Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genji
őstag
Sziasztok! Mediaplayer márkát/típust tudnátok javasolni? Eddig egy 10K-s kínai andoidos csodával küszködtem, de tegnap a földhöz b@szarintottam...
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
BBéci
legenda
-
veterán
-
renatto
őstag
válasz N.YCityBoy #158956 üzenetére
Puska kellett volna, b@'meg! Gratula! Jól nézki! Remélem nagyot fog szólni!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
B.Junior
tag
Sziasztok! Kipróbáltam egy SVS SB12 NSD mélyládát.
A szoba mérete 50m2, amerikaikonyhás nappali, kb. 30-35m2 kialakítva mozizásra.
Az hittem leszakad majd az állam, de sajnos nem, ...marad a JBL Studio 250P.
Szerintetek kicsi egy ekkora nappaliba egy ilyen láda? Egy SVS PB2000 már hozna érdemi változást?Az erősítő Pioneer SC LX 503, Oehlbach NF 214 kábel...
Előre is köszönöm...
-
renatto
őstag
válasz B.Junior #158958 üzenetére
Viccelsz-bolondozol?! Nálam 2db van kb 20-25nm-en. És nekem leszakad az állam tőle. Oda 2db PB12-NSD kellene. Szerintem 1 PB2000 sem fog elkápráztatni, de ettől 100x jobb lesz. Mondjuk annyiba kerül mint 2db SB12....
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
exception
aktív tag
válasz B.Junior #158958 üzenetére
Eleve egy zárt ládát hasonlítasz egy reflex ládával, milyen eredményt vártál akkora térben? A PB-2000 nyilván nagyobbat üt egy behatároltabb tartományban, de ekkora térben ilyen kialakítások mellett nem tudod majd rendesen elhelyezni.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
BBéci
legenda
válasz B.Junior #158963 üzenetére
Két darab SB12-NSD elég lenne 35 négyzetméteres helyiségbe, de 50-re kevés. Ilyenkor nem bánom, hogy csak 22 négyzetméteres a nappalim. Nálam a legtöbb szubláda 35-40 %-on ad annyi hangnyomást, amennyi bőven kielégítő.
A javaslatom két darab ELAC SUB 2070, azokkal tutira elégedett lennél. Ha csak a hangnyomás számít, akkor két 15 colos, reflexes Klipsch.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
-
exception
aktív tag
válasz B.Junior #158963 üzenetére
Minden szoba, minden nappali más, és az elvárások is, szóval az, hogy számodra mi az ideális megoldás, innen baromi nehéz megmondani. Ha ott van nálad mind a két láda, én játszanék az elhelyezéssel kicsit. Persze, nem lesz egységes a hang, stb, de azért az hallható lenne, hogy nagyjából mit keresel.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
mettek
addikt
válasz N.YCityBoy #158966 üzenetére
A kábeleknek minimum 50-60 óra beégetés/bejáratás kell....fura ha azonnal jól szól.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
veterán
-
renatto
őstag
válasz mettek #158968 üzenetére
Nekem az új kábeleknél (SVS) nem kellett 10mp mire feltűnt már az első számnál, hogy az teljesen másképp szól és hogy jobb is. (pedig nem vagyok "kábel hívő")
-
veterán
-
BBéci
legenda
válasz renatto #158970 üzenetére
Pedig az SVS kábelek extra mértékben igénylik a bejáratást, nálam frissen rémesek voltak, 20 óra után alig lett jobb a helyzet, 100 óra kellett ahhoz, hogy használhatónak minősítsem.
Ha azonnal jobbnak hallottad, akkor vagy valami rettenet volt előtte, vagy bejáratott kábelt kaptál.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az kizárt, mert nem folyamatosan hallgattam, csak időnként futtattam végig a tesztanyagokat.
Aki az AVO cikket írta, tőlem függetlenül, másik példánnyal ugyanezt tapasztalta.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
renatto
őstag
válasz BBéci #158972 üzenetére
Arra számítottam semmi változás nem lesz, ezért is lepődtem meg. Gondoltam pár zenébe belehallgatok, hátha... És tényleg. A mély egyből feltűnt, hogy több lett (nem is igazán több, inkább lágyabb és más) illetve a hangszerek is élénkebbek lettek. Összességében olyan volt mintha, egy fokkal közelebb került volna hozzám a zene. Mintha egy fátyol lekerült volna az egésztől, mint amikor benyitsz egy szobába, ahol szól a zene. Ez abszolút nem volt rémes, bár elektronikus zenén volt, így lehet hangszeres (élő) zenén rémes lenne, de az kábeltől függetlenül az.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz renatto #158975 üzenetére
Na de miért számítottál arra, hogy nem lesz változás? A kábelek szerves részei egy rendszernek, egyértelmű, hogy befolyásolják a hangzást.
-
renatto
őstag
válasz BBéci #158976 üzenetére
Mert úgy gondoltam nem olyan jó a fülem, hogy ilyen apró különbség feltűnjön. Nem igazán vagyok az a "folyamatosan keresem az apró részleteket" alkat. Nyilván ez több volt annál, azért tűnt fel.
-
mettek
addikt
A proci és a projektor között 15méter hdmi viszi a jelet.
A kérdésem az hogy mi a jobb vagy kevésbé rossz megoldás: ha csak a képet vagy csak a hangot viszem ezen? (A kábel egy nem hifi márkás száloptikás hdmi)Most jelenleg afelé hajlok hogy a hangot vigyem így mert a szgép a projektor mellett van és megnézem milyen ha ez a lejátszó madvr-ral.
-
mettek
addikt
válasz mettek #158979 üzenetére
Ha neem egyértelmű....az az elgondolás hogy külön hdmi viszi a hangot és külön a képet. Ha a szgép a forrás akkor a projihoz jó minőségű inakustik hdmi-n tudom a képet vinni, a hangot meg a 15m hdmi-n a prociba.
Ha a mediabox a lejátszó akkor meg a kép hang együtt megy az avr-be róvid kábelen és onnan a 15m hdmi-val a projiba.
A kérdés amugy azért adott mert most technikai okok miatt nem tudim még kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Sziasztok! Cserélném az eddigi egyszerű hálózati elosztómat egy (itt levő mércével) egy picit jobbra. Szerintetek Isotek evo3 polaris+initium kábel vagy Supra Mainblock MD06 MK3 Lorad kábellel a jobb? Vagy ebben a belépő kategóriában tökmindegy?
-
veterán
-
Hikvision
senior tag
Elvileg hétfőn jön a MA Bronze FX 5.0 szett, és azzal kapcsolatosan kérdezném, hogy a hátsó hangfalak elhelyezése itt hogy lenne a legideálisabb?
idáig hátul a két sarokban volt 2db kis polcon a surround, de a szettben adott Bronze FX hátterek, elvileg falra szerelhetőek, és mivel "érdekesen" vannak benne a hangszórók, ezért nem vagyok biztos benne, hogy mi lenne a legoptimálisabb elhelyezése a hátsóknak, illetve van rajtuk di-pole kapcsoló, azzal sem vagyok teljesen tisztában, hogy melyik állás lenne nekem az ideálisabb. Köszi.
[link]20 éve a PH-n.
-
Hikvision
senior tag
válasz Gijon #158984 üzenetére
Köszi, egyre érdekesebb, tehát akkor ha úgy nézzük, akkor a két mély-közép egymás felé néz, a hátsó tweeter-ek a hátsó fel felé, az elsők pedig felém?
Csak mert a kábelezés miatt, nekem egyszerűbb lenne ha továbbra is a hátsó falon lennének, itt a manual szerint talán mintha jó lenne úgy is:
[ Szerkesztve ]
20 éve a PH-n.
-
BBéci
legenda
válasz Hikvision #158985 üzenetére
Oldalfalra téve, dipol állásban lesz a legélethűbb surround hangzás. Persze ez is valamennyire ízlés dolga, nekem az a felállás tetszik legjobban. Jártam jó néhány, profik által épített moziszobában, amelyekben szintén az oldalfali dipólok hangzása varázsolt el igazán.
-
renatto
őstag
válasz Hikvision #158986 üzenetére
Nekem volt hátul és oldalt is és szerintem is oldalt jobb. Ha hátra tennéd, legyen kicsit távolabb az oldalfaltól 50-100cm. Ha ilyen közel lesz a kanapé a falhoz, az oldalfal esetén az oldalirányt (hang) fogod jobban érzékelni és a háttérben lévőket kevésbé. Ha a hátfalon lesznek, akkor pont fordítva, tehát a háttérmozgás lesz hangsúlyosabb. Nálam ha ilyen közel volt a sarokhoz - mind1 melyik falon - nagyon éreztem, hogy a sarokból jön a hang. Viszont amikor átraktam szűkebben a hátfalra, jelentősen változott, előnyére. Amíg a kanapé olyan közel volt a hátfalhoz - kb mint a képen - ott is maradt. Majd ment oldalfalra, most pedig újra mögöttem.
-
ProdyG
őstag
Sziasztok,
Álló hangdobozaim tüskéi és a laminált padló közé szeretnék valamit tenni.
Jelenleg méretre vágott, sima bútorlapot használok, ami a karc ellen jó, de nem tudom mi a helyzet a hanggal. Talán így nem rosszabb, mint ha magán a laminált padlón állna a cucc. Mi lehet jobb megoldás? Sokat nem költenék a dologra, láttam már, aki pl pénzérmét rakott be
Köszi! -
BBéci
legenda
válasz ProdyG #158990 üzenetére
Sokféle alátétet lehet kapni, válassz közülük ízlésednek, pénztárcádnak megfelelőt.
A bútorlap rémesen rossz ötlet.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest