Új hozzászólás Aktív témák

  • skippper

    senior tag

    válasz alphamooncam #177356 üzenetére

    Nem gondolom, hogy okkult tudományokban hiszel, azt gondolom, hogy ugyanolyan érveléstechnikát használsz, mint a lenti gyűjtés szerzői. Konstruktív kritikának szánom, hogy a véleményedet/empirikus tapasztalataidat esetleg úgy tudd prezentálni, hogy az egy komolyabb szakmai tudással rendelkező közösségben is megállja a helyét. Érdemes annyira pontosnak lenni, hogy ha van egy sejtésünk (empirikus úton vagy mérésből szerzett tapasztalat), akkor arra keresünk magyarázatot (ami többnyire itt vagy elektronikai változás a jelfeldolgozás során vagy pszichoakusztikai folyamat), majd megismételhetően bizonyítjuk (ABX teszt). Azért ideális ez a bizonyítási módszer, mert mindkét fajta sejtést tudja bizonyítani és pont figyelembe veszi azt, hogy "a zenét nem mérni, hanem hallgatni kell". Ha valóban jobb "'A" mint "B", akkor belátható, hogy egy adott mintavétel mellett lehet 95%-ot meghaladó bizonyosságunk az igazunkban, ami alapján kimondható és tudományosan elfogadható tény, hogy "A" jobb mint "B".

    Amennyiben nincs meg a bizonyítékod, akkor továbbra is csak sejtésed lehet a dologról, de ebben az esetben a sejtésed pont annyira releváns mint a fakocka. Ha ki is tudod mérni, vagy hozol pszichológiai elméletet, akkor egy fokkal előrébb vagyunk és már van miről beszélni.

    Ezért jön az vissza az ilyen véleményekre (de tényleg jobbnak hallottam meg a párom is egyből), hogy értem, elfogadom, hogy jobbnak hallod, de lépjünk már egyet végre előre és prezentáljunk (műszakilag pontos és megismételhető) mérést/elméletet majd bizonyítást, hogy a személyes tapasztalatodból valami globálisabban értelmezhető következtetést vonjunk le.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák