Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani_kp
addikt
válasz Stylewars_kp #71290 üzenetére
Szerintem sem.
Barret001: köszi, erre nem is gondoltam.
https://ingatlan.com/33821564
-
janakbacsi
őstag
otthoni használatra, legjobb ár-érték arányú inverteres co hegesztőgépet szeretnék venni. nem kínait. melyik berendezés javasolt? köszönöm.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
janakbacsi
őstag
válasz janakbacsi #71303 üzenetére
ez estleg jó lehet? [link]
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
darvinya
titán
Csak ne csodálkoz rajta, hogy mindegyik Made In China lesz.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
pjen
félisten
Ami nem kínai az hamisítvány.
-
user12
őstag
[link]
Persze attól függ, hogy mit akarsz hegeszteni.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
lemmy71
őstag
Otthoni barkácsolásra biztos jó.
Tavasszal az egyik fórumtárs ajánlotta a DEKO -t, ő az aliról vett egy co hegesztőt cseh raktárról, három nap alatt házhoz szállítva, nagyon megvan vele elégedve.
Én egy kis plazmavágót és egy lézeres szintezőt vettem onnan, hibátlanul működik mindkettő (bár a plazmát még csak egyszer használtam) szintén cseh raktárról 3 nap alatt itt volt. -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok:
SMA kábelt szeretnék kintről a lakásba vezetni. Sajnos ahogy látom 1 opcióm van: ablak keret megfúrása.
Kettő képet csatolnék is, hogy hol lenne az eset, szerintetek ez járható út? 2 db 9 vagy 10-es lyuk lenne, a végén pedig szilóval kinyomnám (vagy más anyaggal amit javasolnátok).
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
-
iceQ!
addikt
válasz PROTRON #71313 üzenetére
Köszi és neked is Barret001
Igen azt láttam, hogy sok megoldás van. Barkácsboltban lehet vajon ilyet kapni?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz user12 #71315 üzenetére
Ezen én is agyaltam. De nem,mert a gyerek szobáján keresztül jönne vissza ahol ismét egy lyukat kellene fúrni vagy kettőt és úgy jönne le a routerhez... Nem lenne egyszerűbb sajons
Sőt, esztétikailag sem lenne jobb megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
A kábel hosszával egyenes arányban nő a veszteség. A linkelt lapos átvezető nekem F csatlakozósnak tűnik. Az átalakítók megint csak veszteség. Néhány ilyen móka és mit sem ér az antenna, elveszett a nyereség.
Ezeket az átlövéseket igyekezni kell úgy csinálni, hogy az antennához a lehető legközelebb legyen az első aktív elem. Ezért szokták az USB Wifi vevőt egy parabola fókuszába rakni pl.Üdv Inhouse
-
iceQ!
addikt
válasz Inhouse #71317 üzenetére
Toldással együtt max 7 méter lesz a kábel, gondolom ez azért még határeset. Tudok olyan fórum tagot aki 15 méter kábellel oldotta meg, nincs vele baja. 1 toldás belefér, csak abalkot nem akarok furni, de ha muszáj lesz meglépem.
-
nhpeti
tag
Sziasztok! Valakinek van valami ötlete, hogy ezt a kis fehér műanyag bilincs/szorító szerű valamit mivel lehetne helyettesíteni ami lehetőleg kapható itthoni barkácsáruházakban?
https://www.youtube.com/watch?v=Cf0_sN3FMqQ
Ebben a videóban láttam, ha valaki esetleg megnézné közelebbről. Lehet hogy tök evidens és létezik ilyesmi alkatrész, de nem tudok hogy álljak neki keresni
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz nhpeti #71319 üzenetére
Ponthegesztővel. Nem csinál mást, csak a teleszkóp útját lerövidíti, de magát a hibát, az elgyengült gázteleszkópot nem oldja meg.
De legalább generálhat újabb hibaforrásokat: például a teleszkóp helyett immáron azok a műanyag szarok viselik a teljes súlyt és még forgáskor a csavarásnak is ellen kell álljanak.
Cseréltess gázteleszkópot a székben inkább, vagy ha annyira barkács megoldás kell, akkor akár egy sima csőbilincset is rácsavarozhatsz a teleszkóp nyakára.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
inf3rno
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
Hali!
Ultrahangos tisztítóval kapcsolatban van-e tapasztalat, ajánlás?
RC modellautók alkatrészeihez hasonló dolgokat szeretnék fáradságmentesen tisztítani: zsíros, olajos fogaskerekek, rugók, gerboxot jellemzően fémből, esetleg egy-két műanyag alkatrész.
A legnagyobb alkatrész maga a gearbox, egy 16×14×3 cm kiterjedésű téglatest. A következő méretben egy kb 8 cm hosszú és 3 cm átmérőjű henger, a többi már 3×3×3 cm-be belefér.Jelenleg ami bevált, az a féktisztító, törlőkendő, fültisztító, fogkefe és kompresszor, de 40-50 perc egy teljes szett kipucolása.
Köszi!Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
emre
veterán
válasz macilaci78 #71328 üzenetére
Majd megkérdem egy kollégámat. Az vett egyet elsősorban motorfűrész és karburátor alkatrészekhez. De majd csak a hétvégén mert én pénteken kezdem a délelőttös műszakot, a tag meg délutános lesz akkor.
Annyi biztos hogy a kínai, tesco gazdaságos ékszer tisztítók még ilyen felhasználásra alkalmatlanok, vagy ha működik is annyi időt igényel mint a hagyományos pucerálás, illetve célszerű fűthető készüléket keresni.
Én ettől függetlenül egy Lidl / Aldi gépet szívesen kipróbálnék.A topikhű megoldás a Corega Tabs műfogsortisztító tablettával való desztillált vizes kifőzés. (villanyrezsó-fémvödör-drót és főz). Meg még valami szutyok kellett hozzá, de már nem emlékszek a receptre. Talán szódabikarbóna, de az meg szinte ugyan az.
Illetve tudom ajánlani a Mannol karburátor és féktisztítóját. A karbipucoló jóféle, érdemes kesztyűben használni, mert ha rossz helyre kerül mocskosul éget, mar.
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
macilaci78
nagyúr
Köszi!
Az, hogy a gép meddig dolgozik a távollétemben, nem zavar.A kifőzés lehet opció, de a drótot nem értem. Otthon indukciós főzőlap van, meg pár régi zománcozott vasedény fedővel.
A Mannol termékeket felírtam a listára.user12: köszi neked is. Műanyag és műanyag közt is van különbség, de nekem fingom sincs, milyet használnak az alkatrészgyártók.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
emre
veterán
válasz macilaci78 #71331 üzenetére
A dróttal lógatod bele az edénybe ami ráakasztható alkatrész.
Ha van egy kivehető tálca akkor természetesen felesleges.
Ja, és előfordulhat hogy az elpárolgó desztvizet pótolni kell amíg nem kapjuk meg a kívánt eredményt.[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
macilaci78
nagyúr
Én fedővel és csipesszel gondoltam orvosolni a dolgokat.
Kis alkatrészek is vannak: ceruzabél vastagságú rugó, 0,02-0,10 mm vastag hézagoló alátétek, 6 mm külső átmérőjű csapágyak, összesen kb 30 db. Szóval terv szerint csak bedobom a lábas vegyszeres vízbe, fedőt rá, aztán had menjen. Néha fogóval, csipesszel kiveszek 1-1 alkatrészt a folyamat ellenőrzésére.
Hálós edény van, de a kis alkatrészek miatt nem megoldás. Teatojás is van, de a gondolom, abban nem olyan hatékony.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
emre
veterán
válasz macilaci78 #71333 üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
Valami ilyesmi alkalmatosságom van, ami már kiszolgált. Nem is biztos, hogy indukciós tűzhellyel kompatibilis, de az tuti, hogy a kis alkatrészek ezen a hálón átesnek. Amit te linkeltél, azon is van pár alkatrész, ami átesik, a kis rugók és a kisebb átmérőjű hézagoló alátétek.
Alkatrészmosó is jó lenne, de a garázsban se víz, se szennyvíz nincs. Meg ezeket a kis szarokat a vízsugár ki is vinné a kezemből.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz macilaci78 #71328 üzenetére
Tésztaszűrő és féktisztító spray megoldja a gondod.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
emre
veterán
válasz macilaci78 #71335 üzenetére
Alkatrészmosó zárt rendszer, nem kell hozzá sem folyóvíz, sem elfolyó. Áram kell hogy a szivattyú működjön.
Nálunk egy hordóból pumpálja tisztítószert egy flexibilis csövön a furatos ecsetbe. A tálcáról egy szűrőn keresztül visszafolyik vagy az eredeti vagy egy másik edénybe. Ha elkoszolódik a lötty akkor cserélni és tisztával kell feltölteni.
Lehet bérelni is ami jó, mert az ember megadja a várható csereperiódust, tisztítják esetleg cserélik a szűrőt elviszik az elhasznált mosószert. Majd erre is rákérdezek, de egy használt konyhai mosogatóból is meg lehet csinálni.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
macilaci78
nagyúr
Hobbira kell, évi 20-30 kütyüt szedek szét és pucolok el.
A régi, illetve gyári kenőanyagok eltávolítása a munka utálatos része. Sok olyan hely van a gearboxban, ahova fogpiszkálóval sem férek hozzá és akkor még a sorjánál megmaradt szutykokról nem is beszéltem. Na meg a fogaskerekek fogai közt.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
donmackó
addikt
válasz macilaci78 #71339 üzenetére
Ezért írtam a féktisztító sprayt, az befújható bárhova. A würth vagy nicro féle le is szed mindent, ez tapasztalat.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
macilaci78
nagyúr
válasz donmackó #71340 üzenetére
Gyufaszál vastagon áll a kenőanyag ilyen-olyan résekben. Elhiszem, hogy leszedi, de a vastag réteget nem, kitörölni meg nem férek hozzá.
Meg amit féktisztítóra, meg törlőkendőre költök, abból összejöhet az ultrahangos tisztító, kompresszor pedig már van.De valószínűleg megyek a minőségi féktisztító irányába.
-
darvinya
titán
válasz macilaci78 #71341 üzenetére
Van direkt olajos mosó(alkatrészmosó) ecset kefével.
Pl: Alkatrészmosó , Ecset , 20L Tisztító folyadékMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
lemmy71
őstag
Szerintem ha van kompresszorod akkor a féktisztító spray a nyerő az alkatrész mosó annak való aki napi szinten használja.
Én az ilyen alkatrészek mosására zsírtalanítására hideg zsíroldót használok, beáztatom és utána csak meleg vízzel leöblítem, minden zsíros szennyeződést leszed
A keményebb belekövesedett "koszt" pl. régi motor karburátor, befújom jó vastagon tűzhelytisztító habbal és beteszem egy nagy befőttes üvegbe lezárva egy napra, másnap csak ki kell öblíteni. -
inf3rno
nagyúr
Van pár video róluk youtubeon [link], úgy tűnik elég jó a rozsdára és a zsírra, de azért csodát ez sem tesz. Gondolom a drágább fél millás gépek amik igazán jók lehetnek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
PitLee
őstag
Ha topik hű akkor egy ilyen csináld magad
YT linkYT nézegetve tisztítókat, pl az öreg flakonba teszi az alkatrészeket és lötyit majd így együtt a tisztítóba (gasoline us-ben a benzin, a dawn meg mosogatószer)
YT link
Ui: Önmagában az ultrasonic kevés ahogy nézem, kell az adott feladathoz megfelelő lötyi, zsíroldó, vízkőoldó..[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
Üdv.
Flexre szeretnék valami körfűrész adaptert. Tudtok ilyet hol lehet venni? Néha vágnék mostanába bútorlapot, meg osb-t, nem sűrűn, és csak ezért nincs kedvem körfűrészt, egy újabb gépet venni. Favágó korongom van, ill a flexem einhell axxio 125-ös akkus gép.
Ilyesmire gondolok, van-gyáriba. [link]If a second or you are the first to lose.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Flowtation #71346 üzenetére
+1, nekünk nem egy ilyen kiszakadt konnektor van. A körmös megoldás nagyon nem válik be. Nem tudom mit lehetne csinálni velük. :S
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Barret001
addikt
válasz Flowtation #71346 üzenetére
Ha a doboz oldalai nem párhuzamosak(kifelé tágul) akkor ki is fog jönni mindig.Új doboz,új gipszelés.És a doboz külső széle szinest legyen a fal síkjával.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest