Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Automobilista 2
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz Morris #159598 üzenetére
Összehasonlítani, demózni nem erősítővel az igazi, hanem mondjuk CD-játszóval.
Annak ellenére, hogy erősítőben jelentősebb a hatás. Ennek oka a tápegység kondenzátoraiban keresendő.
Többen beszámoltak pozitív hatásról, a basszus megfogottságát, a tér minden irányú kitágulását, a középtartomány természetességét és a magas frekvenciájú hangok finomodását emlegették. Jó minőségű, nagyfelbontású hangszeres-énekes sztereó zene kell hozzá.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
veterán
-
exception
aktív tag
válasz ctrlaltdel13 #159599 üzenetére
Mindig az a megoldás mindenre, ami a legdrágább
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
powerup2
addikt
Én majd most szeretném a szoba akusztikát rendbe tenni csak nem tudom kit érdemes hívni hozzá hogy bemérje a szobát illetve hogy összeirja mi kell és mit hova kell tenni.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
nagy cégek közül kik készitenek jó termékeket ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
devil-k
nagyúr
válasz powerup2 #159614 üzenetére
Én a Muzikerből rendeltem akusztikai elemeket.
- mozi bolondéria -
-
powerup2
addikt
válasz devil-k #159615 üzenetére
Nézem őket de nálam fontos az esztétika is
-
-KP-
addikt
válasz WaterWave #159611 üzenetére
Szerintem meg te ne hülyéskedj már, mert nagyon igaza van. Annyira gáz, mikor ilyen tanácsok jönnek aztán jön egy kezdő aki nem érti a témát, és megfogadja. Jól be lehet vinni a málnásba az embereket ...
A végső produkcióból amit hallasz, kb 50% a szoba. Nem mondom, hogy a jó kábelnek nincs értelme, de az az i tetején a pont. Amíg az alapok nincsenek rendben, addig máshova csoportosítva sokkal többet lehet hozni a "konyhára" mással.
Ha a logikádat vesszük alapul, ha van mondjuk 1 millióm akkor 333 ezres erősítő, 333 ezres hangfalszett és 333 ezres kábelezés lenne a rendszer. Ezek az arányok rohadtul nincsenek rendben. Megnézném milyen 5.1-es hangfalrendszert raksz össze 333 ezerből. Akárhogy nézem, ha a 333 ezres kábelezést lecsökkentem mondjuk 80 ezerre, akkor 250-el több jut hangfalszettre ami drasztikus és egyből hallható javulás lesz. Abból az összegből pedig még okosan vásárolva (használt piac, akciók, leértékelések, diy kábelek) még mindig nagyon tisztességes kábelezést ki lehet hozni. Én is kb. ennyiből hoztam ki és ebbe benne van az elosztó is a hdmi kábel a szubkábelek és az 5 csatorna kábelei. Erre jött még rá valamennyi, mikor végfok procira váltottam.
-
veterán
-
Quetz
őstag
Ha esetleg valakit érdekel, lehet ilyenből is akusztikai paneleket csinálni:
A mintázat egy "binary absorber diffuser" panel, 60x60cm. Az anygok mellette Camira Cara hangáteresztő szövetek. Egy keretet kell még összecsavarozni és kitölteni 90 kg/m3 közetgyapottal.
A végeredmény akár ilyen is lehet (sajnos nem az enyém, ennyire nem vagyok ügyes):
-
Csabroncka
addikt
-
powerup2
addikt
Hát nálam most jutott el odáig a rendszer hogy 7.1 lett jön a szoba akusztikai kezelése meg valamilyen jó teljesitmény erősítőt nézek. Aztán meg jön majd az atmos de az lesz az utolsó.
-
mandju
senior tag
válasz Quetz #159623 üzenetére
Szia!
ez a camira cara szövet mennyibe kerül? Nem találtam meg a weblapon. Viszont mintát tudtam rendelni...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy barátom kéz alól venne egy Onkyo 646 erősítőt. Holnapra volt lebeszélve az utazás (szumma 500 km), de nem rég hívta a tulaj, hogy bekötötte az erősítőt, rárakta az LG TV-jére, de nincs kép a TV-n. Néha villan egyet a képernyő.
Javasoltam, hogy másik HDMI kábellel, ill. az erősítő másik kimenetén no meg a TV másik bemenetén is meg kellene nézni mit mutat az erősítő.Ha valóban hibás az erősítő kimeneti része, kb. mennyibe fájhat ennek javítása? 10...20k vagy ettől jóval magasabb (40...50k) összegben kellene gondolkodni?
Én mondjuk hagynám a fenébe, de barátom eléggé rá van már "görcsölve" előző cuccát eladta, így most már elvonási tünetek is jelentkeznek
read-only mode on the forum
-
törölt tag
válasz AtHoS #159628 üzenetére
hamar találni másikat.. pl. (remélem nem erről vabn szó ) egy uj tipus. 2 ével ujabb végül egy ász vétel.
megcsinálni.. 50-es kb...[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz mettek #159629 üzenetére
Rákerestem több topikban is és azt írták 62x szériától felfelé nem érintettek a gyártási HDMI hibában. Vagy akkor mégis?
Közben jött infó: második kimenet működik (elsőn rövid ideig van kép, de utána eldobja....valamiért) elég szomorú ez így. 80-ra alkudta le barátom, emiatt is "erőltetné" szerintem, de így hibásan drága lehet a végeredmény. Ha a 2 kimenet összefügg egymással, akkor csak idő kérdése mikor adja meg magát a másik kimenet is
Köszi a gyors reagálást
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz AtHoS #159631 üzenetére
Nincsenek összefüggésben. Nálam is volt hdmi kimeneti panel hiba de a másik kimenet müködött de azért ez így elég necces. Ha rádobja azt a 40rzres javítási költséget a 80ra akkor már elég jó használt vasat nézhet sztem.
Itt egy alternatíva Denon x4000
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
AtHoS
nagyúr
válasz mettek #159632 üzenetére
Közben máshogy alakult a történet, valahonnan kerített barátom egy másik eladó 646-os erősítőt hasonló áron, ami a tulaj szerint hibátlan működésű. A kimenet problémás pedig így nem lesz bevállalva.
Köszönöm az infókat barátom nevében is
Ha addig nem járnék errefelé, akkor Kellemes Ünnepeket!
-
powerup2
addikt
Egy kis élménybeszámoló az újdonsült focal aria sr900 surround hangfalakról. 7.1-be sokkal jobban átjönnek a filmek a két új jövevénynek hatalmas tere van elgondolkodtam hogy lecserélem a két hátsó 906-kat két másik sr900-ra mert akkor a háttér is hatalmas lenne. Bár nem javasolt a bipol használata leghátulra ha atmost akar az ember de valahogy szerintem ezt hangfal is válogatja. Esetleg valaki itt a forumon használt már 4 bipol hangfalat egyszerre hogy az neki hogyan vált be ?
-
Quetz
őstag
válasz mandju #159627 üzenetére
Ebay-en találtam eladót: https://www.ebay.co.uk/itm/Cara-Acoustic-Fabric-Acoustically-Transparent-32-Colours-/122015396775
Itt írtam nekik, amikor ajánlatot kértem magyarországi kiszállításra: https://eqacoustics.com/pages/contact-us -
mandju
senior tag
-
-KP-
addikt
válasz BBéci #159636 üzenetére
Én pedig pont ilyen felállással hallottam az eddigi legjobb Atmos hangot. Alul fölül tökéletesen kivehető pozíciók és körülölelő hangok, burokhatás minden meg van.
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=104&t=61017&start=3225
A setup Anthem AVM60 processzor, Martin Logan Motion FX2 hátterek és Motion IC beépíthetők.
-
veterán
-
BBéci
legenda
Elhiszem, nem vitatom. A kimaxolt akusztika nagyban hozzájárult a pozitív élményhez, nem csodálom, hogy a legjobbnak tartod.
De nem tudhatod, milyen lenne ugyanaz a rendszer másféle háttérsugárzókkal.
Érdekes, a ML honlapon egyetlen egyszer sem említik a di/bipól jelleget. [link]Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-KP-
addikt
válasz BBéci #159641 üzenetére
Más gyártók ilyen hangsugárzók bipólnak neveznek. Megszámolni nem tudom, hány ilyen felépítésű hangsugárzót láttam más gyártóktól a piacon és mind bipólnak nevezi. Ugye mélyközépből csak egy van, magasból kettő, és azok azonos fázisban szólnak. Szóval szsvz valahol a félúton lehet a bipól meg a monopole között. A logannél wide-dispersion array-nek hívják. Biztos dolgoztak a marketingesek
Amúgy nálam is volt próbára ilyen, kb. 1 hétig. Tényleg klafa surround sugárzó.
-
BBéci
legenda
Nem véletlenül írtam di/bipólt.
Egyik megnevezést sem alkalmazzák az ML honlapon. Ezt csak érdekességként említem, nincs jelentősége.
Az átkapcsolhatókat kedvelem legjobban, mert akciófilmekhez jobban bejön a dipól, koncertfilmekhez a bipól. De ha csak dipól, az sem rossz, viszont bipólt nem tennék a rendszerembe. Ráadásul nálam az U alakú könyvespolc csillapító hatása miatt mindkettő felesleges, egy kiemelkedően jó térábrázolású direktsugárzó párral hibátlannak érzem a surround hatást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-KP-
addikt
válasz BBéci #159645 üzenetére
Te tudtommal 5.1-ben mozizol, vagy tévednék? 7.1-ben szerintem egyébként se lenne jó a valódi dipól, mert ugye a "null" tartományok néznek a hallgatók felé. Egyébként szerintem a dipólt már hanyagolni kellene. Az ősrégi 80-as 90-es évekbeli dolby surround korszakból származik a szabvány, már rég ki kellett volna kopnia. Mikor a JBL Harman csoport fő fejlesztőjét Floyd Toole-t kérdezték pár éve egy interjúban mi a véleménye ezekről, sejtelmesen csak annyit mondott hogy "funny sounding speakers".
Amúgy meg mint mondtam, volt szerencsém itthon tesztelni az ML FX2-ket, mert kölcsönkaptam egy párat viszonylag hosszabb időre. Előtte és utána is direktsugárzó volt/van helyettük és az FX2 egy fikarcnyival sem rosszabb.
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Egy barátom "futureproof" HDMI kábelt szeretne (4K HDR tévé + PS5), a baj az, hogy kell a 3 méteres hossz.
Ez vajon megfelelő lehet?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
veterán
Ps5??? Az még azért odébb van, még azt sem tudni pontosan, hogy mit fog támogatni stb...legalább is hivatalosan még nem közölt semmit a Sony, aztán lehet én vagyok lemaradva, de a linkelt kábel nagy valószínűséggel jó lesz hozzá, a hossz nem vészes tehát azzal sem lehet baj...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mini-ITX
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- Politika
- BMW topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.