Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• liszi70

nagyúr

Sziasztok!

Beállítottam a Canton Karat 40-et. A Jamo Studio 130-as előző hangfalamhoz képest hallgattam.

A Canton kultúráltabban, finomabban, érzékenyebben, részletezőbben szól, a Jamo csak egy massza hozzá képest, erős, hangos, domináló közepekkel, erőszakosabb, fárasztóbb hanggal. Filmnézés esetén lehet hogy hiányozni fog az erős, hangos, domináló közép, mert pont a beszéd-sáv volt így kiemeltebb, ami segítette az érthetőséget, zenéhez viszont szebb hangú ez a Canton, úgyhogy a célom elértem vele, hogy egy kicsit fejlesszek a hifista füllel reménytelen rendszerem hangminőségén.

Imádom a kivitelét! (Ez nem az enyém, de ugyanolyan.) A valódi fa, mahagóni, íves saroklécek, a mahagóni furnéros lécbetétes bútorlapból készült test bútorrá is teszi, nem csak hangsugárzóvá. (Sajnos csak kevés látszik belőle.) A 25 év hagyott nyomot rajta, egy-egy karc, csikarás, de nem zavar, alapvetően jó állapotban van.
    Tamoo-nak köszönöm a tippet, meg a kábelt is, amit majd holnap veszek át, kíváncsi vagyok, hogy hallok-e majd különbséget a jelenlegi vastag tyúkbélhez képest.

Egy kérdésem lenne, ha rászánom az időt-pénzt, hogy felújíttassam, kondit cseréltessek benne, esetleg tuningoltassam, azt kinél-hol tegyem? Érdemes egyáltalán, ennél az öreg hangfalnál járhat számomra is hallható különbséggel?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák