Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCGaiwer
addikt
válasz gago1975 #158446 üzenetére
ez nem a hangfal elhelyezésről vagy arról, hogy a képen nincs a hangfal alatt semmiről szól, hanem az állványról. A fent linkel gyárin pl direktben rá van csavarozva a hangfal egy üreges, kongó alu "csőre"
[ Szerkesztve ]
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
törölt tag
Szerintem még [ezzel] is jól el lehet csatolni, nem kell több tízezres spéci audiotechnikai kiegészítőkre gondolni.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz gago1975 #158446 üzenetére
Szia, látom Aria szetted van neked is, megkérdezhetem, hogy a Dome Flax mennyire vált be Atmosként, én is gondolkodom rajta, de csak 2 db-ot egyenlőre... Mivel állítható a szöge, még az Aria 926 tetején is jól mutatna a plafon felé sugározva, bár tudom úgy nem sok értelme van ... állítólag.
-
MCGaiwer
addikt
válasz fehér_ember #158452 üzenetére
a talp és a függőleges "lábak" 4cm vastagok (5cm-es padlóból vannak legyalulva), minden más 2,5cm vastag. A teljes magasság tüskékkel együtt 73cm. A hátsó felén van egy kábelvezető árok bemarva, míg a tetejébe egy rezgéscsillapító van besüllyesztve úgy, hogy kb 1mm-re emelkedik csak ki, ezért nem is látszik a képen. Anyagköltség kb 40k volt, munkadíjnak meg 30-at kért (valószínűleg ez az átlagnál olcsóbb).
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
gago1975
őstag
válasz Vicarious1 #158454 üzenetére
Szia.
Nekem a mennyezetre van felrakva középre és hátra.
Nagyon bevált, de igazából azért ezt vettem meg mert minőség azonos.
Ne tedd a hangfal tetejére mert csalódás lesz.
Nem fog olyan hatást kiváltani mint amit valójában tud.
A kettő még nem teljes ATMOS®. Igazából 5.1.4. 7.1.4 amit ATMOS®-nak lehet nevezni és ezt meghallva, megtapasztalva, belátva megtanultam.
Nekem 5.1.4 be van kiépítve, az összes hangfal Aria 936-926-900-Dome Flax AV7705+2db MM7055-ös végfokkal meghajtva.
Pazarúl szól.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
Vittorio77
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan fejlesztem a házimozimat. A hangfalak már adottak (M&K 950THX), hozzájuk a kinézett erősítő az Anthem 720-as. A subok közül többet is kinéztem, de dönteni egyelőre nem sikerült. A cél a pontos, precíz hangzás, de azért a dinamika is meglegyen. A helyiség csupán 15nm.
Az alábbi subokat néztem ki:
1. SVS SB-4000
2. Paradigm Defiance X15
3. Martin Logan DYNAMO 1600x
4. JL AUDIO E-SUB E112Mivel árban nincs sok különbség köztük, ezért ez talán nem számítana.
Pro és kontra vélemények érdekelnének ezekről! -
ctrlaltdel13
őstag
Front sugárzók hátsó falhoz való elhelyézésénél, mennyire lehet a távolsággal játszani, ha panel van mögötte?
Gondolok itt az első kioltási frekvenciára.
Valaki kisérletezgetett már ezzel?
5cm-es közepes gyapottal töltött panel,3cm légréssel a faltól. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz Vittorio77 #158458 üzenetére
Szvsz.
Ilyen minőségi szintnél már csak egyéni preferencia ami dönt.
Sokkal döntőbb befolyásoló tényező, hogy mekkora helyiségbe,milyen elhelyezéssel tudod használni.
Mennyi pozíciót akarsz vele ideálisan kiszolgálni.
Sokak szerint 2 kisebb mint egy nagy.
Ezt persze nem minőségre értem. -
BBéci
legenda
15 négyzetméteres szobácskába nem tennék 30 centis mélysugárzót sem, pláne nagyobbat, amik a felsoroltak között vannak. Azok 35-40 négyzetméteres szobákba valók.
Volt nálam SB-4000 és E112, utóbbi jobban tetszett, de egyik sem tudta igazán kifutni magát a 22 négyzetméteres nappaliban.
Neked egy nagyon pontos és gyors 25 centist ajánlok, amilyen a B&W DB4S.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
exception
aktív tag
Ennyire kicsi szobába két minőségi 20-ast tennék, én itt nem hagynám ki a felsorolásból a REL-t.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #158451 üzenetére
Mindig a gyári állvány a legjobb választás, mert azt a hangdobozokhoz tervezik, hosszas kísérletezgetés, rengeteg mérés és meghallgatás előzi meg a sorozatgyártást.
Egy állvány bitangul el tudja hangolni az adott hangdobozt, sok esetben többet árt, mint amennyit használ.
Valamikor 19-20 éve végeztünk egy tesztet, ugyanazt a hangdobozt 10 különböző állványon hallgattuk meg, a különbségeket zongorázni lehetett volna.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-KP-
addikt
Én a hármasra szavazok. A 2. jelölt alsó reflexes, és hatalmas méretű. Nem tudom kell-e ez neked.
-
-KP-
addikt
-
ctrlaltdel13
őstag
Ennyi tőlem is telik hogy rákeressek😉.
Arról viszont nem találtam semmit, ha csillapítom a mögöttes falat, ezáltal durván 300 hz-től felfelé, mennyire változik a freki menet.
A hallgatási pozícióba levő 100hz környéki kioltást akarom valahogy kompenzálni, vagyis megszüntetni.
Mivel annak helye nagyjából adott+-30cm előre hátra irányba.
Így a hangdoboz elhelyezésével próbálnám adott frekvencia kioltását arrébb tolni a hallagátási pozícióból. -
-KP-
addikt
válasz ctrlaltdel13 #158468 üzenetére
Ott van a táblázat, kiszámolták neked, hogy milyen távolságnál milyen frekvenciára kerül a kioltás.
-
BBéci
legenda
válasz alphamooncam #158472 üzenetére
Nem arra, de az is tanulságos.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz ctrlaltdel13 #158459 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdésed.
Ez egy szélessávú panel, így a kioltást csökkenteni fogja (megszüntetni nem) nagyotmondva akármilyen távolságra helyezed el a hangsugárzót. (A visszaverődés a faltól történik, nem pedig a paneltől, ha esetleg ez lenne a félreértés).
Minél közelebb helyezed a falhoz a hangsugárzót, annál magasabb frekvenciasávban történik a kioltás, ugyanakkor a közel helyezett hangfalnak pedig más hangi hátrányai lesznek. (Ha 100 Hz körül van gondod, akkor feltételezem, hogy olyan 80cm körül van a hangfalad eleje(!) a faltól)[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
Nem tudom a mostaniak milyenek úgyhogy azokat nem védem, de nálam egy Q200E jobb volt mint a hájpolt sb12-nsd.
(#158463) exception
A 20cm-es mélysugárzóról jut eszembe: Rel Stampede - (hiába fizettem volna érte 140£ + postaköltséget; kitart a személyes átvétel mellett )
hihetetlen specifikáció amúgy 550£ volt akkor amikor a strata5 800£ -
MCGaiwer
addikt
válasz BBéci #158464 üzenetére
mert azt a hangdobozokhoz tervezik, hosszas kísérletezgetés, rengeteg mérés és meghallgatás előzi meg a sorozatgyártást.
ha így lenne, nem lenne az összes gyári állvány ugyanolyan, hiszen két hangdoboz sem egyforma. jó esetben a felfogató lyukak a dobozhoz vannak tervezve, a többi egy kaptafa.Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
-KP-
addikt
válasz BBéci #158471 üzenetére
Belinkelsz két szubjektív "tesztet", ahol mindenféle mérés nélkül hozsanázzák a cuccot. Egyik a saját oldaladról. Nézd már meg mennyibe kerülnek, mit nyújtanak az árukért, és a konkurencia mit ad ugyanabban az ársávban. Az avforumsos tesztnél meg nézd már meg a kommenteket, mert nem semmi kommentcunami alakult ki a review alatt. Pontosan azt reklamálva, amit én is. Ez a 1003-as Rel olyan ársávba lett pozícionálva, ahol már igen komoly ellenfelek vannak. Nem a termék maga nem tetszik, hanem az ára. Egy SVS SB12, BK XXLS400(ami gyakorlatilag majdnem egy sb2000) egy százassal olcsóbban elhozható. Majdnem egy árban van az sb2000-el, pár forinttal többért meg pl. Arendal Sub1-et lehet venni, ami azért nem kicsit komolyabb ettől. Ráadásul most fognak kijönni kisebb 12-es modellekkel.
Kedvencem volt még ez a topik, mindjárt a nyitó kommentjével:
https://www.avsforum.com/forum/113-subwoofers-bass-transducers/1660857-rel-still-best.html
"On the occasions I have seen Rels measured, the results were astoundingly bad. Rel are harmonic distortion generators at anything over modest loudness levels. And that is about what you would expect when you try to reproduce bass with a 8" or 10" driver. "
-
Dorian
félisten
válasz ctrlaltdel13 #158475 üzenetére
Még mindig nem értem mit akarsz kísérletezni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Rengeteg szubládát használtam, teszteltem, sajnos Arendal nem volt köztük, de REL igen és nagyon várom a következőt, ami alighanem a jövő héten érkezik. Ha igaz, az új S széria egyik darabját kapom.
Miért baj, hogy majdnem egy árban van az SB-2000-rel, amikor legalább olyan, vagy még jobb a hangja? "Fantastic bass performance."Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
renatto
őstag
Erről a Van Vamme kábelről (mint subwoofer) van valakinek infója, összehasonlítási alapja, hogy milyen minőséget/szintet képvisel?
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
sicc33
aktív tag
válasz sicc33 #158341 üzenetére
Ha már erre a kérdésre nem kaptam választ ( mi miatt kerülje az emberaz SC-LX76-ot) azt valaki meg tudná mondani, hogy spotify connect-el használható?
Szombaton szeretném meghallgatni, kipróbálni stb. Ha ez a funkció nem működik nem mennék feleslegesen 300 km-t. Nincs felesleges idő erre.
De még mindig érdekel ajánlott HM erősítő, mivel kénytelen vagyok kiváltani a 606-os Onkyo-t.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz sicc33 #158482 üzenetére
Kerestem, nem találtam meg, amit írtam arról az erősítőről. Fogalmam sincs, miért kell kerülni, itt olvastam ilyesmit, sehol máshol.
[Itt] kiválónak minősítették.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ctrlaltdel13
őstag
Ezt találtam.
[link] -
ctrlaltdel13
őstag
Bocsi,nem azt akartam linkelni mint Béci.
Itt sincs a felsorolt szolgáltatások terén.
[link] -
arcitec
addikt
válasz gago1975 #158457 üzenetére
Azért az 2 hangszórós Atmos nem teljes Atmos írásod butaság ám. Dedikált Atmos az 5.x.2 is.Az 5.x.4 felállás a nagyobb terekben tud igazán érvényesülni, hogy a "hátul" ülők is halljanak valamit. Egy moziban szerinted hány "Atmos" van? Régebben írták tesztelők, hogy pl nem túl nagy térben egy 7.x.4 felállás még zavaró is lehet,bár olyat nem hallottam..
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zsoika
addikt
válasz arcitec #158490 üzenetére
Érdekes....szerinted akkor az Atmos .2 és a .4 hangszórókon u.a. a hang jön?
Én azt gondolom hogy a 4 hsz. külön életet él...nem ez a logikus az objektum alapú hangzásnál?
Én 5.1.2 -t használok és 5.1.4 -et még nem is hallottam , de nem tudom elhinni hogy zavaró legyen. Azt gondolom hogy akkor fog(és az a hang) az adott Atmos hsz megszólalni ha úgy kapom a legjobb hangzást a processzor szerint....tehát .2 esetén a 2db-on osztozik, míg .4 esetén 4db sugárzóra tudja keverni.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz zsoika #158491 üzenetére
Kérdezd meg BBéci-től Ő írta anno ... és 7.1.4 -re, nem az 5.1.4-re. Azt meg, hogy működik csak feltételezés- no meg az objektum blabla - , sajna nagyon konkrétat nem találtam, de abban lehet valami, amit írtam, hogy a 4 elsősorban a nagyobb térbe illik..
U.I: Nekem is 5.1.2 van , nem tudom ha 4 Atmos lenne summa 4-5m-en belül mi lenne, de ez is nagyon jó. Sőt 5.1 is nagyon jó,mert azt TE is tudod azért nem mindig "áll össze" a teljes hangkép, ha olyan a forrás. Csak azért írtam, hogy nem biztos, hogy 4 annyival jobb,(főleg ha nem nagy a tér) mint az 5.1 -hez a 2+ba. Nem tudom mennyire érthető,de ez az utolsó mondat most ne jött ki jobban.[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz arcitec #158492 üzenetére
És akkor ha maradok 5.1.2 mellett, tapasztalatotok alapján hová javasoljátok tenni a .2-t ? Jelenleg ahogy írtam vagy a Dome Flax-ot az Aria 926 tetejére a plafon felé lőve, vagy esetleg a szoba felénél az oldalfalra tudnám tenni, a vezetékezés lehetősége és az asszonybarátság szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Vicarious1 #158494 üzenetére
Nekem a fejem fölött, előtt, mellett van ...na ezt jól megaszontam
így.arcitec: Értelek! Az objektum alapú kiosztás miatt a 4-nek jobbnak kell lennie mint a 2...az más kérdés hogy az arányban van e az összeggel(amibe a kialakítása kerül).
Nekem is nagyon tetszik az Atmos[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz arcitec #158492 üzenetére
Pont így éreztem én is (utolsó mondatod), amikor .2-ről .4-re váltottam. Először voltak a frontokon, majd hallgatói pozíció vonalában (picit előrébb) oldalfalon, végül a .4 most úgy van hogy a hátsók pont mögöttem vannak oldalfalon, míg az elsők kb 1 méterre előttem.
Ahogy írtad az 5.1-ről az 5.x.2-re lépés jóval "látványosabb" mint az 5.x.2-ről 5.x.4-re. Ez már inkább "csak" precízebbé teszi a hangot. Az irányok hangsúlyosabbak lesznek. Tehát jobban érezhető, ha keresztbe jobb hátulról, bal előre repül el valami felettünk. De ugye ezek a jelenetek a legritkábbak, ahogy korábban is beszéltük (és az irány meghatározásába, azért "belecsal" a lenti 5 hangfal is). Viszont az atmoszféra kialakításában már a .2 is tökéletes munkát végez és ugye ez szinte jelen van minden filmben. Hozzátenném jelenleg +3dB-t adok minden Atmos hangszórónak (bár van aki 5-ig elmegy vele).[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Vicarious1
aktív tag
válasz zsoika #158495 üzenetére
Az lenne nálam a másik verzió amit írtam kb. így ahogy nálad fent vannak Zsoika.
Viszont eljátszottam a gondolattal és a (CorelDraw-al, mivel ilyen képet nem találtam a Google-n szóval legyártottam , kb. méretarányosan )) és bevallom ez a legkényelmesebb módja vezetékezés szempontból, másrészről élőben is jól nézhet ki. Egy kipróbálást azért megérhet , ha meglesz, legfeljebb később felmegy az oldalfalra.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Vicarious1 #158497 üzenetére
Írták már , ez nem lenne az igazi. Pénz kidobás. A plafon miért nem jó? Mindenképp arra kellene törekedni. Ráadásul ez "gomba" mit kóstál?
-
renatto
őstag
válasz Vicarious1 #158497 üzenetére
Bár továbbra is azt mondom működik ez a módszer - és tényleg létrehozza a hangot, úgy hogy a plafonról fogod hallani/érezni - viszont a helyzetéből kiindulva, fogod hallani a front tetejéről is. Csak idő kérdése és falra fog kerülni szerintem és úgy, új értelmet nyer majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Microsoft Excel topic
- Gaming notebook topik
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest