Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Tapasztalatom szerint 5-6 különböző pontban történő mérés után képes a legjobb kalibrációra, akusztika korrigálásra az összes, általam próbált automatikus EQ.
Miféle S sorozatra gondolsz?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Squirrel
őstag
válasz BBéci #158898 üzenetére
Köszönöm, próbálok akkor egy tesztelést összehozni.
Másik kérdésemről kinek mi a véleménye? Ha adva van egy EU-s csatlakozószabványú elosztó/szűrő (Supra Mains Block MD06 MK3 hozzá LoRad 2.5 kábellel - ennek a vége EU-s villa) azt jószívvel csatlakoztathatom a svájci szabványú fali dugaljhoz egy normál, egyszerű 2000 ft-os dugalj-átalakítóval? Van ennek veszélye/hátránya?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz libus #158902 üzenetére
Annyit tudok róluk, amit még májusban írtunk: [link].
(#158903) Squirrel
Ha a helyedben lennék, vennék egy olyan, jó minőségű fali aljzatot, amit itthon is használunk és azt építeném be a svájci szabványú helyére.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
Kis érdekesség, hogy a Dali OPTICON - úgy mond túlárazott véleményekre - emelkedett az ára. 1 pár 6-os 600eft . Egy 5.0 szett a Netdepon(6,1,Vokal) több mint 1 milla. Sok helyen ennyi, de sok helyen még a kvázi olcsóbb áron vannak.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Callisto
őstag
Vettem új állapotú 2x3m HiDiamond 8 hangszóró kábelt eredeti tanúsítványával és számlájával 900 euro-ért. Remélem nem csináltam rossz üzletet, nyugtasson meg valaki. Köszi!
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
veterán
válasz Callisto #158907 üzenetére
Most erre itt milyen válaszra számítasz🙄 Én már annak örültem, hogy tudtam venni 2x3 méteres VanDenHul kábelt használtan 30000-ért aminek métere 15000ft amúgy, na az jó vétel volt👍 Én eleve nem adnék ki ennyi pénzt kábelekre, inkább más hifi komponenst vennék az árukból, de kinek mi...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz N.YCityBoy #158910 üzenetére
A megfelelő választ majd BBÉCI ....
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
veterán
-
törölt tag
válasz N.YCityBoy #158910 üzenetére
Nem arra vonatkozott a kérdése, hogy ki, mit engedhet meg magának, hanem, hogy az adott kábel a mostani piaci árakhoz képest mennyire volt jó vétel.
Szerintem.. -
Callisto
őstag
válasz #98221312 #158915 üzenetére
Pontosan.
(Azzal tisztában vagyok, hogy az egyik leginkább elismert kábel árartományában. Csak azt nem tudom, hogy mennyiért mennek mivel túl sokan nem válnak meg tőle.)[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Squirrel
őstag
Szerintetek hagytam elég levegőt az erősítőnek? Most eszkábáltam be a polcot a médialejátszónak, pont befér, neki fenn maradt még 3-4 centi hely, az erősítő és polc között meg 5 centi.
Szegény Panát jövőre váltja már talán egy OLED, bár abszolút jó ennek is a képe. Az felkerül a falra, bútor tetejére jön a center, két oldalára a két sub, ha onnan jól szólnak, oldalra, hátra meg a 4 surround. Kábelek meg a falba. Frontok kicsit rá vannak tolva a falra, lehet előrébb húzom őket. Ablakokra kerülnek függönyök, parkettára meg nagyobb szőnyeg, úgy az akusztika is javul szerintem.
-
sixpak
nagyúr
válasz Squirrel #158918 üzenetére
Ha az új tv a falon lesz, akkor akár ezt is felrakhatod, nem lesz gond később a fúrással... és akkor mehet fel az erősítő a szekrény tetejére, valamelyik oldalt.
Nálam is úgy van, nem szimmetrikus, meg csúnya is, de legalább nem sül meg.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Squirrel
őstag
-
őstag
válasz Squirrel #158921 üzenetére
Azt hittem zárt, mert a fehér fal előtt valaminek látszania kellett volna az erősítő mögött, ha nyitva van. Akkor lehet, hogy jó, de ellenőrizd. Ha van egy külső hőmérős eszközöd, akkor tedd be az erősítő tetejére a kültéri egységet és hagyd rajta pár órát, úgy hogy megy.
-
Squirrel
őstag
Igen az 🙂✌ nagyon szeretem. Bárki látja rácsodálkozik, hogy tényleg nem oled?
Ance: fentről jön a fény, ezért nem látszik most, hogy fal van hátul 🙂
De megnézem hőmérővel is, hogy milyen. Így most nagyjából rendezett képet mutat a rendszer. Routert lehet beteszem még az egyik fiókba, megnézem előtte, fa mennyire blokkolja 🙂 meg mennyire lesz melege... -
BBéci
legenda
válasz Callisto #158907 üzenetére
Kipróbáltam, nálam volt másfél hétig, eszméletlen jó kábel, de legalább másfél milliós hangdobozpárhoz érdemes használni, hogy meg tudja mutatni a tudását.
(#158908) arcitec
A listaára 630000 Ft körüli, tehát féláron vette. A rendszerébe pont beleillik.#158910) Cloud Strife
Olyan alkotóelemekből áll a rendszere, amit nem lehet, vagy nem érdemes más módon 300000 forintból fejleszteni. A lehető legjobb irányba indult el.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Squirrel #158918 üzenetére
Ha az akusztikát szándékozod javítani, akkor a hangdobozok mögötti falra is tegyél valamit, mert a jelenlegi csupasz állapotukban valami rettenet lehet.
-
Squirrel
őstag
válasz BBéci #158926 üzenetére
Akusztika javítása most jön még csak 🙂 két hete költöztünk. Leadom a rendelést a subokra, hátterekre, amíg ideérnek, kitalálok valamit. Elvileg vagy a dobozokat kéne előrébbhozni, vagy mögéjük szivacsot vagy hasonló anyagot és amennyire csak lehet, rátolni? Vagy rosszul tudom?
-
BBéci
legenda
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Squirrel #158903 üzenetére
Látom az adatlapodon, hogy Te is szegedi vagy és szintén Aria szetted van , bár a svájci konnektor kicsit elbizonytalanított Tudok tesztre kölcsönadni Oehlbach Rattlesnake 6M -et, meg NF 214 SUB és AQ Boxer SUB-kábelt is. Bár nekem a 926 -hoz épp elég a Rattlesnake 6M, neked a 948-hoz nem biztos, a Real 3D után...
-
Szpilu__25
tag
Sziasztok, kicsit sötétben kutakotva/amatőr házimozi mivoltomból/ a Proson Conquest 5050 MK II szériáról érdeklődnék, nem sokat találtam a neten róla csak a proson.se oldalon egy két technikai adatot. Ez milyen széria volt? Valaki ismeri?
Köszi,
-
veterán
Sziasztok
A Marantz SR7008 jó vas? Soha nem volt még Marantz-om, de kipróbálnám😁
Leginkább Pioneer nagy vasak/LX81-82-83/ voltak nálam, azokhoz mérten jó választás lehet ? Ja igen és leginkább zenére használom ezeket...tudom ,miért nem veszek szterót stb...azért, mert szerelmes vagyok ezekbe a nagy dögökbe😂[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz N.YCityBoy #158931 üzenetére
Jó vas, érdemes kipróbálni. Nem állítom, hogy jobb az SC-LX83-nál, inkább más.
(#158930) Szpilu__25
Nem ismerem, de nem is vagyok rá különösebben kíváncsi, mert a szememben egy olyan egy méter magas állódoboz, amiben csak 13 centisek a hangszórók, komolytalannak tűnik. Volt nálam hasonló cucc, az sem tetszett. Nem csak a méret miatt, zavart a legalsó és a legfölső hangszórók közötti nagy távolság. Meglehetősen messziről kellene hallgatni, de ahhoz meg kevés levegőt mozgatnak meg a membránok.
Nem biztos, hogy igazam van, ettől még szólhat jól, de akkor is.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Squirrel
őstag
válasz Vicarious1 #158929 üzenetére
Köszönöm a felajánlást, de 10 éve kicsit arrébb költöztünk (Anglia, Abu Dhabi, 5 éve meg Svájc), Szegedre már csak cimbikhez járok haza 😒
-
Hikvision
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Holnap sok helyen elég tűrhető áron lesz a Monitor Audio Bronze 6 5.0 Szett, olvastam róla teszteket, de van valakinek konkrét tapasztalata vele? JBL Studio 290-es szettet váltana le, ha meg éri egyáltalán. Játékra, és zenére lenne használva, a durva, hogy a JBL-nek is meg vagyok elégedve a hangminőségével, tehát nincs audiopheel fülem, A jó öreg Marantz 7011 piszkálná őket, Köszi!20 éve a PH-n.
-
veterán
-
BBéci
legenda
válasz Hikvision #158935 üzenetére
Zenére inkább a Monitor Audiót választanám, mert soult, funkyt, jazzt és szimfonikust hallgatok, tehát csakis olyat, ami hangszeres.
Mennyi az a tűrhető ár és milyen szubládát illesztenél a rendszerbe?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
renatto
őstag
válasz Hikvision #158935 üzenetére
Pár napja írtam róla pár sort, több kommentben. Itt vagy a belépőben. Keress rá bronze-ra. Amúgy az elég törpilla a 290-hét képest, csak mert talán korábban nálad volt az SVS prime, ami szinten elég kicsinek tűnt.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
válasz Hikvision #158940 üzenetére
Ha már Monitor Audio-t nézel az Extreme Audio Extra ajánlatok között lesz Silver 300, ha esetleg számít.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
veterán
-
nagyúr
Sziasztok!
Nálam most újabb mérföldkő érkezett el, beléptem a 4K-HDR világába egy 9300-as Epsonnal. Direktbe kötném össze a 203-as Oppo-val, van esetleg valakinek tapasztalata, hogy a HDR-t hogyan érdemes konfigurálni és használni egy ilyen projektorral? Minden tanácsot szívesen veszek, előre is köszönöm!
Üdv,
Vikthor~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
addikt
Sziasztok!
Van egy Pioneer XV-DV303 házimozi erősítőnk a hozzátartozó hangszórókkal és sajnos a center hangszórónéha szól és néha nem. Van egy hely az erősítő közepe fele a tetején, ahol ha megnyomjuk, akkor újra szól, de ez sem mindig jön be és van amikor csak sokadik próbálkozásra. Az lenne a kérdésem, hogy másik erősítőt szeretnénk venni a hangszórókhoz, mire kéne figyelnünk és van-e valami ajánlott vétel?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
BBéci
legenda
válasz szpeti40 #158948 üzenetére
75-80 dekás, egyutas, műanyag hangdobozok, 8,7 centis hangszóróval. Hozzájuk passzoló házimozi erősítőt nem ismerek, még a legolcsóbb (kivéve a névtelen, kínai vackokat) is felesleges túlzás hozzájuk. Ezért ajánlani sem tudok semmit.
Jobban jársz, ha elviszed a központi egységet egy szerelőhöz és megjavíttatod.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs