Hirdetés
- PlayStation 5
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Automobilista 2
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.Junior
tag
Sziasztok!
Az erősítőm egy Pioneer SC LX501 ... Szerintetek a Wharfedale 9.5 szettet egy JBL Es80 + Es20 + Es25C + Es250 BK 5.1-re érdemes lecserélni, jobb szett?
-
renatto
őstag
válasz B.Junior #159101 üzenetére
A Warfi sajnos nem tudom milyen lehet, de pont ilyen ES80 5.1 szettem volt és az elég jól "muzsikált" minden téren! Kérdés, mennyiért?!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
törölt tag
válasz BBéci #159098 üzenetére
De nem csak a szinkron hangminőségével van gond, azt tegyük hozzá...
Egyszerűen magával a szinkronizálás minőségével is baj van. A szinkronhangok, a fordítások egyszerűen bugyuták, röhejesek, idegesítőek, és az esetek többségében nem is illik a film hangulatához, lényegéhez. Ez ez elrontja az egész filmélményt. Régen még készültek minősége szinkronok, ma már nem. -
renatto
őstag
válasz B.Junior #159103 üzenetére
Szerintem az nem rossz ár, ha az állapota is rendben van. Denon AVR-X2200W-vel hajtottam anno.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Ijk
nagyúr
válasz exception #159096 üzenetére
Alig van pár film amit szinkronosan hajlandó vagyok megnézni. Régi filmeket amit gyerekként szinkronosan láttam, és itt az érzelmi oldal győz a minőséggel szemben. De pl. a Gyűrűk Ura amit szívesebben nézek szinkronosan, de más nem is jut eszembe.
Technikailag is teljesen más szint az eredeti hang. Messze van felsőkategóriától a rendszerem, de óriási a különbség./人◕ ‿‿ ◕人\
-
exception
aktív tag
Vannak olyan régi filmek, amiknek iszonyat jó a szinkronja, pl. Egy asszony illata, Al Pacino saját hangja nincs ennyire jó, mint Végvári Tamásé.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
renatto
őstag
Ford Fairlane kalandjai - kizárólag magyarul jó
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #159109 üzenetére
Ezzel is egyetértek, 10 percet sem tudtam megnézni belőle. Szerencsére nem foglalt tárhelyet, mert tévéműsorként találkoztam vele.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
A 2019-es év legbrutálisabb hangját* kapta szerintem az Az 2. része. Igazi szubtorna... már már túlzás is... de nagyon ott van.
*Természetesen eredeti hangsávról beszélek
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
renatto
őstag
válasz #09634560 #159116 üzenetére
Nekem is csak többszöri elolvasásra jött át.
#159115 devil-k És a film milyen? Látom 2ó50p, ami horrornak elég sok.
-
renatto
őstag
-
renatto
őstag
Na akkor szubkábelek tesztje.
Résztvevők:
- Van Damme Pro Grade Classic XKE Instrument + Neutrik NF2CB2 – 4 méter – Ár - 11k
- SVS - Soundpath RCA Interconnect mélyláda kábel – 3 méter – Ár / Akciós ár – 20k / 12k
- Oehlbach NF 214 Sub 200 Analóg Subwoofer kábel - 2 méter – Ár / Akciós ár – 17k / 12kÉs egy kép VD > SVS > Oehlbach
Sajnos a méretek eltérőek, így abból adódhatnak különbségek, de ezt majd talán valaki alátámasztja. A szokásos beállításaimat használtam, ahol a Volume Trim +1,5dB-n van alapból, de a teljesség kedvéért minden demót meghallgattam +6dB-vel is, hátha van valami érdemi különbség.
Szóval a VanDamme kábel egy AudioQuest Irish Red kábelt váltott, ami nagyon merev és vékony volt. A VD viszont nagyon puha, mint egy UTP kábel és a vastagsága is hasonló, így könnyen beköthető bárhová. A csatlakozó viszont nagyon nehéz és kifejezetten erős az RCA csatlakozása.
Teljesen más a hangja. Jóval erősebb, hangosabb az AQ-nál és több helyen hallható plusz hang, ami eddig rejtve maradt - bár nem sok, szóval jóformán minden téren jobb és nem elfelejtendő, hogy kevesebb, mint fele az ára is. A legfigyelemreméltóbb az erőkülönbség. Azonos - közepes - hangerőnél egy robbanásnál, míg a Red „csendben marad”, addig a VD érezhetően megrezgeti az kanapét, kellemesen megmozdul tőle a levegő. Ez a különbség nagyobb hangerőnél is megmarad, sőt talán még nő is és még akkor is feltűnik, ha már nem ezt figyeljük.
És valószínűleg épp emiatt, ha a +6-ra emelést megkapta, bár igen erős lett, sajnos nagyon döngő is és így a részletek is összemosódtak. Érdemben nem használható így.Akkor jöjjön az SVS. Picit vastagabb, mint a VanDamme, merevebb is, de még mindig lágynak mondanám. Kellemes tapintású és kinézetű szövetborítása van. A csatlakozó nem túl szoros és van rajta irányjelzés.
Hangra érezhetően halkabb, ami nem feltétlen baj, mert +1-2dB-vel behozható a lemaradás, viszont picit gyengébb is, így a kanapé óvatosabban rezdül, bár alig kivehető a különbség. (Az AQ és a VD között lehet valahol.) Bár hozzá tenném, egy ponton túl (nagy hangerő),a különbség nem érezhető, viszont a minimális plusz részlet akkor is kivehető. Lehet azért is tűnik gyengébbnek, mert az oda nem illő dolgok eltűntek. Igen, mivel ennek a hangjában van valami, ami eddig nem volt. Kb a demók felében – 6-8 db - olyan apró részletek jelennek meg, amiktől nem csak másképp hangzik (tisztábban), de mintha térben úgy érezném, hogy ezúttal közelebb vagy távolabb lenne maga az esemény, annak megfelelően, ahogy valójában van.
A +6-ra emeléssel, bár kevésbé, de ez is döngő lett. Viszont a részletek jelentős része, így is megmaradt, de nem mind. Érdemben ez sem használható így.Ha itt kellene döntenem, ezt a kábelt választanám, bár a VD picit „bulisabb” mozit csinál, az tény.
A végére az NF214 maradt. Már megjelenésre is nagyon komoly erőt sugároz. A kábel ujjnyi vastag, az RCA hatalmas és teljesen „aranyozott”, legalábbis a színe biztosan ezt a látszatot kelti. Nem egy „zacskóban” érkezett, mint az SVS, hanem egy elég mutatós és masszív műanyagdobozban. Meglepődve tapasztaltam, hogy még a kábelkötözők is viselik az Oehlbach nevet. Ugyan nem ettől lesz jó a kábel, de látszik, itt figyelnek a részletekre, igényes az egész. Fekete/sötétszürke a kábel (nem piros, mint a legtöbb képen), nem túl merev, sőt, a vastagságához képest kifejezetten jól hajlik. A külső borítása puha műanyag, ami jó tapintású. Akkor jöjjön a hangja.
Feltűnően erősebb, mindnél. Nem hangosabb, hanem erősebb, sokkal nagyobbat „üt”. Valamint sokkal részletesebben és megfogottabban. A kanapé nemcsak, hogy erősebben remeg, de sokkal ritmusosabban, jobban – talán pontosabban is - követi az eseményeket. Sokkal tisztábban érezhető maga a remegés a kanapén, ezt nem tudom másképp mondani. Teljesen más érzést kelt. Mint amikor a nagyon túltolt basszust (döngő) letekerjük, és végre kivehetőek lesznek a részletek. Itt pont ez történt, csak nem kellett lentebb tekernem. Ezzel együtt a hangja is tisztább, így a kettő együtt adja a kiváló előadást. Most először komolyan úgy éreztem néhány jelenetnél, pont úgy élem meg (a hatást), ahogy a filmben történik. Szóval ez erősebb is, részletesebb hangot is ad és az „érzések” miatt úgy gondolom, kicsit mélyebbre is megy, vagy legalább jobban, netán pontosabban bánik velük.
Természetesen ezt is kipróbáltam a +6dB értéken és újabb meglepetés ért. Így már brutálisat üt, már-már zavaróan erőset. De a csodálkozás nem emiatt volt, hanem, hogy a hangja nem lett döngő és így megkockáztatom a részletek teljes egészükben megmaradtak, nem mosódtak össze. Persze, sok volt a basszus, de csak éppenhogy. Pont csak annyira, mint ahogy a legtöbb Marvel/DC filmben túlzó, de csak annyira, hogy elgondolkozzak, ez most sok vagy sem… Nem is kérdés, ez a kábel marad a rendszerben.Sajnos nincs AQ Boxer kábelem, így ahhoz nem tudom hasonlítani, de az Irish RED-nél mindegyik többet nyújt. Az SVS jóval többet, míg az Oehlbach rengeteggel. Árban pedig mind - jóval - olcsóbb.
A fenti tapasztalatok mind saját benyomások alapján fogalmazódtak meg bennem, saját rendszeremben, így ennek megfelelően kezelendők. Egy jobb rendszerben (a fülemről nem is beszélve), lehet jobban kijönnének a különbségek. Sőt, reflexes szubbal, lehet másképp alakult volna az eredmény, miután voltak olyan apró különbségek, amik szerintem, azon nem jöttek volna ki annyira, viszont az erőkülönbség biztos nagyobbnak hatott volna.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Jól értem, a subwoofer level +1.5 illetve +6? Mi volt mellette a master volume?
-
renatto
őstag
válasz Quetz #159123 üzenetére
A YPAO +2dB-re állította be a szubokat és ezen korrigáltam forrásonként Volume Trim-mel, ami mozin - alapbeállításként - jelenleg +1,5dB (majd a végén a próba +6, tehát +4.5 a difi). Marantz/Denon vonalon talán "Subwoofer level adjust" a neve. A Master Volume -25-30dB volt. A Transformers Atmos demo annyira "halk", hogy ott belenéztem a -20-ba is. Ha jól értem erre irányult a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Nem tudom milyen kábel vegyek focal aria sr900-hoz mert jelenleg a 906-sokhoz sinus live fonott kábelét használom de olyat már nem lehet kapni. Milyet vegyek milyen lenne jó ???
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Hohocali
aktív tag
válasz renatto #159124 üzenetére
Marantz/Denon vonalon a "Subwoofer level adjust" eleve hozzátesz +3dB-t, ha bekapcsolod, és 0dB állásban hagyod.
Emiatt én inkább a "Speakers/Test Tone"-nál szoktam állítgatni.[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #159125 üzenetére
Érdeklődj a Stream Audióban, ismerik a Sinus Live kábeleket, azok hangját, biztosan tudnak valami nagyon hasonlót ajánlani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #159127 üzenetére
Telefonáltam ezt ajánlották. Erről mi a véleményed ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
renatto
őstag
válasz Hohocali #159126 üzenetére
Nem használtam azt, csak rémlett hogy van ott is valami. Bár ezt nem tudtam, úgyhogy megjegyzem a későbbiekre.
-
powerup2
addikt
válasz renatto #159129 üzenetére
Amúgy megnézném hogyan muzsikál az elac 2070 subom Oehlbach kábellel. Most egy ilyennel van összekötve.
-
powerup2
addikt
válasz jaszy76 #159131 üzenetére
Saját fullel lenne az igazi hogy ossze tudnam hasonlitani a ket kabelt :)
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #159128 üzenetére
Passz, nem ismerem.
ELAC SUB 2070-et érdemes még annál az Oehlbachnál is sokkal jobb minőségű kábellel használni, meghálálja! Ugyanez vonatkozik a tápkábelére. AudioQuest Wolf és HiDiamond Diamond 3 voltak nálam használatban, amikor teszteltem. Ezzel nem akarlak Wolfra rábeszélni, mert mocskosul drága, de 50-70000 forintos összekötőt tutira megérdemel a SUB 2070.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz renatto #159129 üzenetére
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a Yamaha beállításnál kell-e valamire külön figyelni vagy "trükközni", hogy jó legyen. Pl. Denonnál az Audyssey setup néha totál rosszul mért. Rápróbáltam az AVR-X4500H-ra, egész kellemes volt, de nem hagyott nyugodni a dolog, így már úton van egy RX-A2070 ezért kérdezem. 5.1 lesz rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz renatto #159122 üzenetére
Nálam anno volt egy Hama "mediamarktos random RCA", Irish Red és Boxer. Egyértelműen a Boxer volt a nyerő, sokkal több részletet hozott, mint az IR.
Azóta volt egy upgrade Huskyra, viszont itt már nem éreztem olyan nagy ugrást, lehet egy vakteszt be is csapna. Mindenesetre jól, panaszra nincs okom.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
mettek
addikt
válasz I'am Dony #159135 üzenetére
A yamaha ypao rendszere sokkal jobban mér mint az audissey. A yamahával egységesebb, teresebb, mozisabb hangot fogsz kapni. Ellenben kevésbé zenei mint egy marantz. Illetve a yamaha applikációi is jobbak szerintem mint a marantz denon vonalon.
Appban az adaptive drc és enhancer funkciót érdemes kikapcsolni, ypao volume on. Dsp menüben straight opció bár lehet próbálkozni a virtuális mozi dsp-kkel...néha jópofa egy kis mesterséges teret vinni a hangba de én alapvetően nem használom.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
renatto
őstag
válasz I'am Dony #159135 üzenetére
Nem kell, de mérd be az összes pozíciót, magasságot, irányt. Nekem kifejezetten jól eltalálja még a "szögeket" is, mármint a hangfalak irányát. Audyssey a leggyengébb hangfalat rakja ~0dB-re (pl az atmos -1dB és a front -9dB), míg a Yami a frontokat rakja 0dB-re és az összes többi +os lesz. Elsőre nagyon zavaros lesz a menü.
SR6011-ről pont ezért váltottam én is. Majd írd meg mi a tapasztalat a 4500H után (lehet majd Denon vagy Marantz SR6 lesz újra).
-
renatto
őstag
válasz mettek #159138 üzenetére
Pedig nagyon sok helyen az Audyssey-t jobbnak tartják, valamint kiemelik, hogy a YPAO nem kezeli a mély hangokat 31.5Hz alatt. Bár azzal hogy mér irányt és magasságot elég pontos lesz. Valószínűleg csak akkor fog teljesen kiderülni, ha visszatérek Denon/Marantz vonalra.
Nálam ki van lőve minden, YPAO volume-ot nagyon nem bírom. Nekem olyan hangja lesz mintha egy hordóból jönne. Flat Parametric EQ. A Surround AI-t használtam majd 1 évig, de pár hónapja kikapcsoltam, azóta Straight vagy a megfelelő upmixer, hogy szóljanak az Atmos-ok is. A kevesebb néha több.
[ Szerkesztve ]
-
Lagolit
tag
Sziasztok,
Egy házimozit szeretnék egy panel nappaliba (22nm), a következőket néztem ki:
Yamaha RX-V485
DENON AVR-S650H 5.2
Yamaha RX-V585 7.2
YAMAHA RX-S602
DENON AVR-S750H 7.2
DENON AVR-S950H
DENON AVR-X1500HHarman/Kardon HKTS 60 5.1
CANTON MOVIE 365
ONKYO SKS-HT978 THX
DALI FAZON MIKRO 5.1
KLIPSCH RP-140D 5.1Nem tudok választani, a keret kb. 4-500 lenne. ( Van [ilyen] szett de ez azért fájna)
A lényeg hogy a front és a rear hangfalak a falra kerülnek, ezért kicsi/vékony sugárzókat néztem.
PC-ről lenne meghajtva az erősítő, illetve usb-ről vagy hálózati NAS-ról.
Vacilálok a Denon HEOS és a Yamaha Musicast között, mindkettő azt tudja ami nekem kell.
Akinek van ezekkel vagy az egyikkel tapasztalata, az leírná a véleményét?
1- Milyenek az app-ok, melyik miben jobb?
2- Az TV koax-ja mehet az erősítőbe direktbe, vagy kell elé mindenképp egy set-top box?
3- Általánosságban mi a véleményetek/tapasztalatotok a két márkáról, az erősítőkről és a hangfalakról?Köszönöm a válaszokat.
-
BBéci
legenda
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Van itt aki rendelkezik Oppo klónnal? Szeretnék tőle kérdezni pár dolgot. Köszönöm- mozi bolondéria -
-
robi-k
őstag
válasz devil-k #159147 üzenetére
vannak többen is a médialejátszó topikban, de talán én is tudok válaszolni a kérdésekre.
-
B.Junior
tag
Sziasztok!
Focal Chorus 726 pár és CC700 center _ ezek mennyire ajánlott darabok mozira .....Pioneer SCLX501 mellé...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Okos Otthon / Smart Home
- E-roller topik