Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #120580 üzenetére
165e-ért vadi új X3100-at lehet kapni 3 év garival, igaz nem mo-i, de mit számít az.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
jeni
félisten
válasz blakey #120602 üzenetére
itthon itt találtam olcsóbban Denon X3100-t
az a 3év garis kint hol szerezhető be
[ Szerkesztve ]
-
CHaooSS
őstag
Megpróbáltam ezt a ferrit gyűrűt, de nem segített a szubon.. kondenzátor v valami más lesz itt a baj szerintem..
olcsó szervízt tudtok? vagy elég, ha beviszem itt egy műszerészhez?A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok, és hogy valaki tudna-e segíteni, de a következő lenne a problémám.
Adott egy Denon erősítő egy LG TV és egy laptop. Azt szeretném megoldani, hogy a laptopon lejátszott film 5.1-es hangja megszólaljon az erősítőn, a legkisebb bekerülési költséget figyelembe véve (ha leget digitálisan).
Mivel a laptopnak csak a hdmi portján keresztül tudok digitális jelet kiküldeni, hmdi kábellel összekötöm a TV-t, a Tv-ből pedig optikai kimenetet összekötöm a Denonnal. A baj ott van, hogy a Tv csak 2.0-ás hangkártya lehet, szóval a laptopon nem is tudok ennél nagyobb csatornát beállítani... ezért ez zsákutca.
A laptopot kéne direktbe kötni a Denonnal, csak persze nincs neki hdmi portja.
Van olyan lehetőség, hogy a hdmi vezetékről valahogy leszedjem a hangot, akár úgy hogy megcsapolom a kábelt rca-ra forrasztom és bedugom a Denonba? Egyáltalán arra lennék kíváncsi, hogy a HDMI port digitális hangja, megegezik-e a Denon erősítő szabványos digitális hangjával...
Ha ez nem járható, akkor gondolom csak usb-s hangkártya jöhet szóba. Az viszont 20ezer körül mozog, ami tud digitális 5.1-et...Megvenni és megszerelni...
-
BBéci
legenda
Két értelmes lehetőséget látok: erősítő cseréje olyan HDMI bemenetesre, ami leveszi és dekódolja a hangot, valamint a laptopból SPDIF jel kinyerése. Tévén keresztül vezetni nagyon rossz ötlet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
thomeef
őstag
Sziasztok, nekem egy olyan kérdésem lenne hogy mi ad nekem jobb képminőséget, ha külső hdd-ről játszatom le a filmet a tv media lejátszóján keresztül, vagy simán összekötöm hdmi kábellel a pc-t és a tv-t? van különbség?
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
BBéci
legenda
válasz thomeef #120610 üzenetére
A tévék médialejátszóinak kép- és hangminősége említésre sem méltó, annyira pocsék.
Viszont a PC-s lejátszásnak vannak buktatói, amik az operációs rendszernél kezdődnek és a lejátszó szoftverrel, majd annak beállításaival folytatódnak.(#120612) Dyrg
Sz@rból nem lehet várat építeni és a házimozi még belépő szinten sem olcsó sport, pláne haladón.
PC-s lejátszáshoz nincs szükség hangkártyára, ezt a vonalat felejtsd el![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Nah ma megtörtént a beüzemelés.
Jelenleg még csak alap beállításon van a cucc, még nem mikrofonoztam be.
Azt a tanácsot kaptam, hogy hallgassam így 1-2 nap és után mikrofonozzam be. Jelenleg 0 dB-en van minden hangfal, a centerre adtam egy keveset mert az kicsit halknak tűnt.Zenéket még nem nagyon hallgattam rajta, jelenleg az internet rádió megy egy kis hipi hápival, hogy járódjon a szub is mert ugye az még szűz.
Haverral megnéztük a Hitmen 47-et, hát a film nem volt nagy szám, de voltak benne jó hangok.
Úgy érzem fasza kis rendszer lesz ez és a szub is jó lesz. Igaz nem éreztem, hogy remegne alattam a kanapé, de amikor kellett akkor volt rendes hangja. De gondolom idővel még ez is javul ha az is bejáródik.Szerdától szabin vagyok így lesz időm bejáratni filmekkel.
Jah és a Marantznál az nekem is feltűnt ami az AV-online-os tesztben is meg lett említve, hogy nagyon komoly hátsóteret hoz létre. Ebben kétségtelenül jobb, mint a 920-as Pio volt, ez rögtön feltűnt.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
Ajándékok
aktív tag
téves
[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #120599 üzenetére
A Sub kérdés még mindig nyitott.
Egyszerű szettemhez keresek subot.
Érdemesebb drágábbat venni, vagy az olcsó hangfalaimhoz olcsó subot vegyek?
Az 5.0 cseréje nincs tervben, max a hangszórókat cserélném bennük minőségibbre, vagy ez hülyeség?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Joshi
titán
válasz vendingo #120620 üzenetére
"Egyszerű szettemhez keresek subot.
Érdemesebb drágábbat venni, vagy az olcsó hangfalaimhoz olcsó subot vegyek?"
Szerinted? A térhangzás attól térhangzás, hogy egy komplett rendszer. Pont az a lényege, hogy minden összhangban legyen. Hiába veszel egy gagyi rendszerhez egy jó subot, az nem váltja meg a világot. Esetleg abban az esetben lehet létjogosultsága a manővernek, ha a későbbiekben lecseréled a többi komponenst is jobbakra. -
spiky03
veterán
válasz Norbi 72 #120624 üzenetére
Persze.
Nem tervezek másikat keresni, jó lesz ez nekem.
De majd ha átjössz akkor fikázhatod.@(#120625) Tamoo
Elnézést kérek akkor az elhamarkodott kijelentésemért.
De a teszthangoknál nem tűnt hangosabbnak a hátsórész.De majd a jövő héten újra írok ha megtörtént már a mikrofonozás.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
vendingo
veterán
-
Thom!
veterán
CA 551R erősítőm van a szoba 12nm és azt érzem hogy a sub szinte felesleges a szobába, kipróbáltam nélküle is és bőven elegendő volt a mély mennyisége és minősége is.
-
Aurig@
őstag
Üdv. ismét Mindenkinek!
Ma végre volt egy kis időm és az erősítőn, nagy nehezen megtalálta és bekapcsoltam az ARC opciót.
Na de, a TV-n halvány lila fogalmam sincs, hogy melyik hang opciónál vagy menüben állítsam be, hogy egyáltalán érzékeljék egymást. Tovább az erősítőn melyik bemeneten kellene, hogy szóljon a TV hangja?Van a TV menüjében egy rész, ahol találtam olyan állítási lehetőséget, hogy: Anynet (HDMI-CEC), ennek van köze az ARC funkcióhoz? Kell engedélyezni valamit? Optikai kábellel érdemes előbb összekötni, vagy e nélkül is be kellene tudni állítani ezt a lehetőséget?
A TV: Samsung UE43J5500, aminek a HDMI2 bemenete ARC képes.
Az AVR pedig: Onkyo TX-NR636, aminek a jobb oldali HDMI-je (Out Main, HDCP 2.2 ARC) jelű.
A két eszközön ez a két HDMI van összekötve. Elvileg működnie kellene.Köszönöm
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
HagaNRG
őstag
Használ itt valaki Bluetooth adaptert hm erősítőhöz?
Tudom, a vezetéknélküli zenehallgatás nem a minőség csúcsa, de számomra óriási kényelmet jelentene, ha akár a tableten, akár épp a notebookon hallgatott zenéket egyenesen a hm erősítőmre küldhetném.
A helyzet az, hogy ezt eddig is egy BT hangszóróval oldottam meg (nem a kis, tojás méretű 2 ezer forintos kütyüre gondolok, hanem egy komolyabb, igényesebb darabra), de ha innen tovább akarnék lépni, akkor a 60-100 ezres kategóriás darabokban kéne gondolkodnom, amik arra a minimális zenére, többnyire rádiózásra, youtube-re nem biztos, hogy maximális ár/érték arányt képviselnének.
A Pio erősítőm persze nem ismer semmiféle vezetéknélküli jeltovábbítást, a gyári Pioneer BT adapter pedig gyakorlatilag nem létezik, de 20-30 ezer között mozog. Ehhez képest ahogy nézelődtem, találtam a Logitechtől is ilyen kütyüt.Ha megbízhatóan működik, akkor számomra óriási előrelépést jelentene, ha ezen keresztül zenélhetnék ezentúl notiról, mellőzve a dizájner, jópofa, de jócskán túlárazott vezetéknélküli hordozható kütyüket. (esetemben tehát a hordozhatóság most nem szempont)
Ha van valakinek bármi hasonló BT adapterrel tapasztalata, azt nagyon megköszönném!
http://www.argep.hu/product_2355864.html
-
adamka36
tag
Sziasztok. Van egy hk avr 151 erősítőm. Filmnézésnél előfordul hogy villog a kép elmegy a hang és hangosan sípolni kezd a jobb front. Mi lehet a gond? A media lejátszó nem lehet hibás mert más tévére kötve hibátlanul megy.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz vendingo #120620 üzenetére
Az a CAV szett a belépő kategória alján helyezkedik el, közelében nincs annak, amit az erősítőd megkívánna. Nagyon sokat számít a szubláda minősége, de csodákra semelyik nem képes. A hangszórók cseréje szerintem felesleges, inkább gyűjtögess némi pénzt és add el az egészet, aztán vegyél valami normálisat.
Biztosan kellemetlenül érintenek a szavaim, de ez a nyers valóság. Sajnálom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Aurig@
őstag
válasz Norbi 72 #120637 üzenetére
Sajnos azt írja, hogy: Eszköz nem található!
Mindegy, marad az optikai kábel az legalább működik. TV csatornákon úgy sincs HD hang, hogy kelljen hozzá a HDMI kábel. Igaz egyszerűbb lett volna mert egy kábellel kevesebb lenne, de így sem vészes.
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
kigyi_23
addikt
válasz z123456789 #120645 üzenetére
Én meg WiFi-n, mert a BT nem tetszik Megy azon is és mivel egyik sem hoz komoly minőségi szintet így mindegy is
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #120638 üzenetére
Én is használom az erősítő saját BT-át, teljesen stabil (X3100).
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz spiky03 #120627 üzenetére
Szépen összeállt a "cuccos", jók lettek az állványok is. Járasd be rendesen a sub-ot és nem lesz vele semmi gond, ezután jöhet a bemérés.
(egy pár nap járatás után majd ne felejtsd el kipróbálni a kábeleket, mikor már "megszoktad" a jelenlegi hangot, kíváncsi leszek lesz-e változás szerinted)
(a Marantz-nál valóban "nagyobb" a hátsó tér és részletesebb, mint a nagy átlagnál és ez nem a "hangerő" miatt van, ez ilyen, majd a mik. beáll. után is meglátod/hallod)
(#120638) HagaNRG
Ez a Logitech egy megbízható darab, pár ismerősömnél tökéletesen működik, esetleg még Phillips-ben van hasonló, megbízható, ez már ízlés kérdése, hogy melyik tetszik, hangminőségben a BT olyan, amilyen, de "háttérzenéléshez" teljesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
vendingo
veterán
válasz BBéci #120641 üzenetére
Egyáltalán nem érint kellemetlenül a mondandód, azért jöttem, hogy kérjem a véleményetek, mert nem értek hozzá, és rossz vételt nem szeretnék csinálni.
Nekem ez nem hobbi, hanem egy egyszerű használati tárgy, ami az előző rendszeremhez képest fullos kategória.
A háttérsugárzókat szeretném majd cserélni jobbra, de a többi részével elégedett vagyok.
Az x2000 is le lett szólva pár helyről amikor vettem, én mégis nagyon boldog vagyok vele.A kérdés még él, szeretnék mihamarabb túlesni a sub problémán:
A "gagyi" hangfalaim mellé mit vegyek?-Olcsó subot, mert úgyse lesz jobb drágább subtól a jelenlegi összkép. [link] [link]
-Drágább subot? [link] [link]Nem feltétlenül venném a drágábbat, mert tudom, hogy a jelenlegi hangfalaim elég szűk keresztmetszet.
15nm a szoba, csak PC-re van rákötve az erősítő, ezen filmezek, de leginkább játszok. TV-m nincs, nem is lesz.Ötlet?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja