifejezetten háttérsugárzó. Azért néztem a Studio 530-at, mert az azért elég jónak tűnik a sima sztereó zenehallgatáshoz is. Sajnos ahogy nézegettem a hangsugárzókat, nem nagyon van kifejezetten polcra rakható front hangfal. Azért próbálkoznék először azzal, hogy megtartom a régi Technics-eket.
Ha maradnak a JBL hangszórók, akkor az mondjuk Onkyo TX-NR626-tal jobb párosítás lenne? Sajnos a probléma az, hogy nem nagyon tudom kipróbálni (ami tudom, hogy elég nagy hiba), mert elég messze lakok Pesttől. -
BBéci
legenda
válasz hulp01 #58873 üzenetére
Szerinted mitől függ, hogy egy hangdoboz alkalmas frontsugárzónak, vagy nem?
Az viszont biztosra vehető, hogy polcra téve mindegyik hangdoboznak vacakabb a hangja, mint állványra helyezve.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junkpod
veterán
Tudna valaki linkelni aac hangos teszt videot (amiben körbe kapcsolgatják a hangszórókat)?
Box's don't touch!
-
Oldfighter
senior tag
Helyhiány miatt a monitorok se jöhetnének szóba, lásd Béci hsz-t is. Alternatíva ebben az árkategóriában sok van, elég lenne szétnézni a streamaudio akciós csomagajánlatai között. Egy Denon - Boston szett is jó alternatíva. Mélynyomót meg bármilyet nézhetsz ezekhez, szobamérettől függően.
Ha nem lenne fontos a zenei minőség, akkor az Onkyo is megfelelő lehetne. Mozira viszont megfelelő.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
hulp01
senior tag
Hm, jó kérdés. Nem igazán tudom megfogalmazni, meg nem is igazán értek hozzá. Én olyanra gondoltam, amivel sztereóban is lehet hallgatni zenét. Pl. elég mélyet tudjon adni zenéhez a mélynyomó bekapcsolása nélkül is. Szóval azért valami normálisabb fizikai mérettel rendelkezzen. Pl. a mostani hangfalnak van egy 17cm-es hangszórója. Ennek a zenei teljesítményével teljesen elégedett voltam. Biztos igazad van, hogy állványon jobb lenne elhelyezni, de a hely adott, szóval ehhez kell alkalmazkodnom.
-
törölt tag
Tisztázzuk, mire kell: mozira nmegfelel de zenére mind erősitőt (Denon arra jobb) mind hangfalat cserélned kell. Lektor 2 belefér? Az Denonnal jó párost alkotna. És polc helyett stabil álvány vagy fali konzol lenne jobb.
AVX-en szoktak lenni jó párosok amiket majd kiegészithetsz házimozira..[ Szerkesztve ]
-
hulp01
senior tag
válasz #09634560 #58878 üzenetére
Ez már kicsit húzós lenne. Amit írtam, az első hozzászólásomban, az a Studio 530-cal együtt összesen 360k lenne. Ennél feljebb azért nem feltétlenül mennék. (Osztrák honlapról néztem az árakat, ami itthon azért húzósabb lenne). Elsősorban házimozira kéne, és másodlagosan zenére. Nem hallgatok jazzt, meg komolyzenét. Inkább rockot és metált (abból mondjuk inkább a "dallamosabbat", Nightwish, Epica, Sabaton, Dark Moor, Metallica S&M).
Ja, és a polc az nem könyvespolc, hanem egy 60cm magas szekrény (IKEA-s Basta váz) teteje lenne. Már ha ez számít valamit. Gondolom azért nem mindegy, hogy mennyire stabil.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Lenne egy olyan problémám, hogy az erősítő optikain van összekötve az alaplapival, és az mkv-nál a windows media playerben nem tudom előcsalogatni a DTS hangsávot.
Hogy lehet ezt megoldani? Mit kellene beállítanom? Vagy melyik lejátszót használjam? Sajnos a Jetaudio akkor sem váltja át, ha átkapcsolom. Ha alapból Dolby Digital, vagy a DVD menüjéből lehet választani a DTS-t, akkor átvált a Media Player.
Köszönöm.
-
hulp01
senior tag
válasz #09634560 #58882 üzenetére
Sajnos rögeszmém, hogy használt cuccot nem veszek. Ahogy néztem, a Lektort, amit ajánlottál, ott a max. frekvenciaátvitelre 27kHz-et írnak, amiket én néztem, ott 40kHz. Ez a különbség hol jelentkezik inkább? Zenében, vagy filmekben? Mert gondolom a Lektor nagyon szépen szól.
-
CHaooSS
őstag
válasz hulp01 #58885 üzenetére
ha hangfalat nem is, de erősítőt simán vehetsz használtan..
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
törölt tag
válasz hulp01 #58885 üzenetére
Figyelj: 22 kHz fölött már akkor se hallod ha a különleges erőknél megfigyelő státuszbal dolgoznál dee ez azt határozza meg jhogy ezt -3 db-re adják meg legtöbször igy befolyásal van az alsó hangtartomány átvitelére.. tehát ne ez döntsön a választásodban, mélykezelés ettől fontosabb vagy a kiépitettség, sulky, merevség, vagy hogy elől vagy hátul van a bassreflex vagy zárt konstrukció...
De ezek az értékek is mehetnek az égbe akkor is a hangja dönti el hogy jó vagy vacak.. amiket itt ajánlunk azokat ismerjük, elismerjük de az izlésed is döntö jelentőséggel bír.. nekem pl régen bejöttek az XTZ monitorok.
Pedig nincs rizikó a használtan sem és jobban járnál, pl egy 806-at is el lehet csipni 626 árában. vagy keveset pótolva Cambridge audiora is szert tehetsz, vagy ha nem kell hdmi akkor exponenciálisan növekedik a jobbnál jobb vételek száma.[ Szerkesztve ]
-
hulp01
senior tag
válasz #09634560 #58887 üzenetére
Esetleg ez az összeállítás? (bár ez így már nagyon necces összegre)
Denon AVR-X2000
Dali Lektor 3 front
Dali Lektor 2 surround
Dali Lektor LCR centerMeg valami olcsóbb sub. Nem kell nagy teljesítményű, mert kicsi a szoba.
Na, most nézem, hogy az árat darabra adták meg a honlapon, szóval így már felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz sakal83 #58884 üzenetére
A Windows Media Player egy rakás ürülék, felfoghatatlan számomra, miért használja bárki!?
Media Player Classic Home Cinema és XBMC az ajánlott szoftverek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toobee
veterán
Voltunk ma Gyurczynál hallgatózni. Jó szokás szerint összehordtuk, amink van aztán leültünk zenélni egy kicsit. Azt kell mondjam le a kalappal, ritka jó rendszert sikerült összepattintani, mondjuk ehhez kellett egy két nagyon jó kábel, de reméljük azok is hamarosan a birtokába kerülnek A helyben fogyasztásból lett egy kis elvitel is, úgyhogy egy Harmonic Technology (Pro 11?) kábelt próbálgatok. Nagyon részletes, kellemes magassal és középpel, a tere talán egy picit jobban szét van húzva a kelleténél, néha külön zenél a két doboz. Ja, Gyuri úr ha megjelenik majd leírja, hogy mivel zenéltünk, vagy nem.
Lőttem egy képet estére. Azért csak megszívatott ez a hangfalkábel. Jó 20 perc alatt elrendezgettem mindent, éppen kötném be a legutolsó kábelt, nevezetesen a hosszabbik oldali hangfalt, hát nem rövid lett (bal szélen volt a végfok). Kezdhettem az elejéről.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #58892 üzenetére
Azt hiszem, hogy ezt a Pro 11-et, de úgy behajtogattam már, hogy be nem mászok az állvány mögé. Bontási engedélyt kell kérnem, ha valamit át akarok dugni.
-
Toobee
veterán
válasz JohannZimu #58894 üzenetére
Még jó, hogy van hely a bútor mögött, oda be tudtam lökni, ami nem kellett
-
forma69
tag
Tudnátok nekem ezüstözött hangfalkábelt ajánlani ami itt a fórumon elég népszerű, esetleg többen is használják?
-
Cseneles
őstag
válasz tome.jr #58881 üzenetére
Ha 3D nem játszik akkor a Furutech FAH 5m most nagyon jó áron van mellesleg 1.3 létére viszi a 3D-t... Bár azt mondták ,hogy ez jó minőségű kábelnél így van
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest