Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    válasz #33253120 #66295 üzenetére

    Pont egy ilyen témába csöppentem.
    Régi házat vettünk PE nélkül minden aljzat, és akartam biztosítást. Telefonon kötöttem, előtte érdeklődtem a hölgyikéknél, hogy mire vonatkozik az elektromos biztosítás (elektromos készülékekre, bizonyos összeghatárig), és mi a feltétele? (Nem akartam a szájába adni a föld szót, vártam a listájukat).
    Hát csak összegeket tudott, hogy mennyit fizetek, de mondtam, hogy egy műszaki listát, mire vonatkozik (túlfesz, villámkár), és milyen szükséges feltételek mellett "él" a szerződés (FI relé, PE, stb).
    Hát nem tudott adni egy műszaki kollégát sem, és ilyen dokumentumuk nem volt, tehát nem kötöttem ilyen biztosítást, csak sima "rázuhan a faág a tetőre" stílusút.
    Egy szó mint száz: Nem definiálják mindaddig a paramétereket, míg fizetni nem kell (nehogy kelljen)! :)
    A wago-val meg volt egy céges oktatás, és elég durva áramokra vannak tesztjeik, amikor a WAGO kamion magyarországon jár, meg lehet nézni (direkt elfüstölnek pár terméket), nagyon igényes cég, egy percig nem félnék a termékeiktől...
    A rugós csatlakozójuk mellett még az öregedés is szól, mert míg a fix csavaros lazulhat mozgó dolgoknál inkább), ott a rugós állandó nyomatékkal fogja a vezetéket. (sodort erű vezetéknél plusz érvéghüvely). Az ónnal az a baj, hogy ahol az ón és a réz találkozik, ott hamarabb törik a vezeték. Meg mennyi munka már sodorni, és ónozni? :D Blank+Krimp! :DDD

Új hozzászólás Aktív témák