Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz m3tr0 #120549 üzenetére
A középkategória most olyan 1-2 milla ahogy nézegetem az árakat. Szerintem 300k-ból csak belépőszint jön ki mindennel együtt.
-
BBéci
legenda
válasz Szabikaa20 #120552 üzenetére
Erősítő esetében kisebb a változás mértéke és a végleges állapothoz szükséges idő is. Némelyik gyártó a kezelési leírásban megadja ennek idejét, valamint azt is, mennyi bemelegedés kell a maximális képességek produkálásához. Például a Norma Audio IPA-140 esetében 2-3 órányi melegítést ajánl a gyártó, ami korrekt, ezt számtalanszor tapasztaltam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Holnap végre révbe érek.
Holnap lesz a napja, hogy összeáll a rendszer.
Tegnap megjöttek az állványok is a frontoknak.Remélem f@sza lesz minden.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
axwel18
senior tag
Sziasztok. Lenne ismételten egy kérdésem. Ugy néz ki elviszik a jelenlegi Cambridge Audio Azure 351R erősítőmet. Kinéztem 2 erősítőt és érdekelne mások véleménye is. Az egyik egy Marantz SR5009 másik egy Denon Avr-X3000 árban kb ugyanaz. 60% mozi 40% zene arányban. Hangfalak jelenleg Wharfedale Diamond 10.4-es front, Diamond 10CS center, Diamond 10.2-es háttér, Sunfire SDS-10-es aktív mélynyomóval. Szerintetek melyik lenne a jobb választás ?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Nemir Ombe #120556 üzenetére
Nem mindenkinél fordul át a házimozizás/filmezés szeretete már már beteges kütyüzésbe. Irigylem is őket.
Én is kínzom magam, hogy a második szub és 4db bipól/dipól pihen dobozban mert nem tudom hová felrakni őket. Közben meg parázok, hogy mennyire lesz gáz az akusztika ott ahová tervezem.
[ Szerkesztve ]
-
Tarlóbetyár
tag
Üdv! Ma megérkezett a Q acoustic 3090 centerem, beillesztettem a rendszerbe, és khmm bejáratlanul is elég szépen muzsikál! Még hozzá kerülnek majd a frontok és a hátsó szekció! és teljesen meg leszek elégedve
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #120556 üzenetére
Dehogy is. Elnyomom én azt a bogarat.
Fejlesztés már majd csak az új lakásba lesz ha nagyobb lesz a szoba a mostanitól, vagy máshogy tudom elhelyezni a rendszert, de az is 7.1-re vagy max 7.2-re.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Tamoo #120558 üzenetére
Nem a "beteges kütyüzésre" céloztam, és volt némi személyes tartalma is (spiky03 szerintem érteni fogja)
Amíg nincs "végleges helye" a dolgoknak miért nem "kísérletezel", a helyhiány is tud érdekes megoldásokat produkálni.!? (legalább addig is megtudnád mit lehet és mit a "pihenőbe tett" cuccokkal)
(#120557) axwel18
(írtam egy priv.-ot)(#120560) spiky03
Utána meg Atmos, DTSX, Auro és nincs megállás ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Nemir Ombe #120561 üzenetére
Pár éve már kísérletezek ezen a kis szűk helyen. 5.1 be van pakolva.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Nemir Ombe #120563 üzenetére
Hat hátterem van perpillanat. Egy pár állványos doboz, egy pár bipól/dipól és egy pár monopól/dipól. Majd az adott helyen kiderül, hogy 5.2 vagy 7.2 és az is milyen variációban.
-
kigyi_23
addikt
Na a kábel tesztnek mára vége:
Szereztem VanDamme TourGrade black kábelt (tudom nem éppen házimozizásra találták ki, de ez jött szembe így ezt kell próbálni).
Hát megszenvedtem vele mire bekötöttem, mert ez már kicsit vastagabb kábel, de megoldottam. Aztán most majd jöhet a bejáratás, de a teszt szám amit elindítottam hát ööö kigúvadt szemekkel ücsörögtem a kanapén és hallgattam. A kábel marad nálam nagyon úgy néz Ez kerül idén a fa alá. Nekilátok beszenvedem a centert is és elnyugszok egy darabig. Aztán kipróbálom mozin isKövetkező terv: Sub csere, de ez majd csak jövőre valamikor.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy láma kérdés.. de muszáj feltennem, hogy a válasz irányba állítson.
Van ajánlott, (zárt?) mélyláda a 100e ft-os ársáv alatt? Eddig egy épített dobozt használtam de már megérett a cserére. A Klipsch R-12SW-ről mi a véleményetek? Esetleg valami zárt? -annak jobban örülnék de alig találok-
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
gg72
veterán
Visszaolvasva nagyon sokan dícséritek ill. [pozitív teszt] is van a Quadral Argentum 470 hangfalakról, de a 450-esről nem sok mindent találtam. Most úgy hozta az élet, hogy le tudnám cserélni a meglévő Quadral Argent 70 hangfalaimat és a 450-est elég kedvező árban meg tudnám rendelni Németo.ból, ill. ezt meg is tudom majd hallgatni kedden, igaz nem itthoni környezetben. Ami mondjuk azért lenne fontos, mert elég kis szobában van a zenés/mozis kuckóm (és ezért is kerül lecserélésre az ide már túl nagy 70-es Argent ).
Röviden: a 450-es is van hozza nagyjából azt a szintet, mint a sokat dícsért 470-es? Itt azt [írják], hogy igen. -
Csabroncka
addikt
válasz spiky03 #120560 üzenetére
Nappaliban már a 7.1 elhelyezés is nehézkes - valami mindig útban van sajnos főleg a hátsó szekció érdekes .
Egyfelől egy idő után zsúfolt lesz, nem azt mondom, hogy nem tetszik, de akkor már moziszoba nem nappali. Igazából ezt kell eldönteni - én a nappalit választottam, ezért a 7.1 vagy atmos helyett a mennyezet beépítését és rejtett vászon és vetítő kiépítését céloztam meg amitől nem lesz további zsúfoltság.
"in medias res"
-
spiky03
veterán
válasz Csabroncka #120571 üzenetére
Persze. Én sem mondtam, hogy tuti ez lesz és így lesz.
Majd sok minden függ az új környezettől, hogy az milyen lesz és mit lehet kihozni belőle. És igen és is afelé mennék majd, hogy rejtve legyenek a dolgok, mert az asszony ugye nem nagyon díjazza ezeket.Mondjuk én fix vászonban gondolkodom mert ugye az olcsóbb. Csak azt meg ügyesen kell kivitelezni, hogy jó legyen elhelyezve, ami megnehezíti az elhelyezést. Nah de ezen még ráérek agyalni pár év múlva.
Jelen lakásban az 5.1 lesz a felállás.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tarlóbetyár
tag
Üdv! A Q acoustic centerhez kaptam kettő darab szivacs dugót, amit a leírásban hátra a bass reflex nyílásban mutat, hogy oda kell be tenni! Valaki elmondaná nekem mi a célja neki ilyennel nem volt még dolgom köszi!
-
vendingo
veterán
Felteszem ide is a kérdést, hátha...
Mi a véleményetek erről a magnat alpha 30a SUB-ról?
Denon x2000 és cav dp288 szett mellé lenne. Ez itt lenne helyben, ára se magas.
Mennyi volt ez újkorában, érdemes vele foglalkozni, megér ennyit?Ha esetleg tudtok hasonló áron jó alternatívát, akkor akár ki is várok egy másik vételre.
Filmezéshez, játékokhoz kellene már egy jó sub, mert így elég lapos a rendszer.
A szobám ~15nm.Újakat is nézegettem 40-50 körül, de semmi értelmeset nem találtam, ami meg tetszik, az 70 körül van, annyit meg nem adok ki sub-ra. Edigitalos jbl arena 45-ért megérte volna, de arról sajna lecsúsztam.
Illetve van valami különbség hangzásban, hogy merre néz a hangszóró? PL a lefelé sugárzó nem kelt nagy rezgést a padlóban? Itthon már így is sokszor kivannak akadva.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ragadozó
Ármester
válasz Tarlóbetyár #120574 üzenetére
Szia!
Bass reflex nyílást lehet betömni vele, csökkenteni a bass reflex hatást, teljesen nem fogja elnyomni, mert nem zárt doboz nem lesz belőle...Hangolószivacsnak is hívják, vagy tetszik a hangja vele, vagy nem, próba kérdése, én nem használom...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
DjKoxi
senior tag
válasz vendingo #120575 üzenetére
Ne vedd meg, mert csalódás lesz a vége. Azt a 30cm-es membránt egy 80W-os ( RMS, de biztos hogy kb a fele igaz) erősítő soha nem tudja rendesen megmozgatni. Mondom ezt úgy, hogy nekem is Magnat 12"-os reflex szubom van ( THX-300). Szerintem annak a szubnak 25e Ft a reális ára.
-
Joshi
titán
Mi a véleményetek a Denon AVR-X1200W erősítőről? Egy Jbl Studio 270+235c+220 és később egy 260p mélynyomóhoz kellene. Az Onkyo 636 volt ajánlva, de az sajnos már nem kapható, ~150k-nál nem költenék többet viszont fontos a 4k@60Hz vagyis a HDMI 2.0 megléte. Köszi.
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #120580 üzenetére
Igen van 4k megjelenítőm, ha gyenge akkor felejtős. És a Pioneer VSX-923-K?
-
kanyol
csendes tag
válasz Joshi #120579 üzenetére
"Az Onkyo 636 volt ajánlva, de az sajnos már nem kapható"
[link] Igaz használt, de 1 év garival[ Szerkesztve ]
Sony Bravia 55XD7005, Onkyo TX-RZ 1100, Canton Chrono 509.2/505.2/502.2, SVS SB12-NSD, Dune HD Homatics Box R 4K PIus, Logitech Harmony One, Synology DS420+ NAS
-
jeni
félisten
válasz Joshi #120588 üzenetére
ez lett helyette tény,hogy gyorsan lekerült a listáról.
Innen rendelhető -
Hobbbyt
őstag
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
vendingo
veterán
Denon x2000 és CAV dp288 szetthez milyen SUB-ot ajánlanátok?
Első körben használt érdekelne 40-50 ezerig, végső esetben új 50-70 között.
Kis 15nm szobám van, filmezéshez, játékokhoz használnám. Nem szeretnék csúcstechnikát, meg falromboló hangzást, elég ha szolidan, de szépen szól.Reméltem, hogy 20-30 körül találok valamit használtan, de esélytelennek látom, nem gondoltam, hogy a 60 ezerbe kerülő 5.0 szettemnél drágább lesz csak a sub.
Ha már itt tartunk, milyen 5.0 szett dukálna jó ár érték arányban az x2000-hez, ami jelentősen jobb lenne a jelenlegi CAV szettnél?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest