Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lemmy71
őstag
válasz atee_13 #70742 üzenetére
Kicsit gettó stílusú de nem olyan vészes ha nincs benne víz. Először is a deszkatartó szögvasat szed ki mert az kuka ahogy van, mellette a betont is verd fel minimum 15 - 20 centis sávban. 50X50X5 szögvasból új keretet kell csinálni 15 centis karmokkal amit majd bebetonozol, ez a cementesztrich jó lesz oda. Az akna alját ha rossz akkor ezzel betonozd újra, az oldalfalat meg ezzel vakold ki, utána hengerezd át az egészet pala festékkel és a végére lesz egy pöpec szerelőaknás garázsod Ha magad csinálod akkor apró pénzből megvan az egész, az enyém anno százszor rosszabb volt, még halak is voltak benne
[ Szerkesztve ]
-
-
lemmy71
őstag
-
atee_13
őstag
válasz lemmy71 #70755 üzenetére
Lehet én nem fogalmaztam meg pontosan, de természetesen ők is levennék csak nem sima L alakot tennének a helyére hanem Z forma lenne ami a sínt is alkotná és a beton is fogná.
Köszi a tanácsokat
Eltárolom őket. Turi nem megy majd gyorsan de remélem lassan apránkét meg tudom valósítani -
salaud
aktív tag
válasz batyuska100 #70762 üzenetére
Akku polaritást ellenőrizted?
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Inhouse
őstag
válasz batyuska100 #70762 üzenetére
Mérd már meg, hogy amikor bekapcsolod mennyi a 12V a bemeneten!
Üdv Inhouse
-
inf3rno
nagyúr
Szerintetek egy ilyen jobb lenne ablaküveghez, mint egy sima univerzális szilikon? [link] Az pl elég szimpi, hogy nem gombásodik. Volt már, hogy kiült valami fekete penész a szigetelésre, aztán előhozta az allergiámat. Ami aggaszt a szilikonokkal kapcsolatban, hogy máshol, ahol használtam őket picit összementek idővel. Onnantól meg már nem a legjobban tömítenek. Viszont ezzel kapcsolatban nem látok infot, hogy mennyire megy össze, és olyat se látok, hogy melyik lenne kifejezetten alkalmas ablakhoz. A bolt az mindenképp ez marad, mert mást is veszek, és csak itt van minden együtt.
Még egy kérdés, hogy szerintetek fapótlóval lehet glettelni az ablak külsejét, ha lecsiszoltam? Asztalos ismerős szerint nem szabad kültérre glettelni, de nem indokolta, hogy miért.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok.
Van ötletetek, hogy az alábbi képen található kormányon, 10 óra 10 percnél(magyarán két oldalt) látható két bütyköt hogy lehetne házilag készíteni?
Hasonló kormányom van, csak azon nincs rajta. 100.000 Ft-ot meg nem akarok kiadni egy olyan kormányért, amin rajta van, így házilag kreálnék egyet. Ha sikerülne a művelet, utána csak kormány bőröznöm kellene. Vagy tegyük fel, hogy már megvan a hozzá való kormánybőr. Létezik olyan anyag, amit x percig lehet formázni, majd az megkeményedik?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
inf3rno
nagyúr
Hát eddig sziloval volt fent 30 évig, az üveget meg rászögelt léc tartotta. Úgy gondoltam, hogy nem változtatok ezen a megoldáson, mert bevált. Gittel neten csak olyanokat láttam, hogy háromszögeket tűznek be, és azok fogják az üveget, aztán körbe vastagon húzzák rá a gittet lécezés helyett. Nekem ez nem tetszik annyira, mert egy idő után a gitt megkeményedik, és elkezd mállani.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
lemmy71
őstag
válasz inf3rno #70766 üzenetére
Ha van takaróléced akkor az FBS is jó, ha nincs léc akkor üveges szeg és olajos üveges gitt a tökéletes megoldás. Én retró kerek pengéjű késsel szoktam lehúzni a gittet, így tanították harminc valahány évvel ezelőtt
De ha elakadsz akkor segít az Ezermester
Amúgy lehet az ablak külső részét kittelni, csak utána olajfestékkel érdemes festeni, fedésnek meg mehet rá egy zománc réteg -
inf3rno
nagyúr
Itt azt írják, hogy a tiszta szilikon gumi UV álló, viszont az olcsókban az adalékok elkezdenek bomlani, és szétesik. Gondolom az UV állóságot is valami olcsó adalékkal oldhatják meg, úgyhogy szerintem nem érdemes kísérletezni vele. Inkább veszek olyat, amire rá van írva, hogy UV álló.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Nikaré
őstag
Ha már ennyire felfutott ez téma akkor kérdezek en is. :)
Kültérre mit javasoltok?
Állítólag van valami fekete színű.
A cél, hogy víz ellen tömítsen és bírja az időjárás viszontagságait. -
-
Inhouse
őstag
válasz darvinya #70790 üzenetére
Én is így jártam a régi kádunknál. Többfélét is próbáltam, mindre rá volt írva és mégsem. A fekete azért jó, mert azon nem látszik a fekete penész...
Legutóbb az új fürdőszobánál az ajtó küszöbök és a padlóburkoló közé kentem egy csíkot. Ha mégis megállna a víz, akkor a küszöb alatt átfolyva ne tegye tönkre a következő helység laminált padlóját. Ez fehéres volt kikenéskor és ahogy kötött, úgy lett átlátszó. Tetszik, szépen tartja magát. Gondosan előkészítettem a terepet, maszkoltam, zsírtalanítottam, lehúztam... Már nem emlékszem mi volt a neve, pedig vennék még belőle.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Inhouse #70792 üzenetére
Én nem tudom, hogy milyet nyomtam rá, de nálam nem penészedik. Valami sima átlátszóból használtam el a kád és a csap körül a maradékot. A csempén ott a penész néha, de a szilikont nem támadja meg. Nem tudom, hogy ecetes vagy neutrális volt e, már nem emlékszem, de ami biztos, hogy van olyan, ami bírja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Inhouse #70792 üzenetére
A fekete azért jó, mert azon nem látszik a fekete penész... - Gondolom, legtöbbünknél nem a penész színe a probléma forrása, hanem maga a léte. De amúgy ha sötétben csinálsz mindent, nagyon sok gondtól megkíméled magad, például a penészedés sem lesz probléma, mint ahogy a glettelés, festés minősége, vagy épp a laminált padló kopása. Mégsem az a leggyakoribb tanács, hogy "Ne nézd!"
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
inf3rno
nagyúr
-
Inhouse
őstag
-
PROTRON
addikt
válasz darvinya #70793 üzenetére
Én mindenesetre köszönöm a tippet, a soudal, gombásodás elleni amivel először megcsináltam a kádat 1-1,5 év után csak elkezdett penészedni, szal cserélni kell, egy próbát teszek a Te ötleteddel.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Satyricon
addikt
válasz atee_13 #70769 üzenetére
Nem merci, "Péllyemvélly!"
#70770 macilaci78 : Fán is gondolkoztam, hogy faragni kéne és odacsavarozni, de a faragás több óra hossza, nekem meg nincs szabad fél napom sem, így ezt a lehetőséget elvetettem. A kikeményedő gyurma jó lehet
Köszi mindenkinek az ötleteket!
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest