Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Lite #36483 üzenetére

    Hja, javítottam orgonahangszórókat, egy egész készletet, pár évvel ezelőtt, két darab 380mm-es mélyhsz működött alacsony frekvenciákon, ha jól rémlik b-reflex dobozokban. Bár a hangszóróátmérő és az alsó határfrekvencia nincs feltétlenül szoros összefüggésben. A kis- nagyjelű és T-S paraméterek számítanak.

    Ha a mostaniról lennének pontos adataid, akkor valamennyire össze lehetne hasonlítani akár egy lehetséges Daytonnal is. :)

    Van egy 20Hz körüli frekvenciákat célzó terv mostanában, amit meg kellene csinálnom, úgy tervezem hogy vszeg, valami 380mm-es autós mélyből indulnék ki.

    28 nm nappali
    Az alapterület alapján még megoldható valami nagyobb zárt dobozzal. Igazából a legalacsonyabb, félhullámú állóhullám frekvenciája számít, alatta jelentkezik a kis zárt terek erősítése mélytartományban. Ez az egyik szempont. A másik, hogy ha vannak nagy felületű, kemény párhuzamos visszaverő felületek (egy nappaliban szoktak), akkor azok között mindenképp kialakulnak félhullámú állóhullám sorozatok, amik a teljes teret felszabdalják nyomás- és sebességmaximum pontokra. Attól függően, hogy hol állsz éppen, hallhatsz teljesen más hangnyomásválaszokat mélytartományban. Szóval nem biztos, hogy a mélyhang sugárzón fog múlni a nagy része, inkább a helyiség-környezet hatásain. Alacsony frekvenciákon mindig azok a leghangsúlyosabbak. Én körülbelül csak ennyit akartam hozzá tenni.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák