Hirdetés
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Mivel a vetítési rész eldöntődött, és a helység kialakítás körvonalazódik, elkezdtem tűnődni a hangtechnikán.
A házimozi kiállításon fergeteges volt a Genelec hangsugárzók műsora, így arra gondoltam, hogy egy 35 m2 -es helyiségbe milyen teljesítményű hangsugárzókat kellene tenni. Lenne egy AV előerősítő, meg az 5 aktív Genelec, és a mélynyomó. Esetleg tapasztalat? Vélemény?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
BBéci
legenda
válasz Palika71 #120151 üzenetére
Ha a "fergeteges" negatív jelző a szótáradban, akkor minden rendben van.
Egyébként kiválóak a magasabb kategóriás Genelec hangdobozok, ha Neked tetszik a hangjuk, akkor ne mások véleményét kérdezd."egy AV előerősítő, meg az 5 aktív Genelec, és a mélynyomó"
Ez így a pontos típusszámok nélkül értelmezhetetlen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Palika71
őstag
válasz BBéci #120153 üzenetére
Persze, hogy értelmezhetetlen. Hiszen nem tudom, hogy melyik kellene. (20+20W, 40+40W...)
Ha a kisebbek jók lehetnek, akkor még talán belefér. De ha a 350e/db kellene oda, akkor élből elvetem.
A kiállításon a hajamat levitte a hangzás. Nekem sok volt. De ez nem a Genelec-et minősíti szerintem, mert ők azért tudnak valamit a hangtechnikáról. Szívesen meghallgatnék egy szerényebb, 5.1-es kivitelt.[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
-
xtremetuning
addikt
válasz Valkűr #120144 üzenetére
Bálint Ferié (soundmania) volt a márka, de tudtommal egy ideje új forgalmazót keresnek a hazai piacra.
Lehet Ferinél még találsz, egy próbát megér. Ha nem, akkor használtpiac.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz Palika71 #120154 üzenetére
"A kiállításon a hajamat levitte a hangzás" - akkor én túlzseléztem az enyémet.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #120157 üzenetére
Mert nem mertél beülni az első sor közepére, megijedtél a beharangozó szövegtől, Te gyáva kukac.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz polberto #120150 üzenetére
A "HDMI hiba" nem újdonság. Többen (nagyon sokan) próbálták javítani/javíttatni, de a vége mindig az lett, hogy -> komplett panel csere. (vagy HDMI hibásan ment az apróra és vettek egy másikat)
De azért próbálkozz, ha gondolod, hátha találsz valamilyen megoldást, amit eddig mások még nem és összejön (de lehet, hogy a végén többet elköltesz a sikertelen próbálkozásokra, mintha az elején panel/AVR cserével kezdtél volna)
(#120154) Palika71
Nem leszólni akarom és nem is kifejteni, hogy milyen volt a hang az "AVsón", de ott a Genelec nem 50 milliós, de 5 milliós hangot sem tudott produkálni.(#120153) BBéci
+1[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Valkűr
addikt
válasz xtremetuning #120156 üzenetére
Szerintem nincs neki, már pár éve sem a Transparenteket hozta hanem egy másik cég kábeleit, nem emlékszem a márkára de nem voltam elájulva tőle, az ára annál inkább rémisztő volt...De rákérdezek tőle facebook. Azért köszi...
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
polberto
tag
válasz Nemir Ombe #120159 üzenetére
Panelt lehet szerezni baráti áron?
-
fehér_ember
addikt
válasz Palika71 #120151 üzenetére
Végre ilyen véleményt is hallani; ezek szerint legalább nem dolgoztak hiába a fiúk.
Szerintem bátran vágj bele, ha az tetszett, akkor nem nagyon tudsz mellélőni.
Nekem nem jött be, kimért precíz hangjuk volt, viszont nem tűnt valószerűnek. Nagyon rideg volt a hangzás, a melegség legkisebb formája is hiányzott belőle, számomra emiatt többek között a beszédhangok sem voltak életszerűek és a mélyek hiánya is legalább annyira zavart.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz polberto #120162 üzenetére
Nem igazán. Ez a "probléma forrása" általában, eddig legolcsóbban 30e körül volt a javítás/csere, de volt már 100e feletti árajánlat is (valamilyen HK volt)
Kérdezz körbe a szervizekbe, magánúton/neten még senki nem tudott "jó" áron működőképes darabot venni, legalább is az ismerősi körömben.
Hmm ....
-
polberto
tag
válasz Nemir Ombe #120165 üzenetére
Ebben az a durva hogy az ebay-en 130 euro körül lehet beszerezni egy komplett 509-est.
-
cyber86
őstag
Látom nem csak én szenvedek HDMI panel miatt. Az volna a kérdésem, hogy ugyan úgy be tudom teljesen állítani az erősítőt ( Onkyo TX-SR 606 ) HDMI out nélkül? Vagy van valami extra ami csak ott jelenik meg?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz cyber86 #120167 üzenetére
Elméletileg minden más működik (működnie kellene) ilyenkor, csak a HDMI nem + OSD-d nincs.
(ha csak nincs valami trükk a tervezésben, ami HDMI hiba esetében "visz magával" mást is)
(#120168) Sanci38
Már amelyiken még van ilyen. A szóban forgónál még ok, de az újabbak .....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Palika71
őstag
-
Festina86
tag
Sziasztok!
Ti melyik erősítőt választanátok canton vento hangfalakhoz?
- arcam 400
- marantz sr7009
- pioneer sc-lx86
- arcam 500
- egyéb?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #120175 üzenetére
Mi a hihetetlen? Ezek szerint nem ment át a mondandóm lényege.
Nem szándékosan történt, hiszen szerették volna a maximumot kihozni a rendszerből, de mivel nem sikerült, lejáratták saját magukat és a Genelecet is.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
A Yamaha RX-A830 erősítő HDMI 2.0-ás? Egyszerűen nem látom sehol hogy konkrétan írnának róla.
-
kabar
senior tag
válasz polberto #120172 üzenetére
Akkor próbálj rá a szériaszámra Itt
Majd ha benne a vagy a visszahívott listában, akkor már csak egy német ismerős kell, meg a kétszeri szállítás és meg is vagy. Próbáld meg ismerőssel kivitetni/hozatni, mert gyorsan el fogod érni a 30-40 ezres költséget. Bár nálad az is érdekes lesz, hogy nem bontatlan (azaz már belenyúltál, sütögetés, forrasztgatás) a termék, tehát nem is biztos, hogy fognak vele foglalkozni. Amúgy maga a javítás az ingyenes lett volna Németországban még a belenyúlás előtt.(#120181) Joshi
Szerintem nem, csak a 840-es. De ettől függetlenül az elődjei igen szépen szólnak. Mire kellene a HDMI2.0?[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #120183 üzenetére
Az Arcam AVR500 megeszi reggelire azt a Marantzot, van köztük két kategória, 3200 euró volt a listaára. Volt nálam pár hónapig, sajnos a melegedős szériából. Az egyik legjobb házimozi erősítő, amivel az utóbbi 4-5 évben találkoztam.
Csak az AVR750 és a Primare SPA22/23 tetszettek jobban. Talán a Denon AVR-X7200W említhető még ezekkel egy napon.
Marantzból csak elő/végfok páros veheti vele vele a versenyt.
Szerintem a hangjára inkább a száraz ellenkezője, a zsíros jellemző, (valamint brutális, ugyanakkor finom és részletező) viszont azt bevallom, nem Cantonnal, hanem quadral Aurummal hallgattam.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BBéci #120186 üzenetére
Én a Canton Vento/Marantz vs. Arcam felállásra írtam, hogy szerintem ebben az esetben jobb (kellemesebb, hallgathatóbb/stb) hangot produkált a Marantz. Egy 450-es Arcam-mal "szárazabb/sterilebb/lélektelenebb" volt a hang, de teljesen ízlés kérdése, mint írtam.
(nem mellesleg: nem biztos, hogy egy Vento szetthez kell egy 1 millás AVR....)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Joshi
titán
kabar, Norbi 72
Köszi a választ, az AVX-en árulnak egyet, de az eladó is megerősítette, hogy a 4k@60hz-et nem tudja szóval csak 1.4 v 1.4a a HDMI-je. Azért kell a 4k@60hz azaz HDMI 2.0, mert a TVém 4k és szoktam autószimulátorozni cockpitből.A Yamaha RX-A840 elég húzós a Denon AVR-X1200W-hez képest, az árkülönbség a hangzásban is megmutatkozik? Esetleg lenne valami más alternatíva HDMI 2.0-ás AV erősítőre ami jobb mint a Denon, de az ára nem csillagászati?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #120188 üzenetére
Igen, a különbség megmutatkozik hangzásban is, az a legfontosabb.
(#120187) Nemir Ombe
Valóban felesleges Canton Vento hangdobozokhoz Arcam AVR500-at venni, de ha olcsón adják, vétek kihagyni. Tapasztalatom szerint más a hangkaraktere, mint az AVR450-nek, ami szintén volt nálam pár hétig.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BBéci #120189 üzenetére
Rendben, ez is lehet nézőpont.
A Marantz azért egy jóval fiatalabb típus, tudja az új formátumokat/ficsőröket és jelenleg nagyon nyomott áron hozzá lehet jutni. A hangjáról már írtam, nekem jobban tetszett, de ez szubjektív .... majd a kérdező eldönti. A hangminőség különbség nem biztos, hogy érdemben kijönne a Vento-kon, ami biztos, hogy más lenne. Nem az Arcam minőségét vitatom ezzel, csak az ésszerű határokra akartam felhívni a figyelmet.
(#120190) Joshi
Igen, lényegesen jobb. Bár ha neked mozira+játékra kell, megfontolhatsz egy Onkyo 636-ot, az mindent tud, ami neked kell + nem belépő kategória, az ára 150.000 körül van, ha még kapható valahol.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #120191 üzenetére
Lehet kapni Onkyo TX-NR636 erősítőt, akkor ez ajánlottabb mint a Denon AVR-X1200W? A Yamaha 840 nekem már sokba kerül, meg aztán nem is hiszem hogy ki tudnám használni a képességeit.
-
kabar
senior tag
válasz Joshi #120188 üzenetére
Nem egy kategória a kettő. Én szeretem a Yamit, de autószimulátorhoz felesleges. Egy NR535-ös is elég ahhoz, és még megtakarítasz 45-50 ropit. A kihasználnám a képességeit egy kicsit zsákutca lehet. Vannak sokkal jobb minőségű buta erősítők, meg okosak, de gyengébb kivitelűek. Meg vannak okos nagyok. Azok már nagyon drágák tudnak lenni. Errefelé az buta de jobbakat jobban szeretik, aztán az, hogy te a minőségét, vagy a tudását használod, az már rajtad múlik. Nekem innen úgy tűnik, ez utóbbi lesz az igaz. De te döntesz.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Festina86
tag
válasz Nemir Ombe #120191 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A használt piacot néztem meg 300e-ig, és ezeket találtam. Ennyi az amit rászánnék jelenleg erősítőre. Dolby atmos, meg 3D nem érdekel. A felsorolt erősítők mind 250-300e között vannak, tehát lényegi árkülönbségről nem beszélhetünk, ezek között már nem az ár ami döntő lesz.
Denonokat azért nem említettem, mert denon sztereóval már hallgattam a ventokat, és az nem tetszett, bár tudom a hm teljesen más, de most a denon nem mozgatja a fantáziámat.Vento felállás:
880.2 front
870.2 sorrund
858.2 center(hatalmas egy dög ez a center ) -
Nemir Ombe
addikt
válasz Festina86 #120194 üzenetére
Nekem 870.2+856.2+820.2 felállásban volt, személy szerint nekem a Marantz vált be hozzájuk. De mint írtam, teljesen ízlés dolga, vehetsz a keretből egy régebbi, de komolyabb minőségűt vagy újabb, de "alacsonyabb" kategóriásat is.
A Vento-k viszonylag semleges karakterű dobozok, így az AVR "hangkaraktere" lesz a döntő, ott meg neked kell tudni, hogy melyik tetszik.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Joshi
titán
válasz kabar #120193 üzenetére
A HDMI 2.0 azért kell hogy egyáltalán rá tudjam kötni a PC-ét és legyen 3840x2160@60hz kimenetem a TV felé. A többi képesség nem annyira érdekel, pont azért nem akarok fél millás de még negyed millás erősítőt sem, hiszen a többi összetevőm sincs és nem is lesz meg hozzá.
-
kabar
senior tag
válasz Joshi #120196 üzenetére
Akkor, ahogyan az előbbiben említettem is, neked bőven elegendő az NR535 45-el olcsóbban. Bár ha a TV-be közvetlenül mész, az erősítőbe meg koax vagy optikai kábellal, akkor meg egy régebbi használt AVR is elegendő egy régebbi TX-DS575X 30-40 ért vagy Pl 70-ért egy str-da2400, oszt még jól is szól.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Joshi #120196 üzenetére
Ha hosszabb távra gondolkodsz, akkor az Onkyo 636, ha elég, hogy "valami szól+tudja az új dolgokat", akkor Denon X520, Onkyo 535 vagy egy Yamaha 479 is elég neked.
Ha a hangminőség is fontos (itt mozihang minőségre gondolj), akkor minimum Yamaha A550/A740, Onkyo 636, Denon X2100/2200 esetleg Marantz 5009/6009, ezek alatt inkább csak "funkciókat" kapsz.
Hmm ....
-
Joshi
titán
Szerintem veszek egy Onkyo TX-NR636 erősítőt egész jónak tűnik. Köszi mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest