Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Hohocali #160399 üzenetére
Ehhez hasonlóm volt anno az előző lakásban és arra emlékszem hogy nem kellett 10p és nyomta nagyon a combjaim hátsó részét, irtó kényelmetlen volt. Nem mellesleg ez is túlárazott termék. 50 rongyért remek és kényelmes fotelok vannak már.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Hohocali
aktív tag
válasz Vikthor #160401 üzenetére
Valószínűleg ez alkati kérdés is lehet, én több mint 10 éve ülök ilyenben, és még nem találtam ennél kényelmesebbet hosszú távon (lábtartó mindenképp kell hozzá). Pl. tartja a derekat, ami egy fotelról nem mondható el. És nem mindegy milyet használsz, mert hiába hasonló, nem ugyanolyan (pl. Jysk-ben jóval olcsóbb, olyan is).
Hozzáteszem, nálam más szempontok is vannak, pl. billentyű/egér kombinációt is tudjak használni belőle, ne foglaljon el sok helyet, stb.De hamár fotel, akkor nekünk tévézéshez ez a szintén IKEA-s jött be. Teljesen hátra lehet dönteni fekvő helyzetig, és lábtámasz is kijön belőle. Ha sokáig kell benne ülni (több óra), akkor itt is jelentkezik a deréktámasz hiánya. Mivel nekem volt derék problémám, ez nálam fontos.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
tag
-
Zigi
senior tag
válasz Pr0GrEsSiVe #160403 üzenetére
Úgy hogy ha pl. egy mediaplayer-ből vezeted bele a hangot a hdmi bemeneten, akkor kezeli, de a tvből visszafelé nem. Amúgy sem gondolom, hogy frenetikus élménnyel gazdagítana a soundbar atmos produkciója. 😉
[ Szerkesztve ]
-
mimic1979
aktív tag
Üdv
Segítséget, tanácsot kérnék. Van egy belépő szettem-kiépítve. A méretei nem falregentőek , de számunkra kellőképpen elegendő.A lánc: Denon X-1400H-Klipsch Reference Theatre Pack + 2db. R8-SW + Magnat IC82
A kérdésem olyan irányú hogy az erősítőn van kettő darab sub kimenet, melyen az említett két láda lóg A beállításoknál nincs megkülönböztetve hogy egy vagy kettő , csak annyi hogy SW.
Frekvencia, hangerő tekintetében tanács? Azonos-eltérő?[ Szerkesztve ]
-
mimic1979
aktív tag
válasz ctrlaltdel13 #160408 üzenetére
Sajnos vágást nem lehetne, maximum hangerőt, illetve az egyikre pl max. 80hz- a másikat kiegendném 120Hz .Vagy valami hasonló?! De lehet hogy a legegyszerűbbet kell megadni mindkettőnek: Azonos frekvencia+hangerő
-
Zigi
senior tag
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Helpet szeretnék kérni
Vásárlás előtt állok és nagyon nehezen megy a választás
Az egész mutatványra 100Ezer ft a keretHogy mit is szeretnék ha benne hozzá lenne:
- Saját doboza, távirányítója, bemérő mikrofon.
- Wifi, vagy esetleg BT
- HDMI, Optikai lehetőségek
- Tv-re kidobható beállítási menü
- Spotify
- 7.1 vagy 7.2Főleg filmnézésre néha talán zenére is
Igen tudom milyen kis összeg és mekkora igény
de találkoztam itt a Ph piacon olyannal ami tetszene csak nagyon nehéz dönteni.
Kérlek benneteket segítsetek!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
-
őstag
Üdv. Melyiket könnyebb elhelyezni? Egy lefelé vagy egy előre sugárzó mélysugárzóval ellátott mélynyomót (bocs ha nem volt szakszerű a megfogalmazás). Valahol olvastam régebben, hogy az előre sugárzót nem mindig lehet hátra tenni, a mostani meg ott van. Köszi.
-
-
lucky07
aktív tag
Sziaztok
Ezeket néztem ki, mi a véleményetek?
(TX-NR636 [link] )
(Denon AVR-3806 7.1 [link] )
(Denon AVR 3312 [link] )
(Onkyo TX-NR609 [link] )
(Denon AVR-3806 [link] )
(Onkyo TX-NR808 [link] )[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
BBéci
legenda
válasz lucky07 #160419 üzenetére
Mindkét topikot ugyanazok a régi tagok látogatják, ezért felesleges duplán beírni. Ezt ráadásul a Fórum Alapelvei is tiltják!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
djhalasz
tag
Sziasztok. Vettem egy samsung q70-et és úgy érzem meg érdemlne egy 5.1 hangrendszert.
PC-ről használom leginkább letöltött tartalmakhoz, tv adás csak SD vagy 720p, szóval igazából csak a letöltött filmekhez szeretnék jó térhangzást ami most a tv-n leginkább UHD minőségű.
Asrock x370 taichi alaplapom van (7.1 CH HD Audio (Realtek ALC1220 Audio Codec), Supports Purity Sound™ 4 & DTS Connect), állítólag elég jó integrált hangkártya van rajta arra szeretném rákötni vagy ha jobb egy Vega64-en keresztül akkor azzal. Jelenleg egy Logitech Z523-at használok. Kicsit sem vagyok otthon a témában. Azt olvastam 100ezer alatt nincs rendes térhangzás szóval legyen 120-150 a keret rá . Lehet 5.1 vagy 5.0. Mély se ártana mert szoktam zenét is hallgatni youtuberol. Hely van bőven az se baj ha magas hangfalak. 25m2 a szoba ahol lenne. Az ágy az egyik oldalán középen a TV pedig szembe vele a falon középen van, mindig onnan nézem. Mit ajánlanátok nekem? Ha kihagytam valami fontos infót elnézést. Köszönettel.[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
válasz djhalasz #160424 üzenetére
Sajnos egy normális 5.1-hez azt az összeget meg kellene többszörözni. Ebben a haladó topikban inkább a nagyobb kategóriájú házimozi rendszerekkel foglalkoznak. Ezért nem biztos, hogy itt tudnak javasolni valamit, de lehet lesz valaki. Javaslom kérdésedet tedd fel a kezdőben.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
powerup2
addikt
válasz djhalasz #160424 üzenetére
Akkor azt az összeget szorozd meg úgy 7-8x és akkor használtan annyiért már jót kapsz
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz djhalasz #160429 üzenetére
Figyelj nem fontos egyszerre megvenni mindent lehet szépen épitkezni itt kb mindenki lépésről lépésre haladt. De ha most ismerkedsz a mozival akkor szerintem haszbált termékeket nézz és ami kereted van költsd rá és ha megjön a kedved hogy fejleszd tovább a rendszert akkor egyszerübb dolgod lesz
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Quetz
őstag
válasz djhalasz #160429 üzenetére
Új áron 200-300k az ára azoknak a 5.0 hangfalszetteknek, amik normálisan szólnak. Ha sokallod, akkor gondolj bele, hogy az anyagköltség kb ötöde a végfelhasználói árnak.
Szóval elköltesz 300K-t, és még nincs se mélynyomód se erősítőd. Azokra még számolhatsz újabb 300K-t legalább. Segít ha használtat vásárolsz, de ott meg nincs befolyásod arra, hogy mikor fog szembejönni veled az, amire vágysz , vagy amire szükséged van. -
djhalasz
tag
válasz Quetz #160434 üzenetére
Nem fogok spórolni rajta. Veszek újat. Hálisten nem itthon dolgozom...
https://www.audiomekka.hu/cikk/2224/Denon-AVR-X1600H-+-Polk-Audio-T50-+-T15-+-T30C-szett/ ezt fogom venni szerintem elsőre meg a kábelezését
https://kabel-csatlakozo.arukereso.hu/hama/122211-p454788357/#
https://www.audiomekka.hu/cikk/113/QED-PERFORMANCE-79-STRAND-B-(C-79/100B)/[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz djhalasz #160435 üzenetére
A qed kábel jó választás de én a front és center hangfalhoz 4 négyzetmillist vennék. Mondjuk a hátsókhoz is az lenne a jó de kevesen áldoznak plusz pénzt a surround hangfalak vastag kábelezésére, többek közt én sem.
De legalább előre vegyél 4 négyzetmillist.Ha pedig szubot is veszel majd ahhoz pedig az Oehlbach nf214-es kábelt ajánlom.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
djhalasz
tag
Igen tudom, köszi, hogy felhívtad a figyelmem.
Hány wattos legyen?
Duplát ajánlattok, ez jó lenne? https://homemovie.hu/termek/taga-harmony-tsw-90-v-4-aktiv-melylada-2db/ -
őstag
válasz djhalasz #160435 üzenetére
Ha nem spórolsz rajta akkor ne a Denon X1600-at vedd.
Hol dolgozol? Ott valószínű olcsóbban megkapod. Mondj országot és segítünk.Pl. a Denon X1600 itthon 168k, Ausztriában és Németországban a Proshop-nál csak 120k [link]
A Denon X1500 ami csak a HDCP és Bluetooth verziószámban különbözik tőle pedig még olcsóbb az osztrák MM-ben (100k) [link]
Az X1600 itthoni áráért X2600H-t kapsz [link] 2500-at meg 130k-ért -
skyleen
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy van egy Yamaha HTR-6030 as erősítőm és olyan problémám van hogy az előlapi gombok összevissza működnek. Találkozott már valaki hasonló esettel? Úgy veszem észre ha erősebben nyomom a gombot akkor úgy működik ahogy kellene neki, de akkor se mindig.
-
Sántha Lajos
tag
válasz skyleen #160444 üzenetére
Hello .Ugyanez volt a problémám nekem is , kontakt spré-t kell befújni a gombok köré , úgy hogy meg kell dönteni az erősítőt , mert lefolyik a folyadék , amit én erre használtam - Termo Pasty a cucc neve , ha a hangerő szabályzó sem működik , le kell venni a borítást (pár csavar ) és belülről be lehet fújni oda is . És ha már lent van a fedele érdemes kifújni sűritett levegővel .
-
mettek
addikt
válasz Quetz #160446 üzenetére
Hát nem tudom...nekem hozott a hangon a vastagabb kábel. Illetve nemrég köttettem be szubot a kocsiba is. A szerelő is azt mondta hogy a vastagabbat javasolja mert annak kisebb az ellenállása, nagyobb energiát tud átvinni. De mindenki azt vesz amit jónak lát.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest